Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Tündérek a debreceni Morzsapartin!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület február  utolsó előtti szombatján ismét vendégségbe hívta mindazokat a debreceni felebarátainkat, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán.

Már jóval, egy órával a kezdés előtt legalább nyolcvanan álltak a sorban, és folyamatosan jöttek az ételre várók. A hó vége bizony sok kisnyugdíjas, több gyermekes család számára okoz megoldhatatlan nehézséget. Most amikor az élelmiszerek ára a csillagos egekbe szökik, bizony a kevéske pénzből nehéz feladat a számukra, hogy a hónap második felében  meleg ételt tegyenek az asztalra. Van, amikor még kenyérre sem igen futja. 

A téglási Tündérkert Pizzériának köszönhetően pizzapartit tartottunk. A pizzázó által felajánlott pizzából még repetát is tudtunk adni. A Morzsaparti végére több mint 150 nehéz élethelyzetű embertársunkat tudtunk megvendégelni a Bocskai téren. Jutott a pizzából az egyik debreceni anyaotthonnak is, ahol a gyermekek fülig érő szájjal fogadták a finomságot. Vittünk  pizzát a debreceni Dobozi úti hajléktalanszállóra is. Így ma mintegy 250 embernek tudtunk egy keveset segíteni. 

dav

Most is sok új arccal találkoztunk. Voltak, akik többször is körbejárták a teret, mire lett annyi „bátorságuk”, hogy sorszámért jöjjenek. Sokan lehajtották a fejüket, látszott, végső kétségbeesésükben álltak be a sorba. Igyekeznek elkerülni az ismerősöket. Mert az ember egy héten legalább egyszer szeretne jóllakni. A szegény ember is vágyik törődésre, segítségre, vágyik arra, hogy  emberszámba vegye őket is kormány, az önkormányzat. 

sdr

 

Szomorú látlelete mindez napjaink Magyarországának. A szegénység, a nyomor, a kilátástalanság ott van a mindennapokban, és egyre nő. Mind többen kerülnek olyan élethelyzetbe, hogy segítség nélkül nem tudnak talpon maradni, képtelenek lesznek magukról gondoskodni. Felfoghatatlan, hogy a 21. században, a stadionok országában mennyien élnek egyik napról, a másikra. A kormány által csak a kék plakátokra kidobott milliárdokból  segíteni lehetett volna – nem is keveset – a társadalom leszakadó tagjainak. 

A magunk szerény lehetőségei szerint igyekszünk segíteni. 120 ezer forint alatti kisnyugdíjasoknak ételutalványt és tartós élelmiszer csomagot tudtunk adni. A gyerkőcök között játékokat sorsoltunk ki. 

Tisztelettel köszönjük mindazoknak a támogatását, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Morzsaparti vendégei 2-3 napra elegendő élelemmel mehettek haza. 

Hálásak vagyunk a polgári Tündérkert Pizzéria munkatársainak, akik hajnali négytől csomagolták a pizzát. Köszönjük a Diti Pékségnek a rendszeres segítséget. Köszönjük az IIyés Marci Alapítvány önzetlen segítségét. A nyugdíjas csomagok összeállításához Gergely, Marika, Ákos, Mónika és Sütő Balázs járult hozzá. Titi és Cinti támogatásáért is hálásak vagyunk. Balogh Alexandra és párja Tibor a sárgaborsót ajánlották fel. A FreeFrom Hungary Kft.-nek a kekszet köszönjük. 

dav

A debreceni Morzsaparti csapat legközelebb március 18.-án hívja meg vendégségbe a cívis városban élő nehéz sorsú embereket.

Kérünk minden jóérzésű honfitársunkat támogassa, segítse munkánkat.

Tudjuk, nem sok, amit adni tudunk, de mindezt jó szívvel tesszük. Szeretnénk, ha többen is mellénk állnának a magyar társadalom legelesettebbjei érdekében. Itt a mi térségünkben is sok ezren várják a segítő kezet, az emberi szót, szeretnének emberhez méltó életet élni. Hívunk mindenkit, aki segíteni szeretne, két kézzel, vagy anyagi, vagy természetbeni támogatással.

Várjuk a debreceni lakosok, vállalkozások adományait is:

Várjuk éttermek jelentkezését, akik vállalják, hogy néhány kisnyugdíjas számára ingyenesen menüt biztosítanak;

Várjuk debreceni PÉKSÉGEK, élelmiszerüzletek, húsboltok, ÉTTERMEK jelentkezését az együttműködés érdekében,;

Várjuk a felajánlásokat, ételt, süteményt, TARTÓS élelmiszert korlátlan mennyiségben;

Gyermek könyveket, számítógépeket, laptopokat örömmel várunk, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;

Önkéntes SEGÍTŐKET is jó szívvel fogadunk, akik úgy érzik, tenni akarnak valamit a szegényekért;


/Használt ruhákat nem gyűjtünk./


Meggyőződésünk, hogy nem lehetünk közömbösek azok iránt, akik nem az élet napos oldalán foglalnak helyett, akik önhibájukból, vagy anélkül, mindennapos küzdelmet vívnak a talpon maradásért.

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, itt jelezheti:

Email-ben: [email protected]


Pénzbeli adományokra is számítunk.

Az egyesület számlaszáma MEGVÁLTOZOTT.
Kérjük támogatóinkat, erre figyeljenek.


Egy Morzsányi Szeretet Egyesület; OTP Bank Számlaszám: 11738015-21471052


Nagyon sok embertársunk várja a segítő kezet. Tisztában vagyunk azzal, nem tudjuk megváltani a világot, de még a debreceni szegénységet sem tudjuk megszüntetni. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy ha mind többen állnak mellénk, a sok kis cseppből egyszer  talán még „tenger” is lehet.

Az emberség, a szeretet és a jóság nem kerül pénzbe.

Lipcsei Andrea

az egyesület vezetője 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.