Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ami ebben az országban történik, az viszont nem csoda, hanem világ szégyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, viszonylag fagymentes napot kívánok mindenkinek! A legutóbbi fényes győzelem után, miközben még a kormánypárt Orbán Viktor lángelméjét ünnepli, amiért megint tatamira vitte az Európai Uniót – pont mint a covidot -, lengyel barátaink beleszartak a ventilátorba beleköptek a leveskébe. Szerdán este alá kellett volna írni a megállapodáscsomagot, melyben előzőleg szóban már megegyeztek (ennek egyik eleme volt, hogy Magyarország nem veszít véglegesen forrást, csak éppen nem kap addig pénzt, ameddig a vállalásait nem teljesíti. Ez volt az egyetlen eredmény, amit Orbán fel tudott mutatni, ezt ünnepelte az udvar), a lengyel kormány úgy döntött, mégsem írják alá a szerződést, mert nem jól van úgy a globális minimumadó. Ez azért gáz, mert most lehet egy kicsit tovább izgulni, hogy ki ne fussunk a határidőből. Mindössze 15 nap maradt a magyar uniós forrásról is szóló megállapodáscsomag elfogadására, ha ez nem sikerülne, az összeg 80 százalékára keresztet vethet Orbán. Az úgyis nagyon megy neki mostanában. Egyébként valószínűtlen, hogy ne sikerülne megállapodni, de én kíváncsi lennék arra, hogy ez pontosan miről szól most. Csak nem fricska Orbánnak? Jó is az, amikor a vétó nagymesterének orrát beleverik a saját harci taktikájába, miközben ő már nagy erőkkel ordítja a közösségi oldalán, hogy Szankciók helyett gazdasági együttműködés! Még gagyi propagandavideó is jár a híveknek, hogy jobban csússzon a csirkefarhát. És végül Lengyelország persze visszavonta a vétót (nekik is kell ám az uniós forrás), úgyhogy lehet tolni a híveknek a vadifriss boldogságot: odament a főni, rácsapkodott az asztalra, egyből érvényesült a magyar érdek, bele a vakvilágba. Hogy de megint megvédett mindenkit, győzött, éljen, lehet menni vissza szurkolni Katarba. Meg is érdemli ez a szép ember, az a minimum, hogy luxusgépen meresztheti a seggét jövet is, menet is, a kettő között is.

Aki még nem töltötte ki az éppen soros nemzeti konzultációt, az már ne fáradjon vele. Elméletileg lezárult a meghosszabbított határidő, de semmi baj, abban tökéletesen biztos vagyok, hogy mimagyarok megint felhatalmazást adtunk Orbán Viktornak és a magyar kormánynak. Fasztudjamire. Mindenesetre Nagy Márton – úgy is, mint gazdasági miniszter – januárban és februárban 25-27 százalékos inflációra számít, de nem aggódik, mert Magyarország gazdasági mutatói stabilak, így minket nem ütött meg a válság. Tényleg? De jó ezt hallani egy szakértőtől! Én meg már azt hittem, nem csupán nyakig ér a fostenger, de még hullámzik is. Ezek szerint nem. Akkor jó.

Hogy szebb legyen a karácsony, a vezér ismét bebizonyította, kérlelhetetlen harcos. Egyszerűen képtelen elfogadni a vereséget, de legalább bosszúálló is a végtelenségig:

 A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke szerint a folyamatos forráselvonások miatt működőképességük határára jutottak, több ezer ellátottuk sorsa forog kockán.

Iványi Gábor az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: újabb negyvenmillió forintot tartottak vissza a MET oktatási intézményei után járó normatívákból, így a tanév kezdete óta már mintegy 170 millió forintot vont el tőlük a magyar állam.
    „Az oktatási államtitkárság irányukban tanúsított hozzáállását jól szemlélteti, hogy nem járult hozzá a beregi térségünk többcélú intézményét évek óta kitűnően vezető igazgatónk megbízásának meghosszabbításához sem” – közölte az elnök.
Iványi Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy a tél beálltával, valamint a drasztikusan megnövekedett rezsiköltségek és élelmiszerárak következtében kritikus helyzetbe kerültek a MET intézményei és az egyház több ezer ellátottja.
    Konyháikon naponta hatezer adag ételt biztosítanak zömében hátrányos helyzetű óvodásoknak, iskolásoknak és többezer rászorulónak, „akiket sok esetben kizárólag a mi általunk osztott élelem óv meg az éhezéstől” – írta. Elkötelezett munkatársaik – fűzte hozzá – hosszú évek óta „a létbizonytalanságtól fenyegetve, hősiesen végzik feladataikat”.
    Mi lesz, ha nem tudnak élelmiszert biztosítani a rászorulóknak? Mi lesz, ha nem tudnak fizetést utalni munkatársaiknak? – sorolta a kérdéseket. „Úgy tűnik, a magyar államra nem számíthatunk” – olvasható a közleményben.
    A MET elnöke kitért arra is: december 16-án, pénteken karácsonyi adománygyűjtő rendezvényt szerveznek a Dankó utcai központjukban, ahol meleg itallal, zsíros kenyérrel és ajándékokkal várják az odaérkezőket.
    Hozzátette, a jótékonysági árverésre közismert személyiségek is felajánlották személyes tárgyaikat. A bevételt az egyház intézményeinek működésére és az ellátottak megsegítésére fordítják – tudatta Iványi Gábor. (MTI)

Az már önmagában valóságos csoda, hogy ez a közlemény megjelenhetett. Ami ebben az országban történik, az viszont nem csoda, hanem világ szégyene. Majd lehet azzal jönni, hogy höhö, ez nem is Orbán bosszúja, hanem. De, ez az. De legalább örvendezhetünk annak, hogy Orbán talált Brüsszelben valakit, aki szóba is állt vele. Lett is mindjárt belőle poszt, Egyeztetés Giorgia Melonival 🇭🇺🇮🇹 jeligére. Novák Katalin is dolgozik erősen:

– Európának olyan erős vezetőkre van szüksége, akik képesek kezelni a háború kapcsán felmerülő nehézségeket – reagált a Magyar Nemzet kérdésére Novák Katalin a déli határnál megtartott nemzetközi sajtótájékoztatón. Magyarország köztársasági elnöke Alekszandar Vucsics szerb elnökkel és Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnökkel látogatta meg a magyar határt. (Magyar Nemzet)

Szerintem pedig Európának okos és becsületes vezetőkre van szüksége. Ezt aligha ezzel a két nagyszerű politikussal lehet a legjobban demonstrálni. Sem pedig a harmadikkal, aki Facebookon üzenget a nyájnak. Hogyaszondja:

Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben! (Facebook/Orbán Viktor)

Ha feltételezném, hogy van humora a miniszterek elnökének, most csettintenék egyet. De nem hiszem, hogy ebben az állapotban akár csak a gyanúja is felmerülhet, hogy ezt viccnek szánta (aki leírta és betolta a közösbe). Várom már nagyon a többi ilyen posztot. Lehetne például – mert végtelenül nagylelkű vagyok, osztom ingyen az ötleteket – olyan, amiben a vezér a sportos életmód élére áll, és mindenkit leugat, akin van három kiló súlyfölösleg. Lehetne esetleg mindjárt egy fotóval illusztrálni, amin éppen kifordul a mikrobuszából, amit mindenhová utána kell cipelni, mert kurvára ciki lenne, ha egy szedánból kellene kicibálni a nyalka és roppantul daliás testőrgárdának. Aztán indíthatna valami jó kis mozgalmat, amelyik azt tűzi az ő zászlajára, hogy a gyerekek fontosabbak, mint a focisták az összes szurkolójukkal együtt. Ameddig erre várunk, emlékezzünk meg arról, hogy egy harcostárssal kevesebb. Megint. Most éppen a szlovák kormány bukott meg. Ámde Szijjártó Péter volt a hajnali misén, és ezt meg is osztotta a rajongótáborával. Egyszóval minden megy tovább, aligha fogunk mostanában unatkozni. Én vidám ébredezést kívánok, hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.