Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az mégis hülyén venné ki magát, ha minden kuratóriumban Orbán Viktor ülne személyesen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! A nyugdíjasoknak külön is, mert nagy öröm szakad az ő nyakukba, hála és köszönet drágaszép miniszterelnök úrnak, és mimagyarok minden kínjára nagyon érzékenyen reagáló kormányának. Mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és honvédelmi miniszterné, hogy februárban három egész nappal korábban kapják meg a nyugdíjat azok, akik nem számlára, hanem a markukba kapják a postástól. Ennél nagyobb öröm, ennél jobb hír tényleg aligha létezik. Én őszintén remélem, hamarosan a kormány minden tagja és a párt valamennyi hűséges szolgája személyesen is át fogja élni azt a fantasztikus pillanatot, amikor három nappal előbb meg tudja vásárolni a heti kenyeret, tíz deka párizsit – szigorúan az óccsóbikból -, és még örülni is tud ennek.

Nem ám csak egy jó hír van, mert ez is csőstül szokott jönni, mint a baj. Miután Navracsics Tibortól kezdve az összes megmondóember, plusz a szavalókórus is elmondta már sokszor, hogy egyáltalán semmi gond nincsen az uniós forrásokkal, az Erasmus-pénzekkel pláne nincs, az Európai Bizottság két biztosa is tájékoztatta a sajtót, valamint a közvéleményt, hogy ez egészen pontosan így van, semmi gond nincsen. Amint dicső kormányunk teljesíti az alapítványokkal kapcsolatos uniós feltételeket, egybőlmindjárt dől a lé. Sőt, még az  az Európai Bizottság szóvivői szolgálata is rápontosított, hogy ne legyen semmi félreértés. Azt mondták ők – persze diplomatikusabban, mint ahogyan én foglamazok -, hogy nem nyilatkozni kell, hanem lépni. Semennyi bejelentés nem fogja megnyitni a pénzcsapokat, csak az, ha a kormány kitakarítja a kuratóriumokból az aktív politikusokat, és átlátható lesz a pénzek útja. Szóval szokás szerint ragozzák a semmit nagy erőkkel.

Varga Judit viszont lemond. Nem most, hanem majd, és nem a miniszteri posztról, hanem a kuratóriumi tagságról, amennyiben mindenki más is lemond, mert úgy változik a törvény. Mondjuk én eleve sem értem, miért csaptak úgy le aktív – és tegyük hozzá: teljesen érdemtelenül túlfizetett, a magyarországi béreket totálisan figyelmen kívül hagyó összegekkel honorált – politikusok ezekre a kuratóriumi tagságokra, mint pulyka a friss takonyra. Értem én, hogy minden fillér jól jön, pláne, hogy távolról sem fillérekről beszélünk, eléggé rendes tiszteletdíjat kapnak ők. Azt mondjuk nem tudom, ki és miért tiszteli őket, de biztosan van erre ok, én vagyok a büdös paraszt. A fő ok persze a pénz mellett felsőbb utasítás lehetett, hiszen a lényeg a mindent-irányítás, a totális uralás kényszere. Az mégis hülyén venné ki magát, ha minden kuratóriumban Orbán Viktor ülne személyesen, meg kell osztani. Na, nem a hatalmat, azt aztán ő senkivel meg nem osztaná, a személyét kell gyakorlatilag klónozni. Ez jól szokott sikerülni, most is ez történt. Itt jegyzem meg, alaposan melléjenyúltak az egyetemek kiszervezésének. Merthogy ezt sem a húsvéti nyuszika tojta, abban biztos vagyok. Úgy volt az uniós költségvetés tervezetében, hogy az eddiginél is sokkal több pénz megy majd a felsőoktatásba. Minden ciklusban más a kiemelt ágazat. Mezőgazdaság, közlekedés, energiahatékonyság, digitalizáció, most a felsőoktatás. Persze nem csak az, de ott van a kiemeltek között. Agyasék gyorsan rárepültek a témára, egyetemeket alapítványokba, pártkádereket szintén, már csak várni kellett a zsozsót. Ami ezidáig – és ki tudja még meddig – elmaradt. Most pedig nem csupán az van, hogy a remélt hatalmas összeg nem jön, hanem még a kevesebb sem jön. Kínos.

Orbán Viktor vagy azt mondta, hogy szerinte nem jó nekünk az Európai Unióban lenni, vagy valami mást mondott. Az a nagyon jó az ilyen zártkörű csacsogásokban, hogy utólag mindenki úgy emlékszik, ahogy akar, azt állít és azt tagad le, amit csak akar. A legfontosabb az, hogy beszéljenek jó sokan és jó sok felületen Európa hőséről, és egészen pontosan ez történik most is. Én mondjuk sokkal jobban örülnék annak, ha a tárgyalásáról tolnák az élő közvetítéseket, de nem vagyok telhetetlen, ki fogom várni az idejét annak is. Nagyon cuki cikk született – nem is egy – egy felmérés során. Az eredeti írás itt lelhető, én olvastam a Propelleren, mely az Infostartra hivatkozik, az Infostarton, mely a Vg.hu-ra hivatkozik, végül megleltem a Picodin. A cikk lényege: csináltak egy felmérést, ugyanazokat a termékeket tették a vásárlói kosárba. Lényegében egy ember egy havi élelmiszerszükségletét. Aztán megnézték, hogy ez a vásárlói kosár az adott ország nettó minimálbérének hány százalékát viszi el. A slusszpoén a Vg.hu-n és az Infostarton ugyanaz:

Százalékos értékünk a középmezőnyben helyezi el Magyarországot, a dobogón az Egyesült Királyság (6,5 százalék), Írország (7,4) és Ausztrália (7,7) áll. Sereghajtók: Nigéria (160,4), Üzbegisztán (97,3), Örményország (74,6). (Vg.hu)

Középmezőny, mi? Hadd soroljam azokat az országokat, melyek utánunk következnek. Nem mindet persze, csak néhányat, mivel a világ összes országa szerepel a listán (itt jegyzem meg, hogy utolsó értesüléseim szerint Európa a világ leggazdagabb feléhez tartozik). Szóval: Kolumbia, Albánia, Uruguay, Üzbegisztán, Nigéria, India, Pakisztán. Egyedüli uniós országként Bulgária van mögöttünk, senki más. Most kell szerénynek lenni, mint az ibolya! Vagy pedig vissza kell feküdni aludni, ha már sötét van és hideg, ráadásul szombat. Én jó ébredezést kívánok, akinek erre van igénye, annak pedig jó ébredezést. Pusszancs.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.