Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem lázadás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Telex egy igen hosszú cikkben emlékezett meg arról, hogy a Tóth Bettina nevű kormánypárti influencer otthagyta a Fidelitast. Nekem mondjuk fogalmam sem volt róla, hogy ki ez az ember, de ez lényegtelen, nyilván az én 33 évemmel már nem tartozom azok táborához, akiket a Fidelitas megcélzott. Tóth Bettina annak idején az X Faktorban próbálkozott, de csupán a negyedik helyig jutott. Nyilván a zene egy szubjektív dolog, legalábbis annak megítélése, hogy mi számít minőséginek és mi nem számít annak, ezért talán most nem mondanám el a véleményemet Bettina zenei pályafutásáról. Mindenesetre – mint megtudtam – be kellett fejeznie az éneklést, ezért valami más szakma után nézett. Hogy miként jutott el a Fidelitashoz, azt nem tudom, bár az a sejtésem, hogy Orbánék meglátták a lehetőséget egy viszonylag populáris személyben, akivel meg tudják szólítani a fiatalokat.

Persze ha nem lenne nemzeti érzelmű Tóth Bettina, akkor ezzel nem jutottak volna sokra, de – mint kiderült – szerencséjük volt Orbánéknak. Idővel azonban megromlott a kapcsolat közte és a Megafon között – amely rekordot döntve több, mint 1 milliárd forintot költött önmaga promotálására nemrégiben -, ezért elváltak útjaik. Elmondása szerint ő soha sem azt közölte a különböző platformokon, amit tollba mondtak neki, hanem a saját véleményét. Annak oka pedig, hogy ez legtöbbször egybecsengett a kormány propagandájával csupán az volt, hogy ő is hasonlóképpen gondolkodik. De elmondása szerint van az a szint, amely alá nem süllyed le, ezért nyilvánosan közölte, hogy kilép a Fidelitasból és – mint később kiderült – ennek okai között keresendő, hogy nem tudott egyetérteni azokkal a megafonosokkal, akik még a Fidesz szimpatizánsai között sem aratnak osztatlan sikereket, az elképesztő támogatások ellenére sem.

Itt azt gondolhatnánk, hogy végre valakinek megjött az esze, kilépett a fényre és át fogja gondolni, hogy kit és mit is támogatott az elmúlt időszakban, de tévednénk, ha ezt gondolnánk. Mert ugyan valóban eltávolodott a szervezettől, de továbbra is Orbán Viktor hű követője marad, amihez persze meg is van minden joga, nem mondom, hogy nem, de ha ezt vállalja, akkor vállalja azt is, hogy ezért fog kapni hideget és meleget, hiszen aki ért a politikához – legalább minimális mértékben -, az pontosan tudja, hogy Orbán nem egy demokratikus vezető, aki a családokért dolgozik, sokkal inkább egy diktátor, aki minden összehazudozik azért, hogy még nagyobb hatalomra és még nagyobb vagyonra tehessen szert. Aki ezt még úgy sem látja át, hogy maga is a gépezet része volt, azt csak sajnálni tudom.

Ahogy eddig, a jövőben is szeretném őszintén megosztani veletek a véleményem mindenről, úgy tűnik, egyedül kell járnom ezen az úton. Mivel saját gyermekkoromban is rengetegszer megtapasztaltam, hogy az igazságtalanság ellen nem lép fel senki, ezért megfogadtam, én nem leszek ilyen.

Minden egyes bűnelkövető influencerről szóló vagy sima leleplező anyagomnál vállaltam a kockázatot, hogyha nincs igazam beperelhetnek vagy lejárathatnak, ezen nem is fogok változtatni. Fiatal vagyok, nekem még bőven nem a tisztségekkel kell foglalkoznom, hanem azzal, amiért jobboldali vagyok, az értékeimmel, ezekért pedig akkor is ki fogok állni, ha valaki hiábavalónak hiszi. Most is az értékeimet fogom követni, mától független-jobboldali influencerként.

Köszönöm a Fidelitasnak a 2 évet, sok jó emberrel volt lehetőségem megismerkedni! További sok sikert kívánok!

Nincs tehát itt szó semmiféle pálfordulásról, csupán arról, hogy egyesekkel nem értett egyet. A továbbiakban is ki fog állni jobboldali értékei mellett, amelyet – vélhetően – szerinte a Fidesz és Orbán Viktor testesít meg. A problémák pedig itt kezdődnek, mert felőlem lehet valaki jobboldali érzelmű, de ha elmondása szerint ezt leginkább Orbán és pártja testesíti meg, akkor máris problémáim vannak. Pláne úgy, hogy neki aztán volt némi rálátása arra, hogy miként viselkednek a kormánypártok által pénzelt influencerek és egyéb politikusok a függöny mögött. Elmondása szerint pedig vannak értelmes emberek is a Fidelitason belül, ami már csak azért is érdekes, mert nehéz úgy értelmesnek nevezni valakit, ha a gerincét otthon hagyja. Lehet, hogy az intelligenciája valóban nem a béka segge alatt van, de akkor vélhetően más okai vannak annak, hogy miért is a Fidesz keltetőjénél kötött ki valaki.

Olyan, hogy Fidesz, ma már nem nagyon létezik, van Orbán és kész. Lehet, hogy maga a párt hivatalosan létezik, és van kormánya is ennek az országnak, miniszterekkel és államtitkárokkal, de az ő szerepük teljesen jelentéktelen. Ebben az országban egyedül Orbán Viktor képviselheti a saját értékeit, a Fidesz pedig annak minden tagjával kénytelen ehhez alkalmazkodni. Ha ezzel valaki nem ért egyet, az vagy távozhat, vagy kussban maradhat a véleményével. Aki távozik az becsülendő, aki pedig marad, az tökéletes példája annak, hogy miért uralkodik immár tizenharmadik éve egy diktátor az ország fölött. Én valahogy nem tudok úgy tekinteni a fent nevezett influencerre, mint aki megmutatta, hogy lehet lázadni a hatalommal szemben. Ha ez lázadás, akkor én vagyok az angol király.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.