Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyurcsány legalább nem pincsije volt Putyinnak, ellentétben Orbánnal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan! A kormányfő nem a béke, hanem Putyin oldalán áll. Putyin háborús bűnös. Gyilkos. A gyilkossal nem békét kötünk, hanem megbüntetjük. Ezek Gyurcsány Ferenc szavai voltak Orbán Viktorhoz, amely valamiért nagy felháborodást váltott ki, pedig nem igazán tartalmaz semmi olyat, ami ne lenne igaz. Mert hát hányszor kellene még bizonyítania Orbán Viktornak azt, hogy igenis nyíltan Vlagyimir Putyin mellett áll? Egy sor olyan megnyilatkozása és döntése volt, amely Putyint segítette és még ha sokszor konkrétan nem is meri kimondani, amit gondol, azért nem nagyon vannak manapság olyanok, akik ne látnának át a szitán és fognák fel, hogy Orbán továbbra is Putyin seggnyalója. Ez mondjuk a Fidesz keménymagjának tetszik is, lájkolják is serényen az orosz propaganda-cikkeket illetve azokat az írásokat, ahol arról tájékoztatják a nagyérdeműt, hogy az orosz hadsereg csapást fog mérni az ukrán erőkre és győzedelmeskedni fognak.

Annak a magyar társadalomnak egy része, amely megszenvedte a szovjet elnyomást, ma egy háborús bűnös, agresszor vezetés győzelméért szurkol. Kérdezném, hogy van-e ennél lejjebb, de pontosan tudom, hogy van, hiszen számtalanszor rámcáfoltak már a cselekedeteikkel, vagy beszédeikkel. Gyurcsány ott sem téved, hogy nem békét kellene kötni Putyinnal, hanem meg kellene büntetni, de ez egy jóval komplikáltabb dolog. Pontosan tudjuk, hogy azokat, akik erre a leginkább rászolgáltak volna, valamiért soha nem vonják felelősségre. Nagyon kevés olyan eset volt, amikor valaki megfizetett azért, mert elnyomta, kifosztotta és halálba vitte a saját népét. Véleményem szerint Putyin is egy olyan vezető lesz, aki meg fogja úszni a felelősségre vonást, noha minden kétséget kizáróan ezt érdemelné. De haladjunk is tovább, hiszen Gyurcsány megszólalására reagált Kocsis Máté is, akit ugyan senki sem kérdezett, de tudhatjuk, hogy Orbán seggnyalói szeretik bevédeni a mestert a Facebookon, ezzel is teljesen lejáratva magukat. De hát ha így szeretik ugye, nincs mit tenni.

Frakcióvezető úr! Meséljen már egy kicsit arról a magánvacsorájáról, melyet Moszkvában egy ukrán étteremben fogyasztott el a Putyin-házaspárral. Lenne kedves a beszélgetés tartalmáról is számot adni? Tudja, az igazság olyan takaró, ami alól kilóg az ember lába

Ez a bizonyos vacsora 2009-ben történt, akkor, amikor Putyin még messze nem vitt véghez a mostanihoz hasonló dolgokat. Ugyan már a megválasztása is kérdéses volt – egyes jelentések szerint a moszkvai panelek robbantásait azért rendeleték el, hogy annak következtében Putyin hatalomra kerülhessen, majd később Grúziát is lerohanta a volt a KGB-s tiszt -, de hivatalosan messze nem ítélték el annyian, mint manapság. Persze szeretni sose szerette őt egyik európai vezető sem, hiszen mindig is elnyomó gondolatai voltak és szerette volna visszaállítani a Szovjetuniót, ezért minden nyugati vezető kétkedéssel fogadott csak el döntéseket, de messze nem volt tapasztalható az az ellenszenv vele szemben, ami most érthető okokból tapasztalható. Azért 2009-ben a fél világ Moszkvába járt tárgyalásokra, hiszen akkor még az USA és Kína mellett Oroszország volt a legjelentősebb ország gazdaságilag sokak számára, nem is beszélve arról, hogy milyen nyersanyag kincsek felett őrködnek az oroszok.

Tehát olyan nagy meglepetés abban azért nincs, hogy egy ország miniszterelnöke leült vacsorázni egy másik ország vezetőjével, hiszen a diplomáciai már csak így működik. Mai szemmel nézve persze máshogyan néz ki a történet, de azért ne felejtsük már el, hogy ez 14 évvel ezelőtt volt, nem pedig 1-2 éve, amikor Orbán Viktor volt az, aki akkor ment Moszkvába, amikor odakérette őt Vlagyimir Putyin. Azért a kettejük közötti kapcsolat igencsak eltér attól, amilyen Gyurcsány Ferenccel volt. Orbán lényegében pincsije, csicskája Putyinnak és mindig is az volt, ellenben Gyurcsány Ferenc feleségével együtt vacsorameghívást kapott, ami azért egy kicsit eltérő attól a szereptől, amit Orbánnak szánt Putyin. De lássuk, mit is mondott annak idején Gyurcsány Ferenc erről a találkozóról, amelynek fotói nyilván most a propagandamédia eszköztárának részévé váltak.

Ténykérdés, hogy ma a világ Európán kívüli három hatalmi központja az Egyesült Államok, Oroszország és Kína. Magyarország számára a szövetséges és barát az Egyesült Államok, de Oroszországgal és Kínával is szoros partneri kapcsolatot kell kiépíteni, akkor is, ha nem mindenben értünk egyet velük, mert ez Magyarország érdeke.

Nem kell kedvelni Gyurcsány Ferencet ahhoz, hogy azért belássuk, ez 2009-ben igaz volt. Persze szüksége most is van az oroszokra a magyar gazdaságnak, de nem mindegy, hogy milyen áron. Mert ott vannak a németek, akik talán még nálunk is jobban függtek az orosz gáztól, mégis meg merték lépni, hogy nemet mondtak az orosz megszállásra és az ukránok mellé állva lényegében komolyan kiszolgáltatott helyzetbe hozták saját magukat. De meg merték lépni, mert egy ilyen helyzetben a gerincesség fontosabb volt, mint bármi más. Véleményem szerint, ha most kért volna vacsorameghívást Gyurcsány Ferenctől és Dobrev Klárától Putyin, akkor vélhetően nem lett volna a korábbi kormányfő válasza, mert még ha egy egyébként sokak által elítélt politikusról is van szó, azért Gyurcsány van annyira intelligens, hogy ne szolgáltassa ki a saját országát másoknak, és ne rombolja le teljesen az ország külkapcsolatait.

De ezt megtette Orbán sőt, továbbra is ezen dolgozik. Elég csak megnézni a tegnapi felvételeket az EU csúcsról, amelyen Volodimir Zelenszkij is részt vett. Orbán állt, mint bálám szamara, miközben szinte mindenki tapssal köszöntötte az ukrán kormányfőt. Orbán kezet is fogott vele ugyan, de a sajtósa egy olyan képet választott ki erről a kézfogásról, ahol Zelenszkij éppen nem néz Orbán szemébe, ezzel azt a látszatot keltve, hogy egy bunkó vezetőről van szó. Ennyire alja szinten tart ma az ország kül- és belpolitikája is, amit csak az nem lát, aki vak. Lehet, hogy Gyurcsány nem a legjobb vezető volt – ez nem kétséges -, de hogy ennyire rossz sem volt az ország kapcsolata másokkal, az egészen biztosan, mint ahogy talán soha nem volt ennyire rossz magyarnak sem lenni, mint manapság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.