Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs még egy ország, ahol ennyi méltatlan támadás érné az uralkodó rezsimet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akárhonnan nézem, ugyanazt látom, pedig aludtam is rá egyet, hátha változik a látvány, de nem. Úgy tűnik, hogy a rendkívüli kihelyezett stratégiai kormányülés nyitányaként, méltó felvezetőjeként – vagy nevezzük, aminek akarjuk – a hétvégén túlfutott a rendpárti-elmegyógyintézeti kormányzás nyikorgó fostalicskája a szokásos pályáján, és már megint iszonyatosan tömény politikai-pszichiátriai nyersanyagot szolgáltatott leendő tudományos kutatásokhoz. Tegye mindenki a szívére az ő kezét és mondja azt, hogy simán el tudta volna képzelni, hogy a saját bevallása szerint az egészségügyhöz és az oktatáshoz is hülye, ámde hírhedten korrupt, a rend, a csend és a fegyelem erejében hívő rendőrminiszter tárcája képes lesz leírni, hogy az egészségügy dilettáns szétverése ellen tiltakozó orvosok méltatlan támadást intéztek a kormány és a betegek ellen. Így, ebben a sorrendben. Kormány, betegek.

Röviden a lényeg: a Magyar Orvosi Kamara szombati, rendkívüli küldöttközgyűlésén a többi között arról döntött, hogy mindaddig, amíg az orvostársadalom rövid és hosszú távú követelései nem teljesülnek, a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok pedig helyezzék letétbe önkéntes többletmunkájuk felmondását. Kincses Gyula, a kamara elnöke elmondta, a tavaly év végén elfogadott egészségügyi törvény és az ahhoz kapcsolódó rendeletmódosítások nemhogy csillapítják, hanem növelik az ellátórendszerben most fennálló zavarokat, és bár a döntéshozóknak többször jelezték a kifogásaikat, és megoldási javaslatokat is tettek, az illetékesek ezeket érdemben figyelmen kívül hagyták.

Erre gurult el a gyógyszer a belügynél, a Takács nevű belügyminisztériumi egészségügyért felelős államtitkár rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett Méltatlan támadás a kormány és a betegek ellen címmel, mert ők tudják, hogy folyamatosan egyeztettek a MOK-kal, az új típusú ügyeleti rendszerben a MOK javaslatait szinte kivétel nélkül átvezették, sőt, úgy emlékeznek, hogy a MOK szervezet háziorvosi csoportjának vezetője korábban elfogadhatónak tartotta az új szerződéseket. Doktor Takács arra jutott az egészségügy jól teljesít, mindig is jól teljesített, pláne a kurva járvány idején teljesített a legjobban (van hely a pofáján, simán ráfért), a rendőrminisztériumnak nem az orvostársadalommal és az egészségügyi dolgozókkal van konfliktusa, hanem a Magyar Orvosi Kamarával, amelyik kelti a hangulatot, ők igenis kommunikálnak a szakmai szervezetekkel, de ezek a gecik összevissza beszélnek, pedig

épeszű ember nem gondolhatja, hogy egy minisztérium abban érdekelt, hogy javaslataival ellehetetlenítse az egészségügyi dolgozók munkáját.

Hát akkor ez van. Vállalom, hogy ezek szerint biztosan nem minősülök épeszű embernek, mert én egyebet sem látok, mint hogy az egész kormány abban érdekelt, hogy függőségbe taszítsa, kiszolgáltatottá tegye, lábhoz idomítsa a magyar társadalmat. Csoportonként, rendre, szépen sorban, ahogy a csillag megy az égen. Másrészt lehet, hogy én vagyok a perverz állat, akinek tizenhárom év még mindig kevés ebből a nermizériából, de rohadjak meg, ha el tudtam volna képzelni, hogy ezek leírják, hogy rájuk van támadva. Hogy már megint őket bántják, a kétharmados önkényuralmat. Ki? Az orvosok, basszameg. Pedig teljesen logikus. Hiszen már kezdett olybá tűnni, hogy ha a problémáikat megoldani nem is sikerült, mert meg sem próbálták, mert szándéka, képessége sem volt rá az olajszőkített belügyminiszternek, de a renitens pedagógusok lázadását valahogy csak sikerül levernie. Már ott pislákolt a fény az alagút végén, hogy úgyis elfáradnak, úgyis megunják, abbahagyják. Erre mi történik? Hát nem az orvosok is rárontanak a demokratikusan megválasztott kormányra? Egy hónapon belül egy rakás csoport fut versenyt egymással az Orbán-kormány támadásában. Nem elég, hogy ott vannak az örök ellenségek – Soros, Gyurcsány, Brüsszel – nem elég, hogy a tanárok, de még azok a civilek is, akik nem óhajtanak megdögleni a Debrecen mellé tervezett akkumulátorgyár elsivatagosodott, szarrá mérgezett tövében. Már csak az hiányzik, hogy a honvédségi állományból kiebrudalt szenior katonai vezetők, tábornokok, ezredesek, alezredesek is kitalálják, hogy bizony velük is ki van baszva.

Nincs még egy ország, ahol ennyi méltatlan támadás érné az uralkodó rezsimet. Itt az ingyenélő romáktól az ügyvédeken át a bebörtönzöttekig, a tanároktól és diákoktól a katásokon át a pedofilokkal összemosott melegekig, a környezet- és jogvédőktől az orvosokig, a genderfluid óvodásoktól a szemüvegesekig, ateistákig, lúdtalpakon közlekedőkig emberek széles tömegei jódolgukban már azt sem tudják, mit találjanak ki, úgyhogy ezt csinálják: méltatlanul gyepálják ezt az áldott jó, tévedhetetlen kormányt. Ez a kedvenc szórakozásuk. Persze. Ha a méltatlan támadás kincstári definíciója az, hogy társadalmi egyeztetés nélkül lépnek a fejünkre, és ez ellen tiltakozni merészelünk, akkor feltétlenül fennáll a méltatlanság. Az.

És még abban sem sikerült igazat mondania a rendőrállamtitkárnak, hogy ők egyeztettek. Hogyne egyeztettek volna. Pont úgy, ahogy szoktak. A Belügyminisztérium december 16-a és december 24-e között több olyan tervezetet is társadalmi egyeztetésre bocsátott, amik az egészségügyi rendszer átalakításáról szóltak, majd a januári összefoglalókban az jelent meg a kormány honlapján, hogy ezekhez „érdemi észrevétel nem érkezett”. Mindezt úgy, hogy a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, valamint a Független Egészségügyi Szakszervezet 150 ezer karakternyi korrekciós javaslatot küldött a minisztériumnak. Akkor is hazudtak, most is hazudnak, a szemük sem rebben, miközben vádaskodnak, okádják a rágalmaikat azokra, akikkel nemhogy egyeztetniük kellene, de akikkel egyenesen ki kellett volna dolgoztatniuk az egész tetves egészségügyi átalakítást, akik Pintérrel ellentétben értenek hozzá, és még az sem garantálná, hogy flottul menne minden. Így viszont, hogy semmi nem úgy működik, ahogy kellene, a kínzó orvoshiány árnyékában toldozgatnak-foldozgatnak, mekkmesterkednek, és amikor az érintetteknek ebből elege lesz, és nem hajlandó lehajtott fejjel tűrni, amihez szokva van az állampárt, akkor rendkívüli üzemmódnak tolják az önérzetes áldozati magzatpózt. 

Akárhonnan nézem, ugyanazt látom, pedig aludtam is rá egyet. Ez a Takács doktor neve által is fémjelzett rendőrminisztérium úgy, ahogy van, ez a kormány úgy, ahogy van, még arra is méltatlan lenne, hogy a történelemkönyvek jegyezzék a nevüket, de már annyit pusztítottak és romboltak, hogy egyszerűen nem lehet őket meg nem történtnek tekinteni. Tisztán látszik ebből a kutyakomédiából is az, ami az első percben látszott, amikor megrökönyödve konstatálhattuk, hogy Orbán képes volt az egészségügyet és az oktatásügyet Pintér alá rendelni. Nem, véletlenül sem azért tette, mert 12 év után valóban jobbító szándékkal akart hozzányúlni ezekhez a mostoha területekhez, hanem mert ott van potenciál és erő a szándékos rombolás következtében borítékolható elégedetlenség elfojtására. Ebből a MOK ellen hergelő vasárnapi rendkívüli produkciójukból is az látszik, hogy meg sem fordult a fejükben, hogy ha már a zsinórban negyedik kétharmad az ölükbe hullott, talán lehetne valami jót is csinálni ott, ahol semmit nem csináltak több mint egy évtizeden át. Minek is? Hát 50 ezer Covid-halott sem ingatta meg a rendeleti teljhatalmukat, nehogy már az orvosok és betegek kollektív rendpárti szívatásából vegyenek vissza. Nehogy már.

Utóirat: A Fidesz mocsárbűzös, szintén a MOK-ot mocskoló közleményét szándékosan nem emeltem ki külön. Nem is lett volna mit kiemelni belőle (Gyurcsány). Bár az is igaz, hogy ha Gyurcsány emberei képesek rávenni a magyar orvosokat arra, hogy ne lássák el a betegeket, és ezzel a magyar emberek egészségét és az életét veszélyeztessék, és a fideszesek kormánya csak annyire képes, hogy erre kocsmai közleményekkel jajveszékeljen, akkor lehet, hogy le kéne mondani a picsába.

A címlapképen a rendőrminisztérium káderei láthatók, Takács Péter egészségügyért felelős, méltatlanul támadott államtitkár a balszélen feszít (Fotó forrása: Fülöp Attila nevű államtitkár hivatalos Facebook-oldala)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.