Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Csóró németek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kínos helyzetbe hozta magát a kormány, de valószínűleg szeretik a kínos helyzeteket. Megfickósodnak tőle, elkezdik felbontani az elmélet-konzerveket és bugylival előkotorásszák a gyanús színű és állagú cuccot, miközben harsányan éljeneznek, hiszen Orbán Viktor már megint, ismét, újra győzött. Hogy egyem is meg azt az okos fejét neki. Most éppen Albániában van a kérdéses fej, de szerencsére maradt itthon éppen elég beszélő buksi, úgyhogy semmi akadálya nincs a népnevelésnek és a megmagyarázásnak. Matolcsy György porkavarásán már túl vagyunk, Varga Mihály is elmagyarázta, hogy mennyire igaza van abban Matolcsynak, hogy semmiben nincs igaza, mert nem is azt akarta mondani, amit mondott, meg nem is azt mondta, amit akart. Ez az akció kissé megkavarta a médiát, de méginkább az euró árfolyamát, ami a Nemzeti Bank szempontjából nem annyira rossz dolog, mint a mi szempontunkból. A költségvetésnek sem tesz rosszat, ha a sokkal drágább termék árából sokkal több adó csorog beléje, mint a gyermek anyja kebelére. Vagy ilyesmi. Oké, nekünk szar egy kicsit, de már megszoktuk. Amúgy pedig már annak is tudunk örülni, ha nem nagyon-nagyon-nagyon szar, csak simán nagyon, és lássuk be, ha az elmúlt 13 év előtti elmúlt egy évvel korábban volt elmúlt hét év kormánya lenne hatalmon, sokkal, de sokkal rosszabb lenne. A kórházakban nem lenne elég orvos és szakápoló, műtétek maradnának el, vagy halasztódnának, mindenféle kórságokat lehetne ott elkapni, még vécépapír sem lenne. Az oktatás színvonala lerohadna, a diákok és a tanárok elégedetlenkednének, az unió nem adna pénzt, drága lenne a kenyér, hatósági áras lenne egy csomó minden (az tipikus kommunista tempó), és még kapni sem lehetne. Hátborzongató belegondolni is, micsoda rombolást vihetnének véghez a komcsilibcsik.

Nade így szó sincs ilyesmiről. Van ugyan infláció, minden drágább, de az még belefér a pompázatos magyar fizetésekbe. Legfeljebb a családok jövőre nem kétszer utaznak a Bahamákra, csak egyszer. Egyszer azt is ki lehet bírni. Azért van ez így, mert:

Most nem a válságkezelés, hanem a békepártiság teszi sikeressé a kormány politikáját – mondta el Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban. (Origo)

Egyszerűen zseniális! Már gondolkodni sem kell azon, hogy sikeres-e a kormány politikája, mert azonnal megkapjuk a választ. Sikeres hát! Ésmég:

Másik hír, hogy Németországban a szokásosnál is melegebben fel kell öltöznie a híveknek a szentmiséken, ugyanis a fűtési időszak kezdete óta alig van olyan templom, ahol fűthetnek. Mire számíthatnak télen a németek, és az európai országok lakói?

Nyomorult németek! Komolyan szánom őket, iszonyúan pocsék lehet ott élni. Az internetet alig ismerik, faxon tartják egymással a kapcsolatot – már ahol egyáltalán van még áram -, esténként egy gyertya mellett próbálnak melegedni, és már a misére sem mehetnek alsógatyában, zokni nélkül, mert a templomban sem fűtenek. Bezzeg nálunk, a fejlett keleten még a műfüvet is fűtjük a stadionokban, annyira szalad a szekér. Mindjárt az interjú elején az is kiderül, hogy mi az oka a németek problémájának:

Ahogyan esik a hőmérséklet, úgy apadnak a gáztározók, és a kérdés az, hogyan tudják újratölteni őket.

Na tessék! Hát azért nincs gáz! Az ugyanis képes elpárologni, ha nyitott tárokban van. Azért szokás zárt tárokban tartani, hogy ezt megelőzzék. Ostoba németek ennyit sem tudnak. És az is oka a nyomoruknak, hogy eddig olcsó energiából prémium termékeket állítottak elő nagy hatékonysággal, de már nem olcsó az energia, így az árrés csökken. Mi, okos és ügyes magyarok ugyanabból az olcsó energiából szar termékeket állítottunk elő drágán, így nálunk nem annyira feltűnő a változás. Legfeljebb még drágább lett az, ami eddig is drága volt, de azt mi jól viseljük, mert velünk beszélget a kormány. Csóri nyugati fiatalok most 20-30 évesen mamahotelben ragadnak, nem tudnak saját lakást sem venni az elhibázott brüsszeli szankciósinflációs rombolás miatt, de nálunk ez is máshogyan van, mert eddig sem tudtak saját lakást venni a fiatalok. De legalább az albérletet sem tudják fizetni, mert kevesebb a fizetésük – nem ám 20-30 évesen, de 60 évesen is -, mint amennyibe a lakbér és a rezsi kerül, és akkor még nem is ettek semmit. Szóval ezen a területen sincs romlás, hála Orbán Viktornak és hozzáértő kormányának. És akkor Kiszelly Zoltán elárulta végre a titkot, lerántotta a leplet a csodáról, elébünk tárta a siker receptjét. Hogypediglen:

A MAGYAR MODELLNEK AZ A LÉNYEGE, HOGY A HAGYOMÁNYOS EURÓPAI ÉLETFORMÁT, A KERESZTÉNY HAGYOMÁNYOKAT MEGŐRZI, EZEN FELÜL MEGKÉRDEZI AZ EMBEREKET NEMZETI KONZULTÁCIÓN, NÉPSZAVAZÁSON, ÉS EZZEL A FELHATALMAZÁSSAL KÖVETKEZETESEN KÜZD BRÜSSZELBEN A NEMZETI ÉRDEKÉRT.

Szarom is össze magam! Bocsánat, ez a boldogságtól van, hogy ennyire nagyon jó nekünk itt, e turulszartól ölelt hatalmas, ám ideiglenesen megnyirbált ország szikrázó tehetségű uralkodójának gondoskodása alatt melegedni. Vagyis mit beszélek, dehogyis melegedünk, a buzikat nemzetileg és keresztényileg gyűlöljük, ahogy mindenki mást is, aki nem tartozik közénk. Meg azt is, aki közénk tartozik. Azt különösen. Ösztönből. Minket lényegében a gyűlölet és a sötét ostobaság tart össze. Azért vagyunk ilyen hihetetlenül sikeres nép, ezért csodál és irigyel minket mindenki! Főleg a csóró németek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.