Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Az ön politikai felelőssége, hogy ezt a pusztító propagandaháborút leállítsa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

NYÍLT LEVÉL A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKHÖZ

Tisztelt Novák Katalin Köztársasági Elnök Asszony!

Fontosnak tartom, hogy hazánk nemzetközi megítélésének javítása érdekében Ön a világ számos országába ellátogatva hirdeti, hogy Magyarország számára cél a korrekt baráti, üzleti, politikai kapcsolatok ápolása és fenntartása. Ön és a Magyar Kormány 15 millió magyar képviseletében hirdeti a békét, a konszenzust, a nemzeti összetartozást.

Hogy érezze, mit tart a világ és azon belül a magyarok többsége a demokráciáról – a 3 milliós Fidesz-tábor korántsem tekinthető többségnek – rögtön az elején ki kell ábrándítanom. Önt a Fidesz és a szabad szemmel láthatatlan KDNP által alkotott parlamenti többség választotta meg Orbán Viktor akaratából tulajdonképpen minden fideszkádéenpések elnökének, vagyis gyakorlatilag 3 millió kormánypárti szavazó képviseletére.

Esküjének tartalmához fűződő viszonyát, illetve tisztségének függetlenségét némiképp árnyalja, hogy előtte alig egy hónappal még fideszes  fülbevalóval (más dimenzióban: krotália) hirdette megkérdőjelezhetetlen párthovatartozását. De lépjünk túl ezen abban reménykedve, hogy ha már így alakult, akkor talán előbújik Önből a korrektség, a függetlenség iránti vágy és hivatali esküjének megfelelően akként is cselekszik. Akkor is, ha ennek meg az mond ellent némiképp, hogy beiktatása óta egyetlen alkalommal sem állt ki az ország jelenét felkavaró, a társadalom húsába vágó, életbevágóan fontos kérdésekben, mint az ápolókat, tanárokat, diákokat, munkásokat, közlekedési dolgozókat, mentősöket, tűzoltókat, kis- és nagyvállalkozókat, nyugdíjasokat érintő, teljesfokú kormányzati érzéketlenségről tanúskodó döntések. És mindezeken túl Ön felelős azért is, mert miközben Ukrajnát szó szerint romba döntik Moszkva bombái, ezeket a bombákat az ország miniszterelnöke, kormánya és propagandagépezete az Európai Unió elleni hangulatkeltésre használja. Önnek kötelessége lett volna felszólítani a kormányt, hogy ezt a háborús retorikát belpolitikai célokra használó rossz ízű plakátkampányt azonnal szüntesse meg.

Ehhez képest Ön hallgatott, majd a hétvégén elment Ukrajnába békét és szolidaritást hirdetni ezzel a bombás ízléstelenséggel a háta mögött. Elment békét hirdetni Ukrajnába és a magyarok segítő szándékáról győzködni Zelenszkij elnököt, majd ugyanezt az elköteleződést megerősítette Kárpátalján is, ahol egyebek mellett ezt is mondta:

„Itt állok most ugyanebben a templomban 9 hónap elteltével. Nem egyedül állok most itt, hanem itt van velem élekben 15 millió magyar Magyarországról, a Kárpát-medence minden részéről és a diaszpórából is.”   

Azt nem tette hozzá, hogy ebből a 15-ből le kell vonni azt a mintegy 3 millió fideszes szavazót, aki a háború kezdete óta, nem függetlenül a putyinista kormányzati propagandától röhög az ukrán elnökön, a rommá bombázott városokon, a sebesült vagy agyonlőtt civileken, a végtagjaikat veszített gyerekeken, a megkínzott és hátrakötözött kezű katonákon, a megerőszakolt nőkön. Ezek az emberek megértően tapsolnak az orosz agresszor katonáinak, miközben azok ellopják az ukránok vagyontárgyait – hűtőket, televíziókat, mosógépeket, azaz mindent, ami mozdítható, beleértve az állatkert mosómedvéit is.

Ezt azért írom, mert hátha szeretné megérteni a fideszes tábor őrjöngését az Ön ukrajnai útjával kapcsolatban, mert hátha szeretne szembenézni a valósággal. Ennek a zsigeri felháborodásnak a hátterében nem csak ez bombás propagandakampány áll, hanem az az egész időszak, amikor ön még a Fidesz államtitkára, majd minisztere volt, amikor a jelenhez hasonlóan szintén nem tett szóvá semmit, amikor  Orbán Viktor propagandagépezete elindította a belső ellenségek elleni harcot, amikor az ön főnöke az illiberalizmus megfoghatatlan (goebbelsi) gyűlöletbeszédéhez nyúlt, amikor ellenség lett a baloldal, a másképpen gondolkodó, ellenség az SZFE, a CEU, az MTA, Soros, az ukrán nagykövet, skandináv nagykövetek sora, az USA elnöke. És igen, ma már ott tartanak, hogy az Európai Unió vezetőit drogos bürokratáknak titulálják, és 26 tagállam képviselőit szemrebbenés nélkül kommunistázva neomarxistázzák. (Nem tudom, hogy ez utóbbit a fideszes tábor mennyire érti, mégiscsak bonyolultabb kicsit, mint a „ballipsi”, bár az is teljesen értelmezhetetlen, de a gyűlöletet fokozására kiváló). Vagyis mindenki, de abszolút mindenki szembe jön velünk az autópályán, csak mi haladunk a jó irányba, igaz elnök asszony?

Attól tartok, hogy ezt a gyűlölködő szellemet, amelyet a fideszes kormánypropaganda Orbán Viktor egyszemélyes vezetésével kiengedett a palackból, visszagyömöszölni már aligha lehetséges, ez csak eszkalálódni fog. Ennek ellenére az Ön politikai felelőssége az, hogy ezt a belső háborút leállítsa, de legalábbis tegyen erőfeszítéseket a leállítása érdekében, azaz adjon hangot nyilvánosan annak, hogy elítéli ezt a fajta politizálást. Mert ameddig ez nem történik meg, addig az Ön külföldön békét hirdető szavai abszolút hiteltelenek. Ameddig ön szemet huny az Orbán-kormány propagandájának orwelli agymosó tevékenysége felett, teljesen mindegy, hogy miről beszél Kijevben vagy Kárpátalján.

Az nem kérdés, hogy ennek az elhúzódó, pusztító propagandaháborúnak az eredményével most szembesülhetett, amikor az ukrajnai útjáról beszámolt a közösségi oldalán. Persze nem reménykedem abban, hogy olvassa a reakciókat, hiszen tudjuk, hogy a NER politikusai zömének – akikhez Ön is tartozik – közösségi oldalait moderátorok kezelik, szűrik és cenzúrázzák. Szigorúan a demokrácia jegyében. Ennek ellenére fontosnak tartottam mindezt leírni. Többek között azért is, mert ráadásul az ön békehirdetésének tökéletesen ellentmond a főnök nagy-magyarországos sálja.

Maradok tisztelettel az egyike azon 15 millió magyarnak, aki békében szeretne élni, de ez immár tizenhárom éve nem adatik meg neki ebben az országban, és akit elborzaszt annak a kormánynak keresztény hitvallása, amelyik a legújabb szociális törvénnyel a rászorultakat is belerugdossa a gödörbe. Ha jól tudom, ön ez ellen sem emelte fel a szavát.

Csoma Gábor

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.