Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magam részéről nem igazán szeretnék a jövőben sem bőgatyában, pruszlikban, subában és rámás csizmában bohóckodni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, madárcsicsert, szánkózást, szélvitorlázást, sárkányeregetést! Kinek mit dobott a gép. Az országnak – úgy általánosságban – azt dobta, hogy nemzetgazdaságilag ki van emelve egy budapesti török magántulajdonban lévő magániskola épületének felújítása. Hát ha valami nemzetgazdaságilag bizonyosan kiemelendő, az ez. Az rohadtul nem fontos, hogy sok olyan családban is szegénységben élnek, ahol mindkét szülő dolgozik, az sem különösebben érdekes, hogy mostanában már csak az az elkötelezett pedagógus maradhat a pályán, vagy mehet eleve pedagógusnak, akinek a családja elég tehetős ahhoz, hogy finanszírozza ezt a hobbit. Mert megélni nem tud belőle senki, nemhogy családot alapítani. Az sem kiemelt téma sem nemzetgazdaságilag, sem nemzetileg, hogy sok oviban és iskolában nem éppen ideálisak a körülmények az oktatáshoz, az egészségügyben úgyszintén, helyenként olyan lepusztult kórtermekben próbálnak emberek gyógyulni, amilyenbe jó érzésű ember a kutyáját sem szállásolná el, de a török suli az feltétlenül hűdefontos.

Ami – sok egyéb mellett – annyira nem fontos, hogy a lakájmédia marokszedői főállásban kutyapicsázzák a saját honfitársaikat, a nyomorult akkumulátorgyár miatt. Ami viszont fontos. Mármint a gyár. Sőt. Úgy tűnik, annyira nagyon fontos a NER-nek a beruházás, hogy simán mindenféle idegen érdekeket szolgáló hazaárulónak titulálnak mindenkit, aki ki meri nyitni a száját a gyár létesítése ellen. És nem elég ám, ha egy bértollnok leírja ezt a baromságot. Az összes leírja, naponta többször. Hogy a patvarci szektás is kellő gyűlöletet érezzen a debreceni honfitársa iránt, amiért az bele akar szólni a tulajdon életébe, a gyereke jövőjébe, és nem fogadja el az intimzónájába, életterébe való neres betalpalást. Most éppen a Nagy Ervin nevű  filozófus, publicista, a XXI. Század Intézet kutatója mesélte el, amit előtte már mindenki elmesélt, és majd utána is mindenki el fog mesélni. Soros akarja megbuktatni Orbánt, ezért fizeti az idegen ügynököket, akik pénzért csinálják a fesztivált az akkumulátorgyár ellen. Hogy ennek értelme nem igazán van? Nem baj az. Hogy esetleg a nagyervinek és a többi főokos elsétálhatnának Debrecenbe, és megkérdezhetnék ott az embereket, mit is szeretnének? Amennyire tudom, arrafelé beszélik a magyar nyelvet, szóval sem technikai, sem nyelvi akadálya nem lenne a közvetlen kommunikációnak. Mert hogy a patvarci szektás nem fog elmenni Debrecenbe megtudni az igazságot, az teljesen biztos.

Ez a Soros meg akarja buktatni Orbánt-mantra már nagyon régóta műsoron van. Vagy az van, hogy Soros kevés ehhez, akkor pedig felesleges aggodalmaskodni annyit, vagy az van, hogy nem akarja megbuktatni, akkor megint csak felesleges aggodalmaskodni. Viszonylag új vonulat az Orbán megbuktatása köré szőtt népnemzeti-keresztény legendában az ármányos baloldal/ellenzék, amelyik szintén meg akarja buktatni a kormányt. Na, ez még nagyobb kreténség, mint a sorosos. Mert ugye általában mi a dolga az ellenzéknek, ha olyan kormánya van egy országnak, amelyikkel képtelenség együttműködni, mert a gúnyos röhögés és a boldog karácsonyozás minden, amit ki lehet csikarni a miniszterek elnökéből és az ő minisztereiből? Mi a feladata az ellenzéknek, ha az ország nem fejlődik semerre, ellenben sokat romlik a helyzet. Mi a feladata az ellenzéknek akkor, amikor tartósan és széles körben rögzül a nincstelenség, amikor nem ám, hogy lépést nem tudunk tartani a körülöttünk lévő országokkal, de mi egyenesen elindulunk visszafelé? Mi a dolga az ellenzéknek, amikor már az összes környező országgal, és az egész Európai Unióval összeugrott a kormány? Igen. Ilyenkor az ellenzék legfőbb feladata a kormány megbuktatása. Hogy ezen miért kell oly igen nagyon meglepődni, miért kell úgy beszélni róla, mintha legalábbis köztörvényes bűncselekmény, felség- és hazaárulás, istenkáromlás lenne, azt a büdös életben meg nem fogom érteni. Azt pedig főleg fel nem foghatom, hogy felnőtt, ivarérett, szavazati joggal rendelkező polgárok – na jó, polgárok már régebben nem igazán léteznek ebben az országban a szó eredeti értelmében -, pontosabban állampolgárok ezt még be is szopják, bólogatnak és helyeselnek. Holott egyetlen elfogadható reakció lenne ilyenkor. Az ellenzék kormányt akar buktatni, kormányra akarnak kerülni? Naná! Ez a dolguk, funkciójuk, feladatuk. Hülyegyerek. Mert Orbán mit akart ellenzékben? Kormányt buktatni és hatalomba kerülni.

Az összetartozás a magyarságban most erősebb, mint bármikor az elmúlt 100 esztendőben – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Szepsiben, ahol köszöntőt mondott a Felvidéki Népviseletes Bálon szombaton.

  A magyar kormány támogatásával megépített Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontban tartott rendezvényen – amelyet immár 13. alkalommal tartottak meg – a nemzetpolitikai államtitkár a népszokások és a népviselet identitásmegőrző mivoltáról, az összetartozás érzésének megéléséről, valamint a magyar kormány által a külhoni magyar oktatási intézményeknek nyújtott segítségről és annak eredményeiről is beszélt.
    Potápi Árpád János elmondta: a népviseletes bál gondolata azért is nagyon időszerű, mert a népi kultúra reneszánszát jelző táncházmozgalom 1973-ban, tehát 50 éve kezdte el megszervezni a mindenki számára nyitva álló táncházakat. Rámutatott arra, hogy a táncház, a népszokások és a népviselet az élet különböző területein ugyanazt üzenik: van sajátos, jól megkülönböztethető magyar módja az életnek, a népviselet pedig azért is különösen értékes mert azzal „őseink kultúráját öltjük magunkra.” Az elmondottakkal összefüggésben leszögezte: ” a magyarság barátai azok, akik ebben nem fenyegetést, hanem az európai kultúra gazdagságát ismerik fel”. (MTI)

A magyar adófizetők nevében igen nagyon örülök annak, hogy a mi adónkból megépítette a magyar kormány az egyházi iskolaközpontot Szepsiben, ahol így meg tudták rendezni a népviseletes bált. Ha nem gond – és ha de, akkor is -, a magam részéről nem igazán szeretnék a jövőben sem bőgatyában, pruszlikban, subában és rámás csizmában bohóckodni. Ha a nagyon tisztelt kormány szerint ez jelenti a magyarsághoz tartozást, bátran járjanak ők ilyesmiben. Ígérem, remekül fogunk szórakozni a látványon.

Addig azonban indítsuk be a mai napot, bár vasárnapról van szó, indulhat ez egy kis lustálkodással is. Egyszóval jó ébredezést, aki úgy dönt, annak jó lustálkodást kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.