Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Miközben egy ország a saját maga ásta mocsokban süllyed el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha kicsit eltöprengünk azon, hogy milyen finoman hangolt a diplomácia, talán jobban feltűnik Orbán nemdiktatúrájának leplezetlen nemnáci szemete. Valamikor 1993-ban jöhetett rá arra, hogy bármit tesz, bármit tornázik, semmilyen politikai jövője nem lesz, ha a habitusának megfelelő, a képzelgéseit jó étvággyal fogyasztó, a hazugságait éltető tömeget nem tud maga mellé állítani. Ezen tömeg egy része képlékeny, hiszen 2002-ben is néhány tízezer főn múlott hazánk európai jövője, illetve korai elsüllyedése az orbánizmus fekáliatengerében. Ha jól emlékszem, bő 60.000 szavazaton múlt akkor az életünk. Ha akkor választást nyert volna, ma szerintem nem lennénk az Európai Unió tagjai. Ismerve kisvezérünk őrült világképét, ezt nem túl nagy kockázat kijelenteni. Orbán pont annyira demokrata és annyira európai, mint amennyire hithű keresztény. Semennyire.

Olajozottan működik a folyton vétó intézménye, a mindenbe beletenni valami undorítót agyament rendszere. Most éppen azt akadályozta meg büszkén a NER hisztériaügyi minisztere, hogy Ukrajna részt vehessen a NATO külügyminiszteri értekezletén, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszernek a tanácskozás utáni vacsoravendég szerep jutott csupán. Ha a helyében lennék, nem biztos, hogy képes volnék diplomatikusan fogalmazni ezzel a lénnyel kapcsolatban, aki bebizonyította, hogy az emberi jellemtelenség a NER-ben főnyeremény. Ez előtt a hiszti előtt kvázi zsidóvá változott Novák Katalin, akire a NER rajongótábora ráokádta az összes epéjét, amiért Kijevbe látogatott, és találkozott a zsidó bohóccal. Nem én zsidózok, a tisztelt kommentelők véleménynyilvánításaiba (itt is van egy szép darab) olvastam bele és elborzadtam.

Orbán hívei mára ezek maradtak/lettek, ők tartják hatalmon: egy masszívan szélsőséges, összeesküvés-elméleteken szocializálódott amorf tömeg. Jól elműködik ez a rendszer a nácoid eszméket valló hisztérikáival, akik mindenre hajlandóak a vezérért. Egyesek tökéletesen alkalmasnak tartják a nemzetinek nevezett, politikailag megfogalmazhatatlan magyarkodó agyrém képviseletére. Mint tudjuk, Magyarország egyik nagy értelmiségi vitája volt anno a ki zsidó, ki nem zsidó témakör, amit egyesek népi-urbánus vitának tekintenek. Ami biztos, hogy már a XX. század elején keresztény egyházi főméltóságokkal telebástyázott kétkamarás parlamentünk volt, amihez képest apró véletlen lehetett az első zsidó törvény átcsúszása ezen a jellemdús egyházfikkal és keresztényi jóakarattal teletömött törvényhozó testületen. Ezek után azt hazudtuk a  világnak, nincs itt kérem antiszemitizmus, érzésem szerint idáig érdemes visszatekinteni, amikor azt próbáljuk értelmezni, hogy a szélsőséges keménymag milyen módon osztotta Novák Katalint. Aki ezúttal nem nő, anya és köztársasági elnök volt, akinek kijár a tisztelet, hanem a magukból kivetkőzött hívek céltáblája.

Egyébként nem is annyira az Orbán-hívők érdekesek, hanem az a kínzó kérdés, amit mindenkinek felteszek: megérdemli ez az ország, hogy az Európai Unió és a NATO tagja legyen? Megérdemli mindezt ez a nép, amelyik rendszerváltás helyett bebizonyította, hogy 10 millió ember képes egyazon márka egyazon kombinált hűtőszekrényéért akár egy pillanat leforgása alatt átverekedni magát a Vasfüggöny másik oldalára, mert ott lehetett ilyet kapni. Más láthatóan alig volt fontos neki. Van hűtő,  kétkazettás magnó, akkor minden van.  Eme valódi felbuzduláson, vagy ez ehhez hasonló jellegű felbuzduláson kívül képes ez a nép bármilyen értelmes cselekedetre a saját elnyomói ellen?

Ebben a kiváló cikkben szembesülni lehet azzal – most különösen aktuális -, hogy Orbán hogyan tette önmaga számára olajozottá a szabaduló utat afelé, hogy kizárólag az EU-s források elköltése lehessen az a színtér, ahol TALÁN meg lehet fogni. A hűtőkért az életét kockáztató bátor nép pedig pont addig nézegetheti, ameddig akarja. Gyárthatja és összeszerelheti a német luxusautókat, bár azt meg tudjuk tenni EU-n kívül is, mi baj lehet abból, ha az Orbán-rezsim kilépteti az országot az EU-ból? Valószínűnek látszik, az EU nácifikálásának szándéka az egyetlen dolog, ami még benn tartja a vezért ebben a szövetségben, más aligha.

Mert mennyire hihető az a januári dátum, amikor állítólag a parlament megszavazza Finnország és Svédország felvételét a NATO-ba? Szerintem ez abszolút nem érdekli. Birnbaum úrék már elemzik egy jó ideje a mi pénzünkön, mennyire mélyült el a NER évtizedes Brüsszel-ellenes hazugsághalmaza a magyar nép hány százalékában, és előbb-utóbb kijön majd az eredmény: VIKTOR VIKTOR! Azaz Orbán győz, minden rendben, jöjjön, aminek jönnie kell. Közben szép csendesen bebizonyítottuk, hogy egy élhetetlen, életképtelen ország vagyunk, amely semmit nem ér el önmagától. Gazdasági növekedésünk fillérre annyi volt, mint az EU ide utalt forrásai. Nekünk az Európai Unió pénze kellett ahhoz is, hogy mozgássérült embereknek építsünk néhány rámpát a boltok és hivatalok bejáratához, mert addig a kutyát sem érdekelték. És ez egy kulturált, a felsőbbrendűsége tudatában élő nép. Sokat elárul rólunk. Ez is.

Minden más is ilyen: olcsó, talmi hazug álarc. Semmi sem őszinte, itt egy pár matricáért, néhány tíz- vagy százezer forint választási alamizsnáért milliók mentek lelkesen újraszavazni a hatalomba a 2010 óta regnáló rezsimet. És megint érdemleges gazdasági program, komolyan vehető vízió nélkül, egy primitív hazugságkampánnyal elintézte a Fidesz az életünket. Egy jövőkép nélküli NER-Stresszland lettünk. Bizonyos értelemben egy zártosztály maradt ebből az egykor létező, talán időnként jobb sorsra érdemes országból. Igaz, ezt nem orvosok, hanem küldetéstudatos megszállottak vezetik.

Nem tudom, miféle traumák, érzések vezetik emberek millióit az Orbán-féle úton. A nép egy jelentős része, a masszív igazmagyar, nemzetikeresztény tömeg megy, csak megy, és éljenez minden mocskot, amit kitalál a vezérük. Az üzenetei beépülnek és az életük, és sajnos a mi életünk részei lesznek. Hazug, ostoba fogalmakat találnak ki, mint a szankciós infláció, a háborús infláció, miközben egy nép önhitt kényelmében azt nézegeti, a benzinkutak bő 20%-ánál már tankolni sem lehet, de ez nem benzinhiány, mert ez jó. Ez nem valami elcseszett, nulla, legalja teljesítmény, ez maga a paradicsom. Magyarul: ha az öt fős családban Pistike nem kap enni, és éhenhal, akkor Pistike nem éhenhalt, csak nem kapott enni. Mennyivel jobb, ugye? Aztán lassan nemcsak benzin, de se gyógyszer, se orvos, se tanár, se bármihez értő szakember nem lesz. Igaz, ha mentőt kell hívni beteg szerettünkhöz, már a gondolattól is kiver a víz, hogy esetleg kórházba kerül, mert egyáltalán nem biztos, hogy újra látjuk. Mert olyan tökéletes hely a világon, mint Magyarország biztosan nincs még egy. Erre legyünk büszkék, és verjük a mellünket mindenütt: magyar vagyok! Mert az aztán a világ esze egy nép! A legokosabb! A legjobb!

Mert ez a NER ez ilyen jó rendszer. Szeretjük, nézzük, élvezzük, élünk benne engedelmesen, kedvesen, szépen. Miközben egy nemzet a saját maga ásta mocsokban süllyed el. Hogy legyen béke, olyan szép Putyin-féle, amit sokan akarnak, akik Orbán rendszerét tolják. Jó, legyen béke, vegyenek V. Putyinos, meg Z betűs kitűzőt, pólót, és egyéb kiegészítőket! Csak a világ kicsit is normálisabb felét hagyjuk már békén! Nem érdemli meg a világ, hogy Magyarország tönkretegye.

Karakó Tamás

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.