Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyire nagy már a baj a Fideszben, hogy az ilyen elborultagyú barmokat kénytelenek megkeresni a portékájukkal?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt a karácsony előtti utolsó szorgos hétfőn! A tegnapi nap vezető híre volt az összes portálon, hogy Ferenc pápa aláírta a lemondó nyilatkozatát. Aha, alá. Közel 10 évvel ezelőtt. Arra az esetre, ha alkalmatlanná válna a kötelezettségei teljesítésére. Milyen kár, hogy ez politikusi körökben nem szokás. Bár – ahogy most így visszagondolok – az Amerikai Egyesült Államok elnökéhez kissé másként viszonyul a sajtó is, a polgárok is. Én itt, vidéken is tudtam arról, hogy Bident elaltatták, mert végbéltükrözést végeztek (kicsit több információhoz jutottam, mint amire igényem lett volna, de ez legyen az én bajom), a saját országom miniszterelnöke azonban úgy tud eltűnni napokra, olykor hetekre, hogy senki nem tudja, hol császkál. Most is akkora kuss van a katari szurkolásáról, hogy az valami fantasztikus. Alapvetően nem érdekel, hogy mit művel kicsoda, de akit én fizetek, az talán el kellene számoljon a ténykedésével. Igaz, az egészségi állapotával is, de ez itt egy különleges ország, a vezért különleges jogok illetik meg. A póroknak nincsenek jogaik, de nem is kell. Pláne, ha igény sincsen rá.

Végre megtudhatjuk azt is, mikor viselkedünk felelősen karácsony környékén. Ürge-Vorsatz Diana klímakutató elmagyarázta, hogy jó nagy vágott fenyőt kell venni. Az már használt a légkörnek növekedés közben, egy csomó család megélhetését biztosítja évről évre, és amúgy is elköltenénk azt a pénzt, amit karácsonyfára költenénk, csak valószínűleg hülyeségekre. Most rá is néztem, mennyibe kerül egy – szerintem – nagynak minősíthető karácsonyfa, ami azért befér egy átlagos lakásba is. 160-180 centis random fenyő 10-22 ezer forint között mozog online vásárlás esetén, erre nyilván még a szállítás költsége rárakódik. Nem tudom, árusoknál mennyiért lehet beszerezni. Felteszem, ott sem sokkal olcsóbb. És akkor ez még csak a fa, kell rá ez meg az. Díszek többnyire minden háztartásban vannak, azokat csak ritkán eszi meg az ember. Ha van gyerek a háznál, akkor szaloncukor is dukál. Ebből a fapados – mindegyízű, kimért – verziót ötezerért láttam, határ a csillagos ég amúgy. Akinek alapból nincsen diófája, annak a csillogós papírba csomagolt diót sem tudom szívből ajánlani, mert csak horror áron lehet dióhoz jutni. A vadgesztenye mondjuk ingyen van, bár ezzel az erővel kavicsot is csomagolhatunk sztaniolba. Akárhogy is, nagyon drága karácsony lesz ez. Aki teheti, valahogy meg fogja oldani, teljesen függetlenül a vallásától. Akinek kajára sem telik, az nyilván nem a fenyő méretén töpreng ilyenkor sem. Akkor lesz majd jó nekünk (vagy az ükunokáinknak), amikor a családok többsége környezetvédelmi szempontok alapján tudja megtervezni az ünnepet, és nem a túlélésre hajt.

A keresztényüldüzési-akciócsoport (vagy mi a neve annak a szervezetnek) mellé ideje lesz, ha a kormány létrehoz egy autósüldözés áldozatait támogató főtörzset, vagy ilyesmit is. Merthogy a főváros, ezen belül külön Karácsony Gergely üldözi az autósokat, ezért nem engedi fel őket a Lánchídra. A kormány persze résen volt, azon nyomban, haladéktalanul és rögvest nem adja oda az egyszer, valamik ígért 6 milliárdot, amit eddig sem adott oda. Most aztán jól kicsellóztak Karácsony Gergellyel, én már megyek is Tarlósra szavazni. Amint Budapestre költöztem, aminek nulla a valószínűsége, tervben sincs. Remélem, vesz magának valami szépet a drágaszép miniszterelnökúr a megspórolt pénzből. Például össze lehetne kötni kisvasúttal Hatvanpusztát és a stadiont a kert végében, esetleg nemzeti konzultálhatnánk valamiről, de az időbe talán még egy ütős kampány (kormányzati tájékoztatás) is beleférne, például arról, hogy a karácsony a fideszeseké. Vagy ilyesmi.

Tegnap este végéhez ért a foci vb. Ezt onnan tudom – ugyanis változatlanul nem érdekel a foci -, hogy a véletlenek összeesküdtek ellenem. Bevallom, soha nem nézem a hírfolyamot, vagy majdnem soha. Most éppen engedtem folyni, és jött szembe Németh Szilárd posztja valami megosztásban. Ha valamiben, abban egészen biztos voltam, hogy trollkodás esete forog fenn, ilyen felelős politikus egészen biztosan nem ír ki az oldalára. Felelőtlen politikus sem. Akkor sem, ha nem ő vezeti az oldalát, és akkor sem, ha aki vezeti az oldalát, a pártközpontból kapja az utasítást. Odamentem, megnéztem tegnap, megnéztem ma is. Nincs mese, ez van, ott van. Tényleg.

Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok.
⚽️ Hajrá, Argentína!  🇦🇷 (Facebook/Németh Szilárd)
Kultúrországban – tehát bárhol máshol, a dzsungel közepén is – ha egy politikus ilyet ír ki a közösségi oldalára, és az az ország éppen nem náci vagy fasiszta, egy ilyen poszt után másnapra a politikusnak már nem az irodájába kellene menni, hanem a bíróságra. Aztán meg munkát keresni. Nekem egyetlen jelzős szerkezet jutott eszembe Németh Szilárdról: rasszista fasz. Ennyire nagy már a baj a Fideszben, hogy az ilyen elborultagyú barmokat kénytelenek megkeresni a portékájukkal? Normális ember már nem hajlandó odaállni Orbán mellé? Aztán merre tovább, elvtársak? Csukja, fáklya, látogatás a Fradinál? Vagy előbb a cigányok következnek? Ez a poszt akkor is tűrhetetlen lenne, ha a franciák győztek volna. Gondolom, az eredeti koncepció az lehetett – aztán elfelejtettek szöveget cserélni -, mert Argentína annyira európai, mint Amerika, vagy Ausztrália. Ha én ezt előre tudom, életemben először szurkoltam volna Marokkónak. Agyaltam különben, ezt a balhét miért Némethre osztották ki. Talán rá is jöttem. Mert ő nem fontos. Ha netán – kicsi az esély rá ebben az országban – bele talál bukni, abban a percben lehet pótolni a folyosóról, utcáról, árokpartról, árokból. Annyit mindenképpen megér, hogy felmérje a Fidesz a rasszista betegekben rejlő potenciált. Innen is szívből gratulálok nekik.
Mindenki másnak pedig jó ébredezést, szép napot kívánok! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólásunkkal

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.