Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


HUNcutságok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Több mint száz aranytárggyal és a lova egyes részeivel együtt eltemetett népvándorlás-kori – vélhetően hun uralom alatt élt – vezér sírját tárták fel még december végén a bukaresti Vasile Pârvan Régészeti Intézet kutatói a tervezett A7-es autópálya Ploiești (Plojes) és Buzău (Bodzavásár) közötti szakaszának nyomvonalán.

– Kilógott a lóláb! – árulta el az intézmény tudományos felelőse azt, miként bukkantak rá a szenzációs leletegyüttesre. Elmondta: a 4-5. századi sírban talált több mint száz arany – vagy aranyozott – izgalmas tipológiájú tárgy között díszes kardhüvely, tőr, cirkalmas tegezveretek, korhű nyereg, ruhaveretek, drágakövekkel kirakott ékszerek, egy zöldet ásító bronzüst és nyílhegyek voltak. Lamellás páncélzat, lószerszámok ugyan nem kerültek elő, de a felszínre hozott vezéri presztízstárgyak közül nem hiányozhatott a magyar Messi(ás), Orbán Viktor legfrenetikusabb beszédeit tartalmazó „Csillagfordulás” című könyve sem. Az eltemetett férfi arcát aranylemez borította, melynek maradványaiból a régészek megállapították, hogy Demjén Rózsi hunmagyar, hun kavar popénekes 2022.12.30-i Aréna-koncertjének a felvétele, amely oly gyorsan aranylemez lett, hogy meg sem várta az esemény bekövetkeztét, évszázadokkal megelőzvén azt. 

A kutató hozzátette: a sírból egy paripa reprezentatív részeit is kiemelték, nevezetesen egy lókoponyát, lábszárcsontokat és a lónak a faszát. Utóbbit illetően nem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy B. A. (ex-munkásőr, a Magyar-Szovjet Baráti Társaság /MSZBT/ újraaktiválódott ágense) néven fogják azonosítani  utólag, személyazonosságilag. 

– A dákó már megvan! – örvendezett a bőbeszédű régész. – Már csak a dákó-román kontinuitásra kell meggyőző bizonyítékot találjunk. Kissé elbizonytalanodott, majd felderült az arca. – Ha nincs ilyenünk, majd lesz! Ebben már van némi gyakorlatunk. A hun eredetmítoszt meghagyjuk a Magyarságkutató Intézet gumicsontjának – chippentett a szemével. 

Az antropológiai elemzést és más vizsgálatokat – a legkorszerűbb módszerekkel – orrvérzésig folytatják az aranymaszkos előkelőség maradványainak szénizotópos kormegállapítása, etnikai hovatartozásának felderítése és a mén nemi identitásának tisztázása iránt. A lelőhelyet egyelőre – a sírrablók távoltartása végett – betemették, de nyári időben majd újranyitják. 

– Ha kardfogú tigris nem is, de – a kínai terrakotta hadsereghez hasonlóan – hátha találunk majd egy egész csapatnyi hunt a föld alatt. Sosem tudhatjuk, mikor pattan ki egy porhadó kardhüvelyből egy Hüvelyk Matyi! Az autópályát is eltereljük, hátha előkerül Atilla király hármas – vas, ezüst, arany – koporsója is a területről – nyilatkozta a román illetékes. – De ha muszáj, magyar barátaink kedvéért a Kárpátokat is eltereljük, rajtunk ne múljon!… Minden akadályt el szeretnénk hárítani a regáti románok és az erdélyi magyarság békés együttélésének útjából, csak a pálinka és a kürtőskalács névhasználati jogából valamint a Bolyaiak román mivoltából nem engedünk!!

A szenzációs régészeti felfedezés hírét üdvrivalgással és soron kívüli hátrafelé-nyilazással fogadták az álhagyományőrző hunniai szervezetek. Szörényi Levente őstörténész megújrázta erőfeszítéseit, hogy a pilisi Holdvilág-árokban megtalálja az európai nomád hunok egykori városának, Sicambriának (Ecilburg) a nyomait. Mindeközben megkomponálta  legújabb rockoperáját, Attila, a király címmel.  

Az ügyben megszólalt a minden lében kanál, habonyÁrpád-kori Alapjogokért Központ is. – A hunok kontinenseken átívelő régészeti hagyatéka nemzeti kincsünk és kulturális érdekünk – állította Szánthó Miklós. – Nem mellőzhető Isten ostora és a karmeliták kolostora közötti lehetséges összefüggések szakértői feltárása sem. Lehet hogy Attila volt az első harcos királyunk, de nem az utolsó is egyben, bárki láthatja, akinek szeme van hozzá! Most is van egy vitézlő hadfink, aki megnyer minden csatát!  A lázba hozott dirigens reményének adott hangot, hogy Attilának, a hunnak az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban álló – 5 méter magas – mészkőszobrát is végre meghosszabbítják Bicskéig.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.