Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Oda kell állni Orbán Viktor elé, hangosan és érthetően el kell neki mondani, hogy pusztulásba viszi az országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, tavaszvárós, busómentes szép reggelt kívánok minden kedves honfitársamnak! A kedvetleneknek külön is, rájuk jobban rájuk is fér. Értékelte önmagát a vezér, én nem is tervezem különösebben vizslatni a hazugságok hűvös halomba hordott kornyadt virágait sem, az összesereglett nerencek erkölcsi-szellemi állapotát sem, tényleg elég rájuk nézni. Azt várom már – de azt aztán nagyon lelkesen -, amikor majd nem Orbán, hanem a bíróság értékeli ezeket a produkciókat. Remélhetőleg sokra értékeli.

De már legalább azt egészen biztosra állíthatjuk, hogy Orbán Viktor magához hasonló futóbolondok között érzi igazán otthon magát. Mondjuk ez nem is csoda, csak ugye az nem teljesen mindegy, hogy mezei fröccsfilozófusok bölcselkednek a kocsma sarkában – ahol a falu népe már megszokta, hogy a helyi erők legalja pontosan annyi működő agysejttel rendelkezik, amennyivel, ám ezt rendszeresen demonstrálniuk kell -, netán Magyarország élén, pláne nem disznódarálás közben, hanem nemzetközi színtéren. Jutott ez nekem eszembe Jim Blount atya nagy boldogságot okozó látogatása nyomán. Merthogy az atya – ez a hivatalos titulusa, nem én találtam ki – még volt kedves haknizni is egyet (vagy sokat), többek között Szombathelyre elgaloppozni és egy mise közben előadni lelke sötét kis titkait.

Szeretnék elmondani nektek egy titkot Jézusról és egy titkot a miniszterelnökről. Tudjátok, hogy Jézusnak van egy másik neve is? Elmondom nektek. Jézus másik neve Viktor. (Telex)

Hát ehhez képest a Semjén-Balog páros a kanyarban sincs. Pedig nem tud úgy senki más nézni a gazdájára, mint a kóbor kutyák és énekes madarak, valamint háziasított rénszarvasok védőszentje. Szóval Jézus Viktor, sőt – mert ezt is elmesélte az atya, akit karizmatikusnak tartanak, holott bőven lehet, hogy vannak már erre jó kis gyógyszerek -, minden megkeresztelt ember Viktor, Szűz Mária második neve pedig Viktória. Hogy az a nagyon erősen kaporszakállú jó Isten áldja meg az Orbán költőpárt, amiért nem Bélának, Tibornak, Zsombornak vagy Emese-Kincső-Zergentyűnek nevezték el a kis jövevényt, hanem pontfix Viktornak. Igaz, nagyon találékonyan a másik ded a Győző nevet kapta az atya – mármint nyilván a saját nemzője, nem Blount atya – után, a harmadik Áron, ami semennyire nem Viktor. Blout atya amúgy közvetlen kapcsolatban áll Jézussal, mondhatni összejárnak. Szűz Mária pedig Blount élete szerelme. Ez az egész pedig azért oly nagyon szép, mert mindez kormányzati ölelésben zajlik, nem ám olyan megértő közösségben, akik elfogadják, ha Józsibá állítja, márpedig ő beszél az állatok nyelvén. Mert amúgy tényleg jó ember, és a légynek sem árt. Biztosan, mert beszélget vele, mint Blount atya Jézussal. Egészen hátborzongató.

Kivételesen érdekes cikk jelent meg az Indexen. Már kezdtem elszokni tőle, erre. Ráadásként  Setényi Jánossal, az MCC Tanuláskutató Intézetének vezetőjével készült az interjú, tehát akár húbakker is lehetne, de szerintem nem az. Tényleg ajánlom elolvasásra, meglehetősen képletesen írja le, miért és hogyan rohanunk a saját vesztünkbe. Nem állítom, hogy minden szavával egyet tudnék érteni, mert nem. A címnek választottal kimondottan és konkrétan nem. Az általános iskola felső tagozata a közoktatás kríziszónája. Egyrészt ugye tudjuk, hogy Magyarországon köznevelés van, nem közoktatás. Nem csak jellegében, de nevében is, szerintem nem kétszer ugattam is emiatt (is). Másrészt akinél a felső tagozatban jelentkezik a baj, annál nem jelzett időben a rendszer, ami nem mellesleg nem is létezik. Felsőbe már úgy jut el a gyerek, hogy alig, vagy egyáltalán nincs semmi alapkompetenciája – nem tud írni-olvasni-számolni -, annak a gyereknek már reszeltek. Olyan mindegy, hogy hatodikban morzsolódik le, vagy eltaszigálja még a rendszer néhány évig. Az egész köznevelés úgy szar, ahogy van. Az óvodától kezdve, nem a  felső tagozattól. Van egy nagyon fontos megállapítás a cikkben:

Nagy számban vannak roma középiskolások is, sőt megjelentek a felsőoktatásban, méghozzá a szociális és egészségügyi szakokon kívüli – jogi, közgazdasági, műszaki – szakterületeken is. A kutatások szerint az első generációs cigány értelmiségi fiatalok nemcsak integrálódnak a többségi társadalomba, de hamar asszimilálódnak is a magyar középosztályba. A korai iskolaelhagyók jelentős része tehát a roma közösség sikertelenebbik részéhez tartozik. A lemorzsolódásért csak részben okolható a hozott családi hátrány, nagyobb súllyal esik latba a településszerkezet, ami viszont nem roma probléma. 

Már csak az a feladat, hogy Setényi János tovább vigye ezt a gondolatmenetet. Ha a roma fiatal éppen olyan teljesítményre képes, mint a nem roma fiatal (és ugyan miért is ne lenne rá képes?), és igazából a közoktatás hiánya okozza a bajt – a településszerkezet nem okozója semminek, az csak a felelősség elkenését szolgálja -, akkor oda kell állni Orbán Viktor elé, hangosan és érthetően el kell neki mondani, hogy pusztulásba viszi az országot. Nem kell it finomkodni, rendes utcai harcos, dörzsölt vén róka – na és persze a velejéig romlott gazember – másból úgysem ért. Uff.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mészáros Lőrincnek külön kívánok szép Napot, mert most tudtam meg, hogy azt még nem vásárolta fel fillérekért, hogy csilliárdokért eladja az államnak, amelyik a mi pénzünkből háromszoros áron megveszi, felújítja, kiglancolja, eladja valakinek a soron, akitől aztán Tiborcz István megveszi egy tál töpörtyűért, mi meg lesünk, mint egy rendes hülye.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.