Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mintha intellektuálisan súlyos hanyatlásnak indultak volna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, fagymentes, nemzeti jó reggelt kívánok mindenkinek! Különös tekintettel annak a magyar kormánynak, amelyiknek néhány ezer – néhány százezer? – szavazat reményében, ámde szívós és határozott munkával sikerült szélsőjobboldali országgá züllesztenie hazánkat, és fasiszták, valamint antifasiszták összecsapásának helyszínévé a fővárost. Tudom, hogy szentségtörés ilyet állítani, meg bűnös leegyszerűsítése a helyzetnek, de ne áltassuk magunkat legalább mi.

Persze most is lehet az önámítás fegyveréhez nyúlniuk a kormányon lévőknek, és elégedetten nyugtázni, hogy ki mindenki más tehet erről, csak nekik – akik munkaköri leírásuk szerint elvileg kormányozzák ezt az országot megállás nélkül tizenhárom éve, akik a saját politikai agendájukat, dögvészes rögeszméiket, szélsőséges stratégiai hergeléseiket nyomják le napi 24 órában, mindent túlkiabálva a magyar társadalom torkán -, csak nekik nincs semmilyen felelősségük abban, hogy az erőszak utat tör magának. Vagy ha bármi van. Ha járvány van, azért nincs, ha gazdasági válság van, azért nincs, ha emberek egymás torkának ugranak, azért nincs. Ez nem változtat azon a tényen, hogy amivé az ország lett, az bizony a korlátlan hatalom akaratának lenyomata, abban a legnagyobb felelősség azokat terheli, akik több mint egy évtizede nemcsak kiszolgálják, de meg is lovagolják, maximálisan kiaknázzák a társadalom legsötétebb ösztöneit. Hát tessék. Ez csak egyetlen eset, volt már ilyen, sok ilyen lesz még. Szárba van szökkenve, virágba van borulva az a szemét, amit elültettek, locsolgattak, gondozgattak, ápolgattak megannyi uszító plakáton, nemzeti konzultáción, népszavazáson, tökön és babon túl.

Hogy nehogy félreértse bárki, teszek egy kapcsolódó kapcsos zárójelet. Elítélendőnek tartom azt is, hogy a rezsimet szolgáló és kiszolgáló, a rezsimmel szemben állókat válogatás nélkül, főállásban, megafonokba ordibálva uszító Rákay Fülöpöket fenyegetik, pláne halálosan, pláne a gyerekeiket, a családjaikat. Ezzel egészséges erkölcsű ember nem tud azonosulni. De. Ez nemhogy változni nem fog, de még sokkal rosszabbra fordul. Az önámítás miatt. Ez még sokat fog romlani, ameddig ebből az említett ember arra a következtetésre jut, amire Rákay jutott:

Ez mind annak az aljas, mocskos, igaztalan balos hergelésnek a következménye, amit alapvetően ellenem s rajtam keresztül a kormányzó párt ellen folytatnak.

Nem, nem és nem. A hatalmon lévő párt döntött úgy, hogy a hergelést, az uszítást, a kocsmai politizálást, a kirekesztést, az állandó ellenségek felmutatását, és az ellenük folytatott harc életbevágó szükségességét helyezi a kormányzása középpontjába. Ezt szolgálja Rákay és az egész propagandagépezet. Ez egy tudatos döntés. Hogy a buzik, hogy a gyurcsányisták, hogy a sorosisták, hogy a hazánkat dollárért elárusító balliberális értelmiségihorda, hogy a haladárok, hogy a zöldek, hogy az ateisták, hogy a liberálisok, hogy a baloldaliak, hogy a hajléktalanok, hogy a dologtalan cigányok, hogy az ügyvédek, hogy a jogvédők, hogy a feketék, hogy a CEU, hogy az SZFE polgársága, hogy a muszlimok, hogy a tanárok, hogy az orvosok, az akkumulátorgyárak ellen tiltakozó civilek (a sor végtelen és már annyi mindenki rákerült erre a végtelen listára, hogy az ember a fejét a falba verné), egyáltalán mindenki, aki a teljhatalom útjába kerül, az automatikusan a haza ellensége. Mindenki, aki mer nem egyet érteni, bírálni, számon kérni, azzal szemben bármi megengedhető. A viszkető tenyerek politikája, a békeidőben háborús uszítás politikája ide vezet. És nem lesz jobb, ameddig önreflexió helyett egyre feljebb rugdossák az erőszak ingerküszöbét, és az ok-okozati összefüggések helyes azonosítása, valamint az azokkal való szembenézés helyett a rendeletekkel és propagandával kormányzó párt láncos propagandistája önámító, felelősséget elhárító, habzó szájú picsogások kíséretében áldozati magzatpózba rándul. Zárójel bezárva.

Szóval, tehát. Tényleg nagy öröm, hogy ide járnak egymást verni a népek, büszkék lehetünk magunkra. Főként a miniszterek elnökére, aki ugye az elmúlt hét második felében egészen Brüsszelig ment, hogy valami munkahelyet lásson. Más emberek munkahelyére csámpázott el Zsebrevágottkezű Első Viktor, valamelyik nagyeszű píárguru pedig azt találta ki, hogy oda kell görgetni a miniszterek elnökét egy kerítés elé, mert abból majd az egyszerűagyú magyar választópolgár egyből meg fogja érteni, hogy A KERÍTÉSRŐL van szó. A magyar főmufti közösségi oldalán látható kerítés történetesen valami építkezést választ el a járókelőktől, Orbán pedig a határkerítésről rikácsol, és az oké, hogy valószínűleg igen nehéz lett volna Brüsszelben rendes határkerítést találni hirtelen, de az egész annyira abszurd, hogy most már engem is komolyan kezd érdekelni, hogy ezek mit szednek, mit szívnak és mivel etetik a főnököt, mert mintha intellektuálisan soha nem látott hanyatlásnak indultak volna. Erkölcsileg eddig is padlón voltak, de ez…

Más olvasatban persze lenyűgözően fantasztikus, hogy Orbán gyakorlatilag bármit képes a saját érdekében propagandaeszközként használni. Vagy legalábbis próbálkozik vele. Tökmindegy milyen, a kerítés az annyi, mint migráció. Migráció van, tehát a Karmelita kolostor lakója azt követeli, hogy az Európai Unió azonnal függessze fel a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárásokat, de még jobb lenne, ha úgy egy az egyben megszüntetné azokat. De hogy függ össze ez a kettő? Mi a fene köze van a növekvő migrációs nyomásnak ahhoz, hogy az EU legkorruptabb kormánya nem óhajtja alávetni magát a közös európai demokratikus, jogállamisági játékszabályoknak? Ha nő a migrációs nyomás (ami 2015 óta folyamatosan nő, a járvány idején hirtelen teljesen eltűnt, most megint kezdi), akkor lehet halászni a zavarosban, akkor rendben van, hogy az EU legkorruptabb kormánya fejőstehénnek nézi a közösséget? Tényleg ez a legfontosabb, leginkább érdekes – mármint a felcsúti embert egyedül és nagyon érdeklő – része a történetnek, hogy azonnal, nyomban és haladéktalanul adjanak pénzt! De gyorsan és sokat, mert nagyon kell, mert nő a kurva migrációs nyomás. Tudjuk azt mi, hogy nagyon kell neki, de azért ilyen látványosan, szánalmasan és szégyenteljesen követelőzni nagyon ciki ám. Főleg az ország lakóira nézve. Nem mintha az ország lakói a legkevésbé is érdekelnék. Pontosabban kizárólag azok érdeklik, akiket egyben kell tartani, és pont akkora mennyiségben, hogy az elég legyen a hatalomban maradáshoz, a többiek fejére rá lehet szarni.

Példákat említenék. Sok egyéb mellett most az a propagandalemez forog végtelenítve, hogy az Oroszország elleni elcseszett brüsszeli szankciók miatt szenved Magyarország a magas energiaáraktól, a kormány nem tehet semmiről. Ennek örömére, miközben a társadalom egy része tehát a magas rezsitől szenved, az állami tulajdonú energiavállalat, a vastagon veszteséges MVM milliárdokkal támogatja a Fradit. Miért? Mert fontos a társadalmi felelősségvállalás, mert vissza akarnak adni a társadalomnak, és ennek az energiaválság közepén egy focicsapat támogatása az egyik legjobb módja. Miután ezt így lazán beletolják a társadalom pofájába, kiderül, hogy az évek óta változatlan bérek mellett gyapotot szedő közalkalmazottaknak miért nem talál pénzt a kormány sehol a költségvetésben a béremelésükre? A rezsicsökkentés miatt, bassza meg. Azért. Ja, hogy sokan lassan már a rezsijüket sem tudják kifizetni? Nem probléma, lehet oszlásnak indulni: más munkát keresni, többet dolgozni, vagy itt is lehet minket hagyni a fenébe.

Vagy itt van egy másik példa arra, hogyan lehet átgázolni egy ország fején egy olyan kormánynak, amelyiket a saját hatalmán kívül rohadtul semmi nem érdekli. Miután a helyiek egy meglehetősen paprikás hangulatú közmeghallgatáson hangosan és érthetően kifejezték az aggodalmaikat az akkugyár zajterhelése, a talajvíz szennyezettsége, a település élhetősége tárgykörben, a Pest vármegyei katasztrófavédelem megadta az engedélyt arra, hogy a gödi Samsung-gyár újabb veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítményekkel bővüljön. Nem árt tudni, igaz, hogy egy keserves pereskedés után derülhetett ki ez is: a gyár közelében lévő kutakban olyan mérgező, magzatkárosító hatású oldószert mutatott ki egy független vizsgálat, amit az akkumulátor-gyártás folyamatában is használnak. Mit kell erre lépni? Meghosszabbítani a disznóságot Bicskéig, Lovasberényig. Aki pedig még mindig nem érti, hogy egy ilyen berendezkedésű országban miért különösen veszélyesek ezek a gyárak, hogy nem kell külföldi érdekeket szolgálni ahhoz, hogy az embert kirázza a hideg, az vessen egy pillantást Gödre. Ha a magát kereszténynek, a hagyományos család védőszentjének beállító állampárt ívesen leszarja még a magzatkárosítást is, ha a saját érdekéről és hatalmáról van szó, akkor mire lehet itt számítani? Hogy majd Debrecenben nem ez lesz, mert a kínaiak azt mondták, hogy becsszó, mi nem romboljuk a környezetet? Hát akkor induljon a hét!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.