Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Eszünkbe fog jutni minden

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kettős mérce, rohadjonismegazunijó, az a pénz nekünk jár! Nem kell ugyan, mert a gazdaság stabil lábakon áll, amúgy is éppen újra indítja a kormány, a magyar ember pedig már csak olyan, hogy szeret addig nyújtózni, ameddig a takarója ér. És mindjárt utolérjük Ausztriát is, csak meg kellene állnia annak is ahelyett, hogy a vesztébe rohan. Amúgy pedig veszettül küzd a kormány a korrupció ellen, ami lényegében nincs is, csak a brüsszeli bürokraták találták ki azért, hogy eltereljék a figyelmet a brüsszeli baloldali mocsárról, amit Orbán Viktor személyesen fog lecsapolni mostanában. Ameddig ő csapol, Varga Judit egyeztet:

Aktuális EU-s kérdésekről egyeztettem Karoline Edtstadlerrel, Ausztria európai ügyekért felelős miniszterével.🇭🇺🤝🇦🇹
📌Az őszinte együttműködés szellemében és az átláthatóság érdekében tájékoztattam osztrák kollégámat a kondicionalitási eljárás során tett magyar vállalásokról és mérföldkövekről.
➡️Továbbra is a párbeszédre és a kölcsönös megértésre törekszünk. Amit vállaltunk, meg fogjuk valósítani! (Facebook/Varga Judit)

Az őszinte együttműködés szelleme és az átláthatóság sajnos felakadt a határkerítésen, mert országon belül valahogy sehogyan nem működik. Olyannyira nem, hogy bírósági döntéseket vesznek semmibe, csak ki ne derüljön az, hogy pontosan ki és mennyit lopott a járvány idején, az emberek félelmére és nyomorára rátelepülve. Tényleg csak az összeg a kérdéses, a lopás ténye nem igazán, hiszen nyíltan, a szemünk előtt zajlott minden.

És akkor most jó alaposan lepődjünk meg a Transparency International 2022-es korrupcióérzékelési listáján, ahol Magyarország az első helyen végzett az uniós tagállamok között. Vagy utolsó helyen, csupán nézőpont kérdése. A lényeg az, hogy kicsiny hazánk lett az Európai Unió legkorruptabb országa, már Románia és Bulgária is lemaradt a kanyarban. Éppen elérkezett az ideje, hogy a komplett propagandagépezet elkezdjen fejhangon visítani, mert ez a Soros-pénzelte szervezet már megint beletaposott a mi szuverenitásunkba és nemzeti büszkeségünkbe. Mert mi igenis büszkék vagyunk arra, hogy a nemzeti kormányunk úgy rabol ki minket, ahogy csak akar, mi erre felhatalmazást adtunk neki, támogatjuk és imádjuk ebben a tevékenységében. Is. Mint minden másban. Is. Lopnak, hát lopnak. A többi is lop, de így legalább a migránsok nem jönnek, a buziktól meg vannak védve a kicsinyek és kimaradunk a háborúból, recesszióból, válságból, járványból, aszályból, viszályból, csillaghullásból, mindenből. Mint egy boldog kis sziget, úgy vagyunk itt beékelődve Európa közepébe. Az ékelődésben sokat segít – nem mindenkinek persze, vannak itt bőséggel normális emberek is szerencsére, de a hívek többségének jellemzően -, ha az ember nem beszél semmilyen nyelven, ide értve a tulajdon anyanyelvét is, ha tud is olvasni, nem igazán érti amit olvasott. Ez a remek alapanyag a szektaépítésre, mert egy rendes szektatagnak egyáltalán nem kell gondolkodnia, csupán hinnie. De azt aztán vakon, feltételek nélkül.

A hit az nagyon megy. Ha azt írja az újság – természetesen a jól bejáratott nemzeti -, hogy Orbán Viktor jár a vízen, akkor jár. Ha a ballipsi sorosbérenc média azt írja, hogy drága a kenyér, nyáron meleg van, télen hideg, az egyértelmű hazugság, a jól dresszírozott konzervmagyarkeresztény egy szavukat sem hiszi el. Erre az alapra kellene felhordani az uniós kifogásokat, a Transparency International korrupcióérzékelési listáját, bárakármit. Garantáltan nem fog menni. Látták a hithű fideszesek, hogy lopnak az elvtársak a járvány alatt is? Látták. Normális ésszel lehetett azt tudni, hogy teljesen felesleges tízszer annyi lélegeztetőgépet venni, mint amennyire képzett szakemberek rendelkezésre állnak? Tudhatták éppen, de elhitték az istenüknek, hogy kell annyi, mert így ők meg lesznek védve. Meg lettek védve? Nem. Hullottak a fideszesek is? Bizony. Látta már bármelyik szektás az állítólag hűvös halomba hordott gépeket? Nem. Mindez zavarja őket? Dehogy zavarja. Az a lényeg, hogy bármi vád éri a vezérüket, ők megvédik. A gyerekeik, unokáik élete árán is. Akár az ország jövőjének árán is.

Így aztán nem csupán normális és magától értetődő, hogy a minisztérium (és persze a kormány, ami Orbán Viktor) nem hajlandó elszámolni a közpénzekkel, de egyenesen hazafias cselekedet is, hiszen a kormány alapvető feladata megvédeni az országot a baloldaltól, a liberálisoktól és Brüsszeltől. Magyarul: a tulajdon honfitársaitól és a legközelebbi szövetségeseitől. És ez itt normálisnak számít. Ameddig ezt elegen gondolják így, addig nagyobb csodára nem érdemes számítani. Igazán nagy baj akkor lesz, amikor valamiért elfordul Orbántól az a tömeg, mely most hatalomban tartja. Hiába gondolja azt most sok nerenc, hogy örökre megúszta a disznóságokat, ha eddig nem vonta senki felelősségre azokat, akik hasznot húztak mások nyomorából, akkor ezután sem lesz ez máshogyan. Minden disznóság elő fog kerülni. Nem csak a nagyok, az aprócskák is, melyekre most már – és még – nem is emlékszünk. Eszünkbe fog jutni minden. Bizony.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.