Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magukra zárták az ajtót, eldobták a kulcsot, és várják a csodát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám decembert! Érdemes lesz előkotorni a sítalpakat, szánokat. Lehet, hogy hó nem nagyon lesz, de egyelőre úgy fest, hogy üzemanyag is csak módjával, valamivel pedig csak el kell jutni egyik pontról a másikra. Pintér Sándor a maga határozott, becsületes és hozzáértő módján elkezdett rendet rakni az oktatásban. Újabb nyolc pedagógust rúgtak ki a polgári engedetlenségben való részvételük miatt, további harminc fenyegető levelet kapott. A várakozással ellentétben ettől a diákok és a pedagógusok sem tojtak be – mármint azok, akik eddig sem voltak betojva. Akiknél a betojás alapállapot, azok úgy maradtak persze -, az olajszőke miniszternek még nem sikerült megértenie, hogy nem rendőrökkel áll szemben. Közben Novák Katalin, aki köztudottan a nemzet egységét óhajtja létrehozni, megjeleníteni és szolgálni, nemzetiegységileg aláírta a szociális törvény módosítását, amihez mindjárt hozzá is csapott a kormány egy kiegészítést a szociális ellátórendszer veszélyhelyzeti működéséről. Merthogy háborús veszélyhelyzet van.

Amúgy eléggé veszélyes helyzet van, bár nem háborús, hanem hatalomvesztéses. Mint a szerencsejátékosoknál, úgy Orbánnál is bekövetkezett az, amit egyetlen játékfüggő sem képes kezelni. Megfordult a szerencséje. Ahogy eddig minden sikerült – függetlenül attól, hogy mindennek mi fizettük meg az árát, és attól is függetlenül, hogy többnyire az ellenkezőjének kellett volna történnie, mint ami végül történt -, most semmi nem jön össze. És ahogy azt minden játékfüggő (ez esetben hatalomfüggő) csinálja, képtelen felállni az asztaltól, nem bírja befejezni. Erőlteti tovább, ameddig mindent el nem veszít. A családját, a barátait, az utolsó zokniját. Ez ma már eléggé tisztán látható, de a propagandagépezet tovább zakatol, hiszen az alternatív valóság fenntartása most aztán mindennél fontosabb. Életbevágó. Miközben alig lehet tankolni, elég sok helyen áruhiány van bizonyos termékekből, minden nagyon drága, az áremelkedések messze az európai infláció fölött vannak – mert a hozzánemértő, korrupt kormány elbaszta, amit csak el lehetett baszni -, hazudnak tovább rendületlenül.

A dollárbaloldal a modern magyar történelem legnagyobb választási botrányába keveredett, ráadásul egyre több megdöbbentő információ derült ki a guruló dollárokkal kapcsolatban. Sokáig kérdéses volt, hogy mit vártak cserébe az amerikaiak a baloldaltól a több, mint 3 milliárd forintért, amelyet a kampányra adtak. Mostanra viszont egyértelmű, hogy a megállapodás egyik feltétele az volt, hogy a baloldal minden oroszellenes szankciót szavazzon meg, még akkor is, ha ezzel nehéz helyzetbe sodorja Magyarországot.  (Origo)

Egészen parádés. Lovagolnak ezen a nyilvánvaló hülyeségen – sőt, előkapták megint a Városháza-ügyet is, amivel Karácsony Gergelyt szerették volna lejáratni. Sikertelenül -, közben Orbán írt alá minden egyes szankciót. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen eredményre számítanak propagandáék? Az egészségügyi ellátás összeomlott, az oktatási rendszer összeomlott, a lakosság ellátása omladozik, szociális ellátás eddig sem volt. Minderről majd eltereli a figyelmet a senkit nem érdeklő hazugság a Városháza eladásáról, vagy a guruló dollárok meséje? Az uniótól nem érkezik a várva várt pénz, hiába mesélnek arról fideszék, hogy már megint győztek. Az a helyzet, hogy nagyon nagy szarban vannak az elvtársak, ami nem is baj, de az ország is szarban van. Ez már eléggé nagy baj. Most abban reménykednek, hogy jönnek az ünnepek, elterelődik a figyelem, mindenki lenyugszik, közben rendeződnek a dolgok. Csakhogy a gazdasági összeomlás, az ellátórendszerek széthullása, a száguldó infláció nem olyan, mint a járvány. Ennek nincs természetes lefutása, ahonnan elkezd magától javulni.

A napfényes oldal lázas pótcselekvésbe kezdett. Örömmel jelentik, hogy Orbán Viktor Václav Klaussal tárgyalt a Karmelitában. Hamar kiderült persze, hogy nem tárgyaltak, mert a volt cseh köztársasági elnökkel legfeljebb beszélgetni tud egy regnáló miniszterelnök. Klaus új könyve hamarosan megjelenik magyarul, ezt propagálja most az egykori politikus. A propagandamédia mentőkötele a dollárbaloldalazás. Azt boncolják-belezik reggeltől estig. Most éppen új szálat fedeztek fel az általuk szőtt sztoriban: még az is lehet, hogy Hadházy Ákos is tudott a pénzről. Hadházy igen sok dologról tud, rendszeresen fel is hívja rájuk a figyelmet. Például a Felcsúton épült vadiúj korcsolyapályára, amire szerencsére jutott pénz, üzemeltetni is tudják. Ott van mindjárt a mesterséges tó, és a csodásan ívelő híd mellett, akár kisvasúttal is utazhatunk korizni. Erről persze nem esik szó a propagandamocsár bugyraiban – ahogy más, a kormány számára kínos ügyekről sem -, ellenben a hazaárulás újkori átértelmezése nagyot megy:

Napjainkban nem báró Julius Jacob von Haynaut küldi ránk a Nyugat, hanem hetes cikkelyes eljárásokat, Sargentiniket, illetve ellopja a nekünk szerződés szerint járó ezermilliárdokat. Amiben semmi szokatlan nincs, a birodalmak így működnek, mióta világ a világ: próbálják még inkább alávetni, kizsigerelni a gyarmatokat. Ami megszokhatatlan és hányingerkeltő, hogy a kizsigerelésnek egyes magyar állampolgárságú személyek tapsolnak, sőt maguk mutatják meg a várba vezető titkos alagutat. (Magyar Nemzet)

Itt tart tehát a nyáj. Az ellenzékiek hazaárulók, akiket talán célszerű lenne kérdezés nélkül felakasztani, de sajnos azok az idők már elmúltak. Brüsszel ellopta a pénzünket, ki vagyunk zsigerelve, mert csak az unió egy gyarmata vagyunk, a nem-fideszes uniós képviselők pedig a fideszes-orbános várba vezetik az ellenséget titkos alagutakon. Ezek az alagutak alighanem a hazugságok és a korrupció útvesztőit szimbolizálják, melyek segítségével a rezsim kifosztja az országot, ám megfelelő szemszögből bizonyára belügynek tekinthető a dolog, mely senki másra nem tartozik, csak mimagyarokra. Aki erről szólni mer, az hazaáruló. Én pedig úgy vélem, nerencék megérkeztek a bolondokházába, magukra zárták az ajtót, eldobták a kulcsot, és várják a csodát. Hogy mindenki elismerje végre, ők azok, akik kívül vannak. Pedig nem.

Jó ébredezést, vidám napot kívánok mindenkinek! Holnap szombat, hátha akkor majd jobb lesz kicsit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.