Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha valakitől, akkor éppen a pedagógusoktól várná el az ember – szerintem jogosan -, hogy értsék a világot maguk körül. De nem. Biztosan ez is fizetés kérdése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, rigófüttyös, jégvirágos jó reggelt kívánok mindegykinek! Aki eddig izgult, az most haladéktalanul nyugodjon meg, Schadl György felesége még ki tudja fizetni a franciakrémest. Engem speciel ez kevésbé érdekel mint az, Varga Juditot miért is nem kérdezgeti a hatóság? Állítólag épülget Orbán Viktor nagy álma, az uniós jobboldali összefogás. Mindössze az az aprócska probléma, hogy népünk bölcs pávatáncosa, utcai harcosa, Európa jobbszélen lobogó arca mintha kimaradna ebből az összefogásból. Holott pediglen neki kellene vezetnie, legalábbis saját elképzelései szerint. Erre nem úgy tűnik, hogy kimarad? Mármint nem arról van szó, hogy nem ő lesz a vezér, a primadonna, de még a tánckarban sem kap helyet. Ódekínos. Mindegy, majd biztosan odacsődül beszélgető emberekhez és úgy tesz, mintha hozzá is szólt volna valaki, legalábbis ameddig elkészül a nyájnak a fotó, melyen jól látszik, hogy nincsen elszigetelődve a hadvezér úr.

A pedagógusok megint nem nyughatnak. Pontosabban a pedagógus szakszervezet, mert amúgy a tanerők jól elvannak maguknak, biztosan jól van minden így, ahogy van. Ameddig az orvosok képesek elérni azt, hogy ártunk és ormányunk ne gázolhasson át rajtuk a maga cuki kis lánctalpaival, a pedagógusok – összefogás hiányában – francfenét nem értek el eddig, és csoda szerintem ezek után sem igazán várható. Már meg az a baja a pedagógus-szakszervezeteknek, hogy lojalitásuk alapján akarja értékelni a kormány a tanárokat. No, itt kezdődnek a bajok! Szomorú, amikor egy diplomás ember, aki arra tette fel az életét, hogy másokat oktat, vezetget a tudás ösvényén, közben önmaga sincsen tisztában a lojalitás és a szervilizmus közötti különbséggel, ezt a hiányosságát nem leplezni óhajtja, hanem henceg vele. De így legalább érthető a pedagógustársadalom egy jókora részére oly jellemző takonygerincűség. Alighanem ők úgy hiszik, ez a lojalitás. Azt is hiszik továbbá, hogy nekik nem a szakmájukhoz, nem a diákjaikhoz és nem egymáshoz kell lojálisnak lenniük, hanem a mindenkori hatalomhoz. Ezt kellene a cégérükre írni: nem tanul és nem felejt, tehát tanítani sem tud. Ha valakitől, akkor éppen a pedagógusoktól várná el az ember – szerintem jogosan -, hogy értsék a világot maguk körül. De nem. Biztosan ez is fizetés kérdése.

Németh Szilárdot vagy vitte magával a miniszterek elnöke, vagy nem vitte, mindenesetre maradt még ideje a nép arcába böfögni az aktuális miheztartást:

Gyurcsány Ferenc évértékelőjén egyértelművé tette, hogy bekebelezte a komplett dollárbaloldalt. Nem kérünk belőlük! (Facebook/Németh Szilárd)

Én sajnos nem néztem és nem is hallgattam Gyurcsány Ferenc évértékelőjét, de roppantul örülök annak, hogy Németh Szilárd tudott erre időt szakítani. Nagyon helyes! Azt sem tudtam – annyi minden más mellett, amit szintén nem tudok -, hogy Gyurcsány Ferenc ilyen kis falánk. Ha nekem ránézésre kellene megtippelnem, melyik politikus falhatott be egy egész oldalt, én bizony elsőként Orbán Viktorra és Németh Szilárdra tippelnék. Ők ketten mintha versenyben lennének, melyikük tud gyorsabban és nagyobbra dagadni. Erre kiderül, hogy Gyurcsány a főfalánk. Mégpediglen nem ám csak egy fogás volt a menüben, merthogy:

A dollárbaloldal célja elérése érdekében mélyen integrálódott abba az átláthatatlan, korrupt masszába, amiből most Eva Kaili kibukott – mondta Rotyis Bálint az Origónak adott interjújában (Origo)

Korrupt massza, mi? Jelzem, ott nyomozás folyik ezerrel, miközben Magyarország eddigi (a többi még nem került nyilvánosságra) legnagyobb korrupciós botrányáról úgy hallgat a mocsármédia, mintha az életük múlna rajta – amúgy tényleg -, Varga Juditot és Rogán Antalt szinte biztosan ki sem fogják hallgatni. Legalábbis ameddig Pintér Sándor és Polt Péter a helyén van, addig nem. Nehogy feledésbe merüljön, ide teszek pár posztot az összes ellenzéki képviselő Facebookjáról:

 

Ha az állítólagos ellenzéki pártok és állítólagos ellenzéki képviselők csak annyit tennének, amennyit Hadházy Ákos, máris jobb hely lehetne ez az ország. Jó, tudom! Amit Hadházy csinál az időigényes, fárasztó, macerás, és még akár veszélyes is lehet. Mennyivel egyszerűbb összetrombitálni a médiát – nem is értem, miért megy el valaki is ezekre a sajtótájékoztatókra -, és tíz percben elhadarni valamit, amit amúgy a sajtóban olvastak? Sokkal egyszerűbb.

Mészáros Lölö Magyar Biztosítóholding nevű Zrt.-t alapított (alaposan meglepődnék, ha tudna az alapításról), összeházasodik az MKB bank és a Takarékbank, szóval csupa jó dolgok történnek. És idén még csak 98 honfitársunk fagyott halálra, többségük otthon, a saját lakásában. És még bőven van idő február végéig, ráadásul semmi garancia arra, hogy március elsején kitör a tavasz (azt csak Róbert kolléga hiszi, de ő legalább őszintén), és igazából a februárt leszámítva hideg sem volt. Majd most lesz. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Mi majd jövünk vissza egyszercsak az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.