Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hátha nem tudják, kinek kell hálálkodni az alamizsnáért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám vasárnapot kívánok magunknak! Mindenkinek, akinek van humorérzéke, vagy akinek nincs humorérzéke, de van gyomra, vagy egyik sincs, vagy mindkettő van, vagy mindegy is, a lényeg, hogy kivétel nélkül mindenkinek ajánlom továbbgondolásra, ha már felelőtlenségem teljes tudatában a vidámságról lamentálok, ennél jobb úgyse lesz mostanában, pedig szándék, képesség és igény is van rá bőven:

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselőt nevezte ki két évre Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv megvalósításához szükséges intézkedések koordinációjáért felelős miniszteri biztossá.

Intézkedési terv megvalósításához szükséges intézkedések. Najó. Elszámoltam háromig, pontosabban majdnem fél négyig, de ezt nem sikerült feldolgozni. Egyebek mellett azért sem, mert december végén, amikor kiderült, hogy a magyar történelem legfelelősebb és legtisztességesebb kormánya 2030-ig 6 milliárd forint közpénzt fordít vallásturizmusra, sokkal nagyobb kínjaim voltak, a tudatom egyszerűen képtelen volt átfogni, hogy mit olvasok. Sőt, már december elején se figyeltem oda, amikor a Karmelita kolostorban ünnepélyes keretek közt megalakult a Nemzeti Vallásturizmus Tanács, amelynek állítólag az a feladata, hogy a turizmus és az egyház közötti együttműködési lehetőségeket feltárja és fejlessze.

Ezt az elmeháborodással és a teljes kontrollvesztéssel rokon fejleményt a kolléga ízesen, ékesen, plasztikusan és precízen megénekelte olyan terminus technicusokra támaszkodva, mint a zűrzavaros, rézveretes, kapcarongyba csavart, csűrdöngölős, zivataros halál f@sza, illetve a kóchengeres svédcsavar, de aki esetleg úgy gondolja, hogy ez még mindig nem az a pont, ahol teljes joggal borulhat el még a legnaivabb, legmegértőbb, legtoleránsabb ember agya is, az nyugodtan tartsa el a kisujját, hogy mi ez a stílus. Az hagyján, hogy Örkény kétrét görnyedve, a térdét csapkodva zokog, ha ezt látja. Az hagyján, hogy a havonta közel 2 millió forintos képviselői illetményért szopó, nyaló gombot varró kontraszelektált beszélő fejhez hozzávágnak egy helyettes államtitkári juttatást, meg akkor már egy titkárságot is, ahol két fő intézkedik majd az intézkedési terv ügyében.

De hogy tényleg soha nincs vége ennek a 6 milliárdonként véghez vitt országrombolásnak, mindent elpusztításnak, mert mindig képesek überelni a korábbi cinikus húzásaik legcinikusabbikát, az számomra feldolgozhatatlan. Hogy újra meg újra meg újra ki tudnak találni ilyen orbitális faszságokat, hogy ilyen agyrohasztó, pofátlan, szürreális pótcselekvésekkel vannak elfoglalva, miközben kormányozni kéne az országot, komoly, súlyos problémákat kellene megoldani, akkor sem bocsánatos bűn, ha Nacsa fizetéséből és a vallásturizmusra kiutalt 6 milliárd forintból nyilvánvalóan nem lehet helyrehozni csontig tönkrevágott stratégiai ágazatokat. Akkor se lehetne, ha legalább haloványan lenne bennük szándék bármi ilyesmire.

Nem elég, hogy éppen a minap derült ki, hogy épületek százai kerülhetnek ingyen az egyházak tulajdonába akkor is, ha azok sosem voltak a birtokukban, hogy olyan állami, önkormányzati épületek tulajdonjogára is bejelenthetik igényüket, amelyeket el sem vettek tőlük, de ennél még az is kevésbé lenne dühítő, ha élő Facebook-videókban közvetítenék, hogyan fosztogatják az államkasszát. Egyszerűen soha nincs vége annak, hogy újabb és újabb kifizetőhelyeket hoznak létre a rezsim láncos szolgáinak, hogy miközben nincs egészségügyi minisztérium, nincs oktatási minisztérium, nincs pénz tanári béremelésre, ellenben sír a szájuk, hogy uniós források nélkül sajnos nem futja tanári béremelésre, miközben elherdálták az uniós forrásokat, nem közelebb, hanem távolabb kerültünk az életvitelszerűen gyalázott Európai Unió gazdasági átlagától, szinte minden mutatót tekintve leszakad az ország Nyugat-Európától, de már a régiótól is, dühöng a sok számjegyű infláció, ezek meg azzal vannak elfoglalva, hogy vallásturizmusügyi miniszteri biztost nevezzenek ki. Tényleg innen már csak egy lépés a katasztrófaturizmusügyi minisztérium. Ha így folytatják, az tényleg úgy fog kelleni, mint egy falat kenyér.

A vidámság és a katasztrófa jegyében haladjunk tovább ezen a nyomvonalon. Vagyis azon a nyomvonalon, ahol egy korrupt rendőr és az ő Nacsához hasonlóan tehetséges, bármire kapható, nem sok mindenhez értő, viszont gerincet nyomokban sem tartalmazó alászolgái alázzák az egészségügy és az oktatás főszereplőit, ahol a nemzet szellemi nyomorba döntésének napos oldalán az egyház és a sport csilliárdos közpénztámogatásban részesül. Ha beledöglünk, akkor is. Nos, nem verték nagy dobra – ellentétben a februári dupla nyugdíjjal -, de a Magyar Olimpiai Bizottság megrendelésére elkészült egy megrendítő tanulmány a magyar sport elmúlt két évtizedéről, amelynek tanulságaitól (via Telex) az embernek üvölteni volna kedve, ha lenne értelme. Csak egy érdekes adatot emeljünk ki: a 2000 és 2010 közötti időszakhoz képest 2011 és 2020 között 7500 százalékkal növekedett a látványcsapatsportok támogatása, 1900 százalékkal a többi sportág támogatása (ebben a létesítményfejlesztések nincsenek benne), miközben a 16 kiemelt sportágból 9-ben csökkent az eredményesség. Tehát miközben az összes Orbán-kormány a brutális sokszorosára emelte az állami támogatást a kiemelt sportágak több mint felében az eredmények elmaradtak a korábbiaktól, van olyan sportág is, amelyben a százszorosára nőtt támogatás mellett az ötödére esett az eredményesség. Mi következik ebből? Semmi. Folytatják: a sportot továbbra is kiemelten támogatja az Európai Unió legkorruptabb kormánya.

Amelynek feje ott tart tehát, hogy minden nyugdíjasnak levelet küld, hátha nem tűnik fel neki, a nyugdíjasnak, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik. Pontosabban: hátha nem fordít kellő figyelmet arra, hogy kitől kapta a nagyvonalú ajándékot. Hátha nem tudja, kinek kell hálálkodni az alamizsnáért. Ezt viszont nagy dobra verik, és lássuk be, ez így a vallásturisztikai sportkatasztrófa mellé rakva beviszi a gyomrost az emberi jóérzésnek, ami nyilván nem politikai kategória, de akkor is. Szóval kitolták a függöny elé a Nyitrai Zsolt nevű, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottat, hogy közölje az érkező miniszterelnöki levélről szóló örömhírt, hogy világossá tegye, a 15 százalékkal megemelt nyugdíj és a 13. havi nyugdíj szintén megemelt összegben jut el ebben a hónapban az idősekhez, és hogy emlékeztesse az érintetteket: a 13. havi nyugdíjat „a baloldal elvette idős honfitársainktól, az Orbán Viktor vezette polgári kormány visszaadja nekik”.

Hazudni csak pontosan szépen, de ezeknek már ilyen apróságokkal sem kell foglalkozniuk. Megtehetik, hogy miközben az ún. szépkorúaknak tetszelegnek, totál hülyének nézik őket. Tehát a 13. havi nyugdíjat a mocskos baloldal adta, a Fidesz bőszen tiltakozott is ellene, megakadályozni nem tudta. A 2008-as gazdaság világválság okán a Bajnai-kormány valóban eltörölte, azonban 2010-ben felrobbantak a fülkék, lenyúlták a manyupot, kizavarták az IMF-et, elmúlt a válság, simán visszaadhatták volna, mégsem tették. Ehhez képest több mint tíz év után jutott eszébe Bözsi néni és Feri bátyám a nertársaknak, akkor is csak azért, mert úgy gondolták, a soros választás megnyerése ezen is múlik. A svájci indexálásról ne is beszéljünk, elég annyi, hogy egy évtizednyi gazdasági konjunktúra is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a nyugdíjasok elszegényedésének gátat szabjanak, mindig csak éppen annyit vetettek oda nekik alamizsna gyanánt, amennyire a törvény kötelezi őket. Most meg ki tudja mennyi közpénz elégetésével a cukros bácsi levelet ír, amiből csak éppen a lényeg fog kimaradni: közel 26 százalékos infláció mellett, a több mint 40 százalékos élelmiszerinfláció mellett, az 52 százalékkal megdrágult háztartási energia mellett 15%-kal korrigálják a nyugdíjakat. Mert ők ennyire jó fejek, bezzeg a dollárbaloldal. Tökéletes.

Egyébként tényleg jó lenne tudni, hogy az egymással foglalkozáson kívül van bármi terve az ellenzéknek arra, hogy lecsapja ebben az indokolatlanul rohadt fos gazdasági helyzetben a kismillió magas labdát, amit a nertársak feldobnak? Mert az az egy világos, hogy kormányozni változatlanul nem fognak, ezúttal is a propagandára tettek fel mindent, azzal akarják kibekkelni a növekvő elégedetlenséget. Ha minden így megy tovább, bizony ezúttal is sikerülni fog nekik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.