Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pillangózva úszunk a mocsárban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, fiatalok! – mondta az év első kormányülésének álmos reggelén a fiatal demokraták homárkedvelő vezetője az ásítozó minisztereinek és egyéb jelenlévő szolgáinak. Biztos nem viccelődni akart a 74 éves rendőrminiszterrel, pláne, hogy feladat van, munka van. Ennek megfelelően mi munkamániás, naponta mindössze négy órát alvó félistenünk már felgyűrt ingujjal állt neki a melónak a Karmelitában. 

Meló az tényleg van, Varga Mihálytól Pintér Sándorig kreál nekik a főnök munkát, a küldetéstudat maga mögött hagyott ganéját emezeknek kell általában eltakarítaniuk. Így vagy úgy. Éberség, elvtársak! A reakciósók mindig lesben állnak, és soha nem lehet tudni, miként akarnak puccsot végrehajtani e mindenen és mindenkin átgázoló, a kanyarban kamionsorokat előző, a stoptáblánál megállni nem hajlandó, a piros lámpán áthajtó, szabálytalanul parkoló, lézerblokkolóval száguldozó és gyalogosokat zebrán hasba rugdaló kormány ellen. És hát lássuk be, hagyott maga után szart rendesen a kolostorlakó, lesz mit kiganézni az ólból. Mai napig nem tudok rájönni, hogy ezeket szándékosan csinálja, vagy ennyire felelőtlenül hülye, de mindenesetre a fekália bűze és annak látványa nem igazán tesz jót az ország megítélésének. Leginkább iróniának szántam ezt az álértetlenkedést: meggyőződésem szerint többnyire mindent előre, aljas indokkal kitervel, aztán valamelyik mamelukjával végrehajtatja, majd rácsodálkozik, ha emiatt mindenféle szankciókkal sújtják. Őt, az amúgy is szégyenpadra ültetett, kicsiny, ámde igen nagy arccal rendelkező országunk nagy arcú vezetőjét.

Legutóbb Navracsics volt teljesen ledöbbenve és megrökönyödve azon, hogy az Erasmus-programból kivágták az alapítványokba szervezett egyetemeket, élükön a fideszes kuratóriumi bábokkal, mondván, az Európában nem divat, hogy pártállami vezetők osztogassák a közpénzjellegét elveszítő alapítványi pénzeket, természetesen maguknak, minden kontroll és átláthatóság nélkül. Pont. Egyébként ez is pont az, aminek látszik. Lopás, csalás, sikkasztás fideszes recept szerint. Ki szív emiatt? Az ország, az egyetemek hallgatói, és egyáltalán nem utolsó sorban az amúgy sem rózsás nemzetközi megítélésünk. Sebaj! Majd meghosszabbítja Lovasberényig, ahogy szokta. Nem az a tetőtől talpig kompromisszumokra kész csávó a mi Viktorunk. Amikor nagyítóval figyelik minden mozdulatát, mert végre rájöttek, hogy rafinált, mint a cirkuszi ló, akkor is bepróbálkozik, hátha. Ehhez mondjuk tapsikol és hozsannázik a propaganda mélyaltatásban tartott, személyi kultuszban szenvedő populáció, de ahonnan a pénz érkezik, ott már tudják, hogy a homárzabálóval vigyázni kell. Mert Felcsútra vezet minden út. Vagy a pusztulásba.

De vannak itt egyéb érdekes dolgok is, amelyek bizonyos szempontból egyébként szóra sem érdemesek, mert már annyira megszoktuk őket, hogy az lenne a meglepő, ha itt egyáltalán bármi legálisan, törvényesen és átláthatóan zajlana. Például a mindenkit érintő beruházások. Csak akkor ez valószínűleg nem Magyarország lenne, és nem Orbán Viktornak hívnák a miniszterelnököt. Mert közben kiderült például az is, hogy a debreceni akkumulátorfólia-gyárat építő Semcorp két tulajdonosa házi őrizetbe került Kínában, mert az ottani hatóságok gyanúja szerint titokban külföldre akarták vinni saját cégük tőkéjét. A hírek szerint 1,4 milliárd dollárt, jelenlegi árfolyamon mintegy 520 milliárd forintot csatornáztak ki a Semcorp Csoportból. A magyar külügy szerint viszont ez nem okoz fennakadást – írja a 24.hu.

Ismételjük, szótagoljuk! Nem okoz fennakadást. Az hagyján, hogy egyébként is a sokévi átlagnál nagyobb botrány és felháborodás kíséri a gyár építését, és nemcsak a hazaáruló ellenség hőbörög, hanem a fideszes városlakók is, hát nem kiderül, hogy ezek már megint egy kétes kínai céggel bizniszelnek? Elvtársak! Az megvan, hogy miképpen ti sem kultiváljátok, ha a tudtotokon kívül seftel valaki más országgal, ez a gyakorlat a Magyarországnál nagyságrendekkel nagyobb (és kommunistább) ázsiai országban sem arat osztatlan sikert? Mit hittetek? Hogy majd kihagyhatjátok Hszi Csin-pinget, a kommunista párt fejét a buliból? Hát nem. De hogy ezek állandóan ilyen kétes alakokkal, diktátorokkal, körözött maffiózókkal vagy éppen háborús bűnözőkkel képesek csak üzletelni, már önmagában egy beismerő vallomás arról, hogy hogyan is működnek a dolgok ebben az országban.

Lassan január közepe van, és úgy látszik, csak a bátorak szednek Béres cseppet, mert az ellenzéket nem hallom, nem látom, hogy hangos tiltakozásának adna hangot, hogy valami tömeges megmozdulást szervezne ezen gusztustalan bűncselekmények miatt. Azt persze látom, hogy Feri rendületlenül gyűjti a kattintásokat a közösségi oldalán, csak félek, hogy ettől nemhogy a rendszer nem fog megomlani, de a világon semmi nem fog változni. 

Cserébe érkeznek a 15%-kal brutálisan megemelt nyugdíjak, igaz, hogy az (élelmiszer)infláció ennek minimum a duplája – köszönhetően a csak azért is ársapkás csirkeseggnek és a nem kapható, ám olcsó cukornak köszönhetően -, de ettől függetlenül jól hangzik. Az is igaz, hogy ez a nyomorúság, amit alamizsnaként odalöknek a nyugdíjasoknak, törvényben rögzített kötelességük, nem valamilyen nagyvonalú ajándék, főleg nem az Orbán-dinasztia magánvagyonából való osztogatás, de ez kit érdekel, amikor az van beleégetve a populáció szürkeállományába, hogy a Gyurcsány elvette. Az az érzésem, hogy már nem a Nap süt le erre a szellemi sötétségbe borított országra, hanem a miniszterelnök ánuszrózsája ragyog rá minden áldott nap, és csak akkor nem látjuk a fenséges valagát, ha éppen beborul felettünk. Ez az alternatív égitest naponta ürít a fejünkre sütőtökszínű fost, ami 13 éve folyik le a fejünkről egészen a bokánkig. Mi több, annyira sikerült már az árnyékszéknek használt országunkat megtrágyáznia, hogy a fekália a szánkig ér. Olyan csodálatos, és magasztos érzés más szarában kapálózni, hogy a hívek már megtanultak benne úszni is. Aki meg nem, az elsüllyed a picsába. Itt mi így élünk, itt ez a természetes, előre megyünk nem hátra, pillangózva úszunk a mocsárba’.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.