Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Repül a sapka

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám napot kívánok mindenkinek! Matolcsy György köszöni, biztosan jól van, ahogy az euro is, legalábbis a forinthoz képest. Orbán Viktor Albániába ment – még nem láttam Szijjártó Pétert hömbörögni, hogy azonnal fel kell venni az Európai Unióba Albániát. Bezzeg a fővezér már tolja:

A Balkán az olcsó energia kapuja Európa számára. Ha ki akarunk mászni az európai energiaválságból, minél hamarabb fel kell vegyük a Nyugat-Balkán országait az Európai Unióba. (Facebook/Orbán Viktor)

Az hát! Aztán honnan jön az az olcsó energia a kapun keresztül? Amúgy is kötve hiszem, hogy az uniónak további hülyékre lenne szüksége, amikor tőlünk sem tud szabadulni. Bár ami késik, az mint tudjuk, később lesz -, a KDNP nyomást lát a határon, Németh Szilárd elkezdte lebontani a Fideszt, bár egyelőre csak csepeli szinten -, a MOL azt üzeni, mindenki nyugodjon le, ezután is lesz üzemanyaghiány, ezért ne pánikvásároljunk és ne halmozzunk fel. Ez utóbbin elgondolkodtam, hogy mi módon lehetne benzint halmozni háztáji célra. Hofi Géza kádban-tárolós módszere ugrott be, de egyrészt tudtommal olcsóbb üzemanyagot csak autóba lehet tankolni – tehát zacskóba, hordóba, kannába nem -, a drágát meg minek akarná valaki halmozni? Másrészt a kádat másra szoktuk használni, harmadrészt hogy cipelném fel a lépcsőn a cuccot? Szóval nem lelem a megfejtést, tehát még a halmozáshoz is hülye vagyok. Azon viszont erősen eltöprengtem, hogy amennyiben elrepül a sapka a benzinárról, a taxisok kapnak kedvezményes kupont, vagy lesz blokád?

Jó ritmusérzékkel szívózunk az Ukrajnának nyújtandó uniós hitellel. Orbán már féknyúzozik a Twitteren:

A mai hírek arról szóltak, hogy Magyarország megvétózta az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatást. Ez fake news. Magyarország kész pénzügyi segítséget nyújtani Ukrajnának, kétoldalú alapon. Nincs vetó, nincs zsarolás

Bárhonnan nézem, ez azt jelenti, hogy a közös kedvezményes hitelbe nem megy bele a kormány, ami nem sok jót jelent az uniótól várt pénzre nézve. De oda se neki, egyszer élünk! A többi tagállam meg fogja oldani nélkülünk is, aki érti, hogy mi történik, annak már eddig is égett a bőr a képén, a szektások pedig akkor is Viktorukért rajonganak, amikor éppen befogják a nagyfatert a kocsi elé, hogy el tudjanak menni a gyerekért a keresztény iskolába. Közben rájöttem, hogy azért nem akarja az unióba felvetetni Szijjártó Albániát, mert ő nem ott van, hanem Szlovákiában. Jól rá is csodálkoztam a közösségi oldalára, csupa lejárt szavatosságú politikussal parolázik ő ott. De volt misén is, ami egyrészt roppantul dicséretes, másrészt meg teszek rá, mert semmi közöm hozzá. Ámde nem is érdekel. Megelőzendő a további kéretlen tájékoztatásokat: fitymaszákület, aranyér, ebédre készült főzt, összebújás az asszonykával, gyerekek széklete szintén nem érdekel.

Megtörtént, lekapták a sapit a benzin áráról hazudósék. Reggel és délben még bizonyára nem fogták fel, hogy nem megy tovább, ezért éjjelre trombitálták be a kormányinfót, mikorra máskorra. Hátha a sok agyatlan már félig alszik, és nem fogja érteni. A lényeg: mostantól drága a benzin is, a gázolaj is. Hogy mikor jön el az a pillanat, amikor lesz is, azt én nem tudom megmondani. Azt viszont mondom, hogy nagyon sok szakértő – nem olyan, akit Orbán Viktor nevezett ki szakértőnek, hanem aki ért is hozzá – mondja már hosszú ideje, hogy baj lesz, áruhiány lesz, ki kell vezetni lassan, lépésenként, hogy ne okozzon sokkot. Erre mit csinálnak a gecik? Megvárják, ameddig pattanásig feszül a helyzet, aztán éjjel, fél óra alatt kivezetik. És azzal a lendülettel kenik rá az unióra az egészet. Abban bíznak, amiben mindig is, hogy annyira pocsék volt már, az emberek nemhogy dühösek, hanem hálásak lesznek nekik azért, amiért bevitték ezt a mélyütést. Jut eszembe! Boldog karácsonyt! Sül-e már otthon a bejgli? Annyit tett tehát a semmihez, kizárólag csak a hatalomban maradáshoz értő társaság legfontosabb szerve, a propagandagépezet, hogy szándékosan engedték a végsőkig feszülni a húrt, abban bízva, annyira boldog lesz mindenki attól, hogy egyáltalán tud tankolni, hogy senki nem emlékszik rá: törvénybe is írták, hogy az üzemanyag ára mennyi lesz. Arra pedig eddig is szartak, a társadalomnak mennyire tesz jót a hirtelen sokk. Természetes szelekció van, az erős túléli, a többi Orbánra szavaz. Vagy ilyesmi.

Szép reggelt, vidám napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.