Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tanítani fogják majd, hogyan lehet kísérleti laboratóriummá alakítani egy országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Mészáros Lőrinc lábujjáig sem érő Mark Zuckerberg a Facebook nevének megváltoztatása után belevetette magát a metaverzum fejlesztésébe, azonban a várva várt siker elmaradni látszik. A kezdeményezés egyelőre inkább tűnik pénztemetőnek, mint a jövő közösségi platformjának. Annyiban érdekes ez itt és most, hogy nálunk nem 2021 óta, hanem immár 13 éve létezik az Orbán által létrehozott orbánverzum, ami abban különbözik a metától, hogy itt az Európai Unió és a magyar adófizetők pénze válik kámforrá, és nem a virtuális térben, hanem a való világban.

Ha az orbánverzum tagja vagy – például ha itt élsz és adózol, automatikusan azzá válsz -, akkor a valóság megszűnik létezni. Egy unortodox értelemben csodálatos, magával ragadó párhuzamos valóságban, egy kalandokkal teli világban találod magad, ahol semminek nincs az égvilágon semmi következménye. Ahol minden, amit látsz, hallasz, netán átélsz és megtapasztalsz, oly távol esik a valóságtól, mint az a bizonyos Makó Jeruzsálemtől. Ellenben számon tartanak, megfigyelnek, lehallgatnak, figyelik minden lépésedet. Kontrollálnak, és kábítanak, mélyálomba szenderítenek, és arra idomítanak, hogy ne gondolkodj, ne kérdezz, és legfőképpen ne avatkozz bele a nagyok dolgába. Ezt sokan mások mellett a Pegasus hátán vágtázó jó igazságügyminiszter asszony garantálja, aki bár mindent tagad, és semmiről semmit nem tud, de mégiscsak az általa vezetett intézménnyel hozható összefüggésbe ártatlan állampolgárok, alighanem jogszerűtlen megfigyelése. Saját magát és az őt körülvevőket ennek megfelelően nem tartja megfigyelésre érdemesnek, ezért amikor gyanúba keveredik, akkor úgy tesz, mint aki azt sem tudja, hogy mi a fasz van. Logikus, tekintve, hogy szerinte a jógaállamiságnak sincs definíciója, neki fogalma nincs, hogy mi az, ezért azt ne is kérje rajta számon senki. Érdekes módon Isten létezése sincs bizonyítva, mégis állandóan az ő házába jár össznépileg imádkozni és teátrálisan elalélni a fenséges homárzabáló és az ő udvartartása. Lassan ott tart, hogy templomot fog építeni stadion helyett is, és megkéri majd a pápát, hogy tegye át a székhelyét a Vatikánból a Kárpát-medencébe. 

Az Orbán Balázs nevű mágus el is dicsekedett azzal, hogy aki uralja egy ország médiáját, az uralja az ország gondolkodását és azon keresztül az országot is. Hát lássuk be, a gyakorlatban igen jól működik. Adolf is a propagandával tudta fanatizálni az árja felsőbbrendű német népet, és az eszelős faszságaira hivatkozva végül is kirobbantotta a II. világháborút. Oda se neki, ha így haladunk, mi majd gondoskodunk a harmadikról Vlagyimir oldalán. 

Uralnak ezek már mindent, csak magukat nem. Hol van már Szijjártó több százezres zakója, ami a kukában végezte, vagy Rogán Louis Vuitton táskája, amiben a szendvicsét vitte a parlamentbe? És hol vannak a jachtozások, repkedések, titkosított rongyrázások? Palit szemelték ki hasznos idiótának, majd ő viszi el a balhét, majd rákenik a szart, oszt’ jónapot. Tercsi, Fercsi, Kata, Klára és millió másik nevű ember mind a mi vérünket szívja, a mi jövőnket vágja a falhoz a Fidesz-KDNP szépen megkomponált előadásában. Régóta bűzlik valami a Karmelitában, vigyázó szemetek Orbánra vessétek – ezek is már idejét múlt figyelmeztetések. A CÖF is kezd magához térni és békemissziót akar indítani Bencsik vezetésével Oroszországba, hogy bebizonyítsa, mennyire nem működnek a szankciók, mi több, olyan jól elvannak maguknak az oroszok, hogy Bayer már lassan oda akar költözni örömében (mindezt egy Tik-Tok videó megnézésével demonstrálták a nagyérdemű felé). Hajrá, jó utat kívánok! Bár szerintem ahhoz, hogy igazán hiteles legyen a dolog, a Don-kanyaron keresztül menjenek. Gyalog. Sőt, még lenyűgözőbb lenne, ha a hősökre emlékezve mondjuk mezítláb, és út közben koszorúzzanak is az elesettek emlékére. Menjenek ezek a drága emberek, ezek a szellemi honvédők, akik bármennyire is azt próbálják meg levetíteni nekünk, hogy a hazát mentek védeni, a valóság kicsit más volt. Mi akkor éppen a náci Németország oldalán támadtuk a Szovjetuniót, amelyik később felszabadított minket az elnyomás alól, és átvette az elnyomó szerepét még 45 évre. Marha jó deal volt.

Most is valami ilyesmi van kialakulóban. Mert mi perverz és érthetetlen módon valahogy mindig szeretünk a fallosz rossz végén állni. Most Tónik, Barbik, Ádámok, Juditok, Gyurik, Palik és ki tudja még milyen nevű alakok lopják, szivattyúzzák és tüntetik el az ország vagyonát, miközben a fejekben is bűnösen kártékony munkát végeznek. A médián keresztül manipulálnak, hipnotizálnak és keltik a hangulatot napi szinten. És egyáltalán nincs mitől tartaniuk. Erre van igény. Orbán hagymázas vízióira. Akkumulátor nagyhatalom, összeszerelő üzem, atomtemető. Napelem ellehetetlenítése, megújuló energia szabotálása, függetlenség felszámolása. Totális kontroll, nacionalizmus, hozzá nem értés. Nem kell és nincs is konkurencia, itt nem érteni kell valamihez, hanem végrehajtani adott feladatot, nem kérdezni, hanem bólogatni, értelmes párbeszéd helyett fenyegetőzni, és utasításokat adni. Igaz, Pintér? Mindenkinek megvan a szakterülete, ahol ezeket végre kell hajtania, központilag. Ezt tanítani fogják majd, hogyan lehet kísérleti laboratóriummá alakítani egy országot, és fehér egérként kísérletezni az ott élő embereken úgy, hogy még tetsszen is nekik. Nácizmus, fasizmus, diktatúra. És most már szerintem sztálinizmus is, hiszen a honvédséget már olyan módszerekkel formálják a maguk javára, mint azt tette a nagy Joszif Visszarionovics, a Szovjetunió generalisszimusza. Vlagyimir is valami ilyesmin munkálkodik, és relativizálja saját háborús bűneit, amelyeket az ukránok ellen lassan egy éve elkövet. Illusztris társaság tombol a fejünk felett. Olyan szép, olyan lenyűgöző. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.