Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Majd csak kerül a jegybankelnöki székbe valami hozzáértő, jó képességű vízszerelő, fodrász, műkörmös

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Megint győzött a nagyszerű magyar kormány, nem beszélve Orbán Viktorról. A magyar – fideszül a nemzeti – infláció bajnok lett, egyetlen uniós tagállamnak sem sikerült megelőzni minket! Most jön az, hogy bezzeghagyurcsánylenne, akkor nem ennyi lenne, hanem. Biztosan telihálálkodják a hívek a vezér oldalát, és nemzeti zászlócskákkal, imára kulcsolt kezecskékkel és természetesen szívecskékkel dúsított egyenkommentekben köszönik a fényes sikert. Persze mit sem ér az infláció harmatgyenge forint nélkül, de szerencsére azzal is meglehetősen jól állunk. És akkor még olvasgathatjuk az Origót is, mert a jóból soha nem elég.

A kormány megint az embereket segíti a MOL-ra kivetett extraprofitadóval

Azt hiszem, rá is fog férni a segítés az emberekre, bár elég nehéz lesz ellenőrizni a pénz útját. Mindjárt az indulástól kezdve. De oda se, fő a tudat! Mint például: Óriási bejelentés érkezett a januárban esedékes családtámogatásokról. Még mindig az Origón vagyunk. Az óriási bejelentés nem az, hogy emelik a családi pótlékot, hanem a januári megérkezik decemberben. Amiből az következik, hogy januárban egyáltalán nem érkezik semmiféle családtámogatás, de hátha addig nem gondol előre a rendesebb szurkoló. A Telex ismét ellátogatott a leszakadó falvakba, ahol 80 százalék Orbánra szavazott, és megérdeklődte, hogy érzik magukat a népek. Erre nem kiderült, hogy drága a kenyér, a tüzelő, nincsen cukor, nincsen segély, be vannak ők csapva, mert azt mondták nekik választás előtt, hogy majd a Fidesz segít rajtuk? De. Semmi baj, a következő választás előtt is meg fogja ígérni. Lehet sűrű, tömött sorokban rájuk szavazni, hátha most tényleg. Addig is lehet közösen izgulni, hogy az eurónak sikerül-e átütni a 420 forintos plafont ma, vagy csak holnap. Igaz, az nem érdekes, mi itt a magyar nyelv szabályai szerint forintért vennénk az óccsó lisztet, ha lenne a boltban. Ha nincs, arról a Brüsszel tehet, esetleg a MOL. Azoktól minden kitelik.

Miközben tegnap Orbán Viktor még délután is, és ma reggel is el volt veszve, Szijjártó Péter – tagoltan, hogy a hülyébbek is jól értsék – elmagyarázta, hogy a magyar élelmiszeripar annyira csodás és remek, hogy bővíti a tésztalevesgyárát a japán tulajdonos. Novák Katalin nagyobbat álmodott. Őt nem igazán hozza lázba, hogy diákok és pedagógusok vannak az utcán, és senki nincs, aki szóba állna velük, merthogy:

Facebook/Novák Katalin

Tényleg szétfeszít a büszkeség, hogy ezt az utat is finanszírozhatom. Amúgy szerintem van egy csomó hely, ahol szintén nem járt még magyar köztársasági elnök. Tudom mindjárt javasolni az Index videójában bemutatott falut, oda talán még busz is jár néha. Nekünk olcsóbb lenne, Novák Katalinnak pedig talán nem ártana megismerni a valóságot, hátha nem lenne olyan nagy a csodálkozás később. Van ám más ok is az össznépi örömre! Jövő héten a főni megy Katarba focit nézni. Hát minek lehetne örülni, ha már ennek sem? Talán még annak, hogy az ötös számú párttagkönyv büszke tulajdonosa Matolcsy Györgyöt inti önmérsékletre, felidézve Simicska Lajos is milyen jól járt, amikor szembefordult a gazdival. Az kétségtelen, hogy Orbán igen rapid módon tönkretette az egykori milliárdos egykori barátját, bármilyen nyomozó hatóságnál, ügyészségnél és bíróságnál gyorsabban és biztosabban bizonyítva azt, amit amúgy is tud az ország gondolkodni képes fele: ebben az országban az lesz gazdag, akit Orbán gazdaggá akar tenni, az jut állami szerződéshez, az nyer tendert, az fér hozzá  kedvezményes hitelhez, közpénzhez, támogatáshoz, megbízáshoz, szóhoz és levegőhöz, aki hűségesen szolgál, és addig juthat ezekhez, ameddig hűségesen szolgál. Nem lehetséges ennél egyértelműbben nyilvánosságra hozni, hogy itt bizony diktatúra van, és vagy úgy táncol mindenki, ahogy Orbán fütyül, vagy vége a dalnak, mindent elvesz tőle a diktátor. Hiszen ő adta. Simicska hamar ráébresztette Orbánt, hogy nem jó dolog olyanra bízni a kassza kulcsát, aki érti, hogy mi történik, és egy ponton úgy érezheti, van ő olyan okos és hatalmas, hogy elsöpörje a teremtőjét. Majd csak kerül a jegybankelnöki székbe valami hozzáértő, jó képességű vízszerelő, fodrász, műkörmös. Csak idő kérdése.

Mindeközben Brüsszelben az Európai Bizottság nem érti, miért őket okolja Orbán az üzemanyagellátási gondokért. Ha még most sem értik, hogy a rezsim eddig is ezt csinálta, az eléggé nagy baj. Pedig igazán nem bonyolult. Szisztematikusan szétcseszték az országot korrupcióval és hozzá nem értéssel, majd amikor nem jött a várt uniós támogatás, tehát nem lehetett betömködni a sokasodó lyukakat, akkor sem az a megoldás, hogy elkezdenek kevesebbet lopni, és normálisabban dolgozni. Dehogy. Ilyenkor előkapnak egy bűnbakot, akit a szektások okolhatnak a nyomorukért. Migránsok, Soros, liberálisok, melegek, járvány, háború, aszály, árvíz, Brüsszel. És ezek különféle variációi. Rendelkezésre áll a közpénzből felépített és fenntartott pártmédia, nagyjából a médiapiac 80 százalékát fedi le, eljut minden háztartásba, mossa szorgosan az agyakat. Ha erre odafigyelne az Európai Bizottság, akkor tudhatná azt is, hogy falun azért nem lehet cukrot, olcsó étolajat, lisztet, csirkefarhátat kapni, mert Brüsszel nem ad, illetve ellopja és odaadja az ukránoknak. Pontosan ez így áll össze a szektások fejében: Orbán Viktor harcol értük, a szájától vonja meg a falatot, hogy a népének legyen olcsó élelem, de a gecik megakadáyozzák, hogy eljusson hozzájuk a jó. Az olcsó benzint is adta a vezér, de végül azt is elvette Brüsszel. Ezt a technikát kell megérteni, akkor meg fogják érteni a rezsim lényegét is. Orbánnak nincsen szüksége demokráciára, neki nem kellenek szakértők, nem kell parlament sem. Kizárólag hűséges csatlósok kellenek, jól működő propagandagépezet és pénz. Ez utóbbival van baj, mert az első kettőnek ez a hajtóereje. Ha a pénz elfogy, a rezsim összeomlik. De még akkor is lesznek olyan szektások, akik utolsó sóhajukkal is Orbánhoz imádkoznak. Ez egy ilyen ország, ezt kell megérteni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.