Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így demokratikus országban nemhogy vezető politikus, de a sarki zöldséges sem gondolkodik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, ha már szombat van megint. Holnap népünk bölcs vezére bizonyára meggyújtja a negyedik gyertyát az adventi koszorún – csak nehogy felgyújtsa Katarban a lelátót -, ezzel hivatalosan is engedélyt ad a karácsonyra. Addig is azzal szórakoztatja a nagyérdeműt – vagy csak engem szórakoztat a dolog, de engem legalább nagyon -, hogy Brüsszelben harcol ő a korrupció ellen. Első, avagy Mocsárcsapoló Viktor. Hibátlan! Van hozzája morcosannéző fotó is, amin egyből látszik, hogy nem viccel a csúti, őbiza felszámolja a korrupciót, ha addig él is! Brüsszelben. Biztosan zavarja, hogy ahhoz a vályúhoz sehogyan nem fér most hozzá, hát akkor következzék a bosszúhadjárat. Mármint persze itthon, verbálisan, kizárólag a híveknek szervírozva. Mert az a szomorú helyzet, hogy ott a sorosbérenc lipsiket nem annyira érdekli, éppen miről beszél nemzeti bölcsünk. Ámde.

Tessék kapaszkodni, hajtűkanyar következik! Idézem Szijjártó Pétert:

Hétfőn újra ülésezik az energiaminiszterek tanácsa, a téma újra a gázársapka lesz.
Málta és Magyarország is speciális helyzetben van, mert őket a tenger, minket pedig a szárazföld ölel körül, ezért mindketten másokra vagyunk utalva az energiaellátás tekintetében.
Máltai kollégámmal egyetértettünk abban, hogy az energiaellátás nem politikai, hanem fizikai kérdés, és az álmokat, főleg az energiaellátás területén nem lehet összekeverni a realitással. (Facebook/Szijjártó Péter)

Eszerint Szijjártó Péter elröppent Máltára megbeszélni, hogy majd hétfőn beszélnek – felteszem Brüsszelben – az energiaminiszterek tanácsának ülésén. Miközben Szijjártó Péter tegnap sem volt energiaminiszer, még energiaügyi miniszter sem, ma sem az, és valószínűleg holnap sem lesz az. Már amennyiben Orbán Viktor máshogyan nem dönt, mert akkor de, lesz. Akár turulmadár is, ha azt kapja parancsba. Tudnám én ajánlani látogatás céljából Matvejevka festői városát. Biztosan szívbemarkolóan szép hely, remek a klíma, vendégszerető népek lakják, talán – ha szerencséje van az embernek – még Lenin szobrot is sikerül lelni, amit a helyiek gondosan rendben tartanak, tehát évente lefújják kályhaezüsttel. Oda tessék menni, drága energiakülügyér úr, de ne luxusrepcsivel, mert egyáltalán nem biztos, hogy van ott alkalmas repülőtér. Az orosz vasút világhírű, biztosan van arrafelé ilyen vívmány. Vagy villamos. Busz. Lovaskocsi. Szánkó. Valami, ami nem kerül nagyon sokba nekünk.

Két unióellenes kirohanás között, a szankcióellenes kormányzati tájékoztatások és nemzeti inzultációk árnyékában az európai uniós tagállamokat tömörítő Tanács pénteken elfogadta a kilencedik uniós szankciós csomagot. Oroszország ellen. A magyar fél is elfogadta, ahogy az előző nyolc szankciós csomagot is. Ezt csak a felhergelt fideszesek kedvéért mondom, mindenki más tisztában van vele. Gulyás Gergely is bizonyára tisztában van vele, csak éppen nem érdekli, mert nem ezért kapja a fizetését. Hanem például azért, hogy okosakat mondjon a Lakitelek Népfőiskola évzáró rendezvényén. Közben véletlenül kikönyököl a szája sarkából az igazság, de oda se neki:

Gulyás Gergely szerint Európa nyugati fele nincs már abban az állapotban, hogy olyan konzervatív fordulatot érjenek el, amely alapvetően változtat az európai politika irányvonalán, ezért hosszú távon arra kell berendezkedni, hogy „Magyarország kisebbségben lesz”. (MTI)

Biza, Európa nyugati fele kóstolta már ezt, nem ízlett, és kigyógyult belőle. Mi meg zabáljuk kétpofára, bár egyre kevésbé ízlik. Magyarország azért van kisebbségben, mert Orbán – és persze Gulyás és a többi palotaszolga – képtelen belátni a vereségét, inkább rántja magával az egészet, mint hülyegyerek a terített abroszt. Amúgy nekem például eszem ágában sincs berendezkedni erre, pont sok volt ez az elmúlt 13 év, a magam részéről nem kérek belőle többet. Ésmég:

önmagában kisebbségben lenni egy országon belül baj, mert egy demokratikus országban ez a kormányzás lehetőségétől való elesést jelenti, de egy európai együttműködés keretében ezzel együtt lehet élni.

Na, ez itt a gond! Így demokratikus országban nemhogy vezető politikus, de a sarki zöldséges sem gondolkodik. Ilyet csak diktatúrában szocializálódott, abban totálisan elmerült cseléd mond, akinek fingja nincs arról, hogy lehet máshogyan is. Demokratikus országban nincs olyan, hogy egy akarnok és az őt szolgáló sunyi gecik teljesen az akaratuk alá taposnak egy országot. Demokratikus országban a kisebbségnek is van hangja, van szava, van beleszólása a saját és az ország sorsába. Ha ezt Gulyás Gergely nem tudja, akkor semmi, de semmi keresnivalója nincs a politikában. Ha tudja, de szándékosan hazudik, akkor politikusként a bíróság előtt van a helye.

Azt mondta: a következő év nehéz lesz, valószínűleg a 2010-ben elkezdődött kormányzás óta a legnehezebb.

Én azt remélem, hogy nem ez lesz a legnehezebb éve a Fidesznek, hanem az utolsó éve lesz. Az igazán nehéz csak utána jön. Azt sokan élvezni fogjuk, a Fidesz katonái nem. Az élet már csak ilyen, néha igazságot szolgáltat. Jó ébredezést, kellemes szombatot, sok pihenést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.