Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem tűnt még fel nekik, hogy már régen nem az ellenzéki pártokkal állnak szemben?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt a karácsonyvárás buzdulatában és azon túl! Szijjártó Péter szellemi honvédődíjat kapott a CÖF-től, aminek tényleg bőven itt volt már az ideje. Mindjárt utána ment lapogatni Mészáros Lőrinc hátát, aki – mármint Lölö – elég viseltesnek tűnik mostanában. Ha nem feltételezem, hogy a jövője miatt aggódik, mert érti, hogy mibe keveredett, akkor csak az marad, hogy nagyon igénybe veszi az új feleség. Talán nem tudja magát rendesen kialudni, mert Andika fészket rak minden este a férfias mellkasán, és ez aktívan akadályozza a légcserében. Na és akkor nyugodjunk le a picsába, Pintér Sándor nem is rendelt magához egy iskolaigazgatót sem, mindenki azt csinál, amit akar. Csak Varju László nem, mert ő rémhírterjesztésileg tart sajtótájékoztatót, de majd jó lesz, mert mindenki feljelent mindenkit. Akit senki nem jelent fel, az meg kap valami jó kis kinevezést Kanadába. Aki rosszalkodik, az Kamcsatkára. Én sehová nem szeretnék menni mostanában, nem is keltek rémhírt, nem is hallottam erről, ameddig Kocsis Máté fel nem világosított. Gondolom, a Fidesz budapesti elnöke, a Fidesz frakcióvezetője hiteles forrás, őt lehet idézni kockázat és para nélkül, úgyhogy:

Komolyan nem hallottam erről, ameddig a pártmédia és külön Kocsis Máté el nem kezdte verni a habot. Független médiában nem nagyon, de a kormánypárthoz köthető összes médiában vezető hír volt ez. Idézik is Kocsist, nehogy ne értse a nép a lényeget. Például Németh Szilárd úgy vette át a posztot, ahogy van. Varga Judit is. Mondjuk engem nem zavar, csak kicsit fura, hogy személyesen keltik a pánikot a híveik körében. Nem? De. Vagy előirányozták, hogy márpedig nehogy erősödjön a forint? Akkor meg miért nem azt mondják? Mindenesetre meg lehet nyugodni, sikeres volt az akció. Megint 420 körül karistol az euro, pedig reggelre már úgy tűnt, hogy erősödik. Mármint a forint. Mármint a 420-hoz képest. Hétfőn még szóra nyitja a száját valamelyik NER-huszár, és megcélozzuk a 430-at, valamint a csillagos eget. Is.

A fővezér veje megvette a Gellért Szállót, szóval az mostantól jó kezekben van. Ezer szerencse, hogy Tiborcz nem pedagógus, mert abból a fizetésből aligha futotta volna az ország legikonikusabb épületére. Még akkor sem telne rá, ha félreteszi évtizedekig az összes bérét, mert mondjuk jól szalad az asszonynak a bababolt, és az év végi 3 ezer forintos jutalmat is gondosan beteszi a bankba. Ez biztosan azért lehet, mert a gaz Brüsszel nem küldi a pénzt a pedagógusok béremelésére, ellenben Tiborczot nem Brüsszel finanszírozza, Höhöhö.

Diákok és pedagógusok tüntettek megint, az MTVA székházába szerettek volna bejutni, hogy élő adásban olvashassák be a követeléseiket. Ez természetesen nem sikerült nekik, hiszen ez egy demokratikus ország, itt nem lehet ilyesmit csinálni. A pártmédia annak örvendezik, hogy a hírek szerint őrizetbe vettek négy EP-s, vagy EP-közeli politikust (nekem még nem sikerült értelmeznem a különféle hírforrásokat), amit azért nem pontosan értek – mármint a kárörömöt -, merthogy ezek szerint ott működnek a hatóságok, és a bűnözőket letartóztatják, nem kinevezik, és pláne nem szállodákat vásárolgatnak, hanem mennek a böribe, ha a bíróság úgy dönt. Ez a normális, minden másra ott a Fidesz.

Talán fontosabb témát feszeget a Népszava. Konkrétan arról van szó, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nem nagyon fizeti ki a gyártóknak – jellemzően mikro- és kisvállalkozásoknak – az egyedi gyártású gyógyászati segédeszközöket, például méretre készült ortopéd cipőket, művégtagokat. A NEAK szerint a „megnövekedett számú, és néhány esetben indokolatlan felírások miatt a 2022-ben ezen támogatási jogcímre rendelkezésre álló előirányzat elfogyott.” Hogy mit tetszik mondani? Indokolatlan felírás? Ezt úgy kell elképzelni, hogy valakinek van kettő darab működő lába, de kibulizza a dokinál, hogy írjon már fel neki egy egyedi készítésű műlábat, és akkor három lába lesz az illetőnek? Vagy három keze? Netán annyira menőn néz ki az ortopédcipő, hogy divatból hordják? Az más kérdés, hogy körbeszámláznak, eszköz a valóságban nem készült el, de felvették rá a pénzt. Ez bűncselekmény, nem indokolatlan felírás. Aki bűncselekményt követ el, annak bíróság előtt kell felelnie. Erre való a rendőrség és a bíróság, de nehogy már erre hivatkozva bedöntsön a NEAK többszáz kisvállalkozást, és emberek ezreit kárhoztassa arra, hogy az egyébként is meglévő nehézségeiket tovább tetézik. 1,5-2 milliárd forintról van szó. Bármelyik random kínai akkumulátorgyár többet kap 10 munkahely megteremtésére, a már meglévő magyar munkahelyek megtartása már nem fontos? Esküszöm, nem hiszem el ezt az országot.

Végezetül néhány mondat az egyre kevesebb embert érdeklő hírről, aminek szintén nagyon tud örvendezni a pártmédia: a momentumos Buzinkay György átült a DK-ba. Na és akkor mi van? Mármint ez miért okoz örömöt fideszéknél? Nem tűnt még fel nekik, hogy már régen nem az ellenzéki pártokkal állnak szemben? Mindegy, majdcsak észreveszik. Én azonban most jó ébredezést kívánok mindenkinek, mi pedig hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.