Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak egy valami nem kamu: a közpénz, ami a hűségért cserébe jár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Talán olyan típusú károkat nem fog okozni, mint Vidnyánszky Attila, aki még úgy is jelentős károkat okozott, hogy valószínűleg soha nem fogja tudni lenyomni sem az ország, sem a színházi és filmművészeti szakma torkán, sem a hatalma alá vont SZFE hallgatóinak torkán azt a gerincet összetörni, irányba állítani hivatott sekélyes, gonosz ideológiai maszlagot, amihez nem a rossz szándék hiányzik belőle, hanem a pusztítás helyén való építkezési képesség, tehetség. De! Azért a szomszédban dúló háború kilencedik hónapjában a Szász Jenő nevű egykori székelyudvarhelyi polgármester és kontraszelektált nemzetstratégiai hátramozdító semmihez nem értő, alkalmatlan hátsója alá betolni az

az orosz–ukrán háború nemzetpolitikai hatásainak stratégiai elemzéséért és nyomon követéséért felelős

miniszteri biztosi széket és az azzal járó havi több mint másfél millió forintot, akkor is a háborús-szankciós inflációs kormányzat kincstári arroganciájának és cinizmusának csúcsa lenne, ha akár csak egyetlen dolgot meg tudnánk említeni, amiből kiderül, hogy mihez ért ez a szerencsétlen. Az rendben van, hogy lelkesen szolgálja a gazdáját, miután a kudarcos erdélyi magyar politikai projektje beleállt a földbe. Egyáltalán nem ő az egyedüli, akinek az élete teljesítménye, hogy imádja az urat. De nem elég, hogy az orbánizmus iránti múlhatatlan rajongása elismeréseképpen tíz évvel ezelőtt már gründoltak neki egy Nemzetstratégiai Kutatóintézet nevű sóhivatalt milliárdos költségvetéssel, de azon kívül, hogy Szász nertárs kikutatta, hogy Orbán Viktor jobb, mint Kossuth Lajos, vagy hogy külföldön minden szar, Magyarországon bezzeg kolbászból van a kerítés, nem tudom, mely komolyan vehető, megvalósított kutatási célokkal hálálta meg a belé helyezett, adófizetői pénzekben mérhető bizalmat.

Persze ha eltekintünk ennek a stratégiából, kutatásból, tudományosságból csúfot űző, bármivel kapcsolatos érdemi eredményeket felmutatni nem tudó kamuszervezetnek az élén betöltött haszontalan szerepétől, akkor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes természetesen keresve se találhatott volna megfelelőbb embert erre a feladatra. Aki természetesen nem ingyen, hazaszeretetből és nemzetpolitikai elhivatottságból miniszteribiztoskodik, hanem kéri a lóvét is mellé: a továbbiakban is felveszi az intézetigazgatói fizetését is, miközben november elsejétől már jár neki a helyettes államtitkári juttatás.

Tehát. Miközben a Szász nertárssal ellentétben valóban hasznos, egyenesen pótolhatatlan NEMZETRSTRATÉGIAI jelentőségű munkát végző pedagógusok nem egyszerűen csak megalázóan keveset keresnek, de a kormány hallani sem akar a béremelésükről, e lassan tíz éve létező, évente legalább egymilliárd forint közpénzt felemésztő nemzetstratégiainak csúfolt viccintézet nyilvánosság elől nettó fideszes tempóban menekülő elnökének újabb alibipozíciót találtak a gazdái. Feltételezem, hogy havi 2,5 millió forintból mégiscsak jobban futja a megvédett rezsiszámlák kifizetésére, mint szaros 1 millióból. Amiért tíz éven keresztül mit mutatott fel Szász Jenő? Nem túl sokat, amit meg igen, az leginkább a burleszk és a nemzettragédia kategóriája. Aki szerint rendben van, hogy egy, a nevében magát kutatással foglalkozónak csúfoló intézet egy rakás olyan tevékenységet tol, amelyek nemzetstratégiai és nemzetkutatói szempontból nemhogy megkérdőjelezhetőek, de totálisan értelmezhetetlenek, aki szerint rendben van, hogy Szász Nemzetstratégiai Kutató Jenő teremlabdarúgó tornákat, kiállításokat vagy mangalicatenyésztők találkozóját szervez, és sok egyéb mellett például csúnya és átláthatatlan gyógynövényadatbázist ad ki, miközben rohadt sok pénzért kiszervezi a kutatást (ITT egy letaglózó dokumentációja ennek a közpénznyelő szégyenintézetnek a mibenlétéről), mert valamire való kutató, tudományos szakember a büdös életben nem akarná, hogy a neve alatt azt írja, hogy Nemzetstratégiai Kutatóintézet, abból akár miniszteri biztos is lehet. Az alapvetéseket már elsajátította, és rég túl van azon, amikor a közpénzből finanszírozott gittegylete tevékenysége iránt érdeklődő újságírókat azzal hajtották el a sameszai, hogy Szász Jenő csak a tévében szeretne nyilatkozni, internetes hírportálnak nem. Végül is én se szeretnék arról hosszasan beszélni, hogy a kölköm székelyudvarhelyi iskolájának osztályát az általam vezetett kutatóintézet költségvetéséből finanszíroztam. Mint ahogy az se tegnap volt, amikor azon lamentált, hogy kellene egy olyan törvény, amely nem engedné, hogy csak úgy kérdezgessék őt az újságírók.

Na szóval ez a nemzet tragédiája kilenc hónappal az orosz-ukrán háború kirobbanása után – november elsejétől számítva egy éven keresztül –  az orosz–ukrán háború nemzetpolitikai hatásait fogja stratégiailag elemezni és nyomon követni. Bármit is jelentsen ez. Én meg azon gondolkodom, hány és hány ilyen Szász Jenőhöz hasonló kontraszelektált szolga kerenghet ebben a rezsimben, hány és hány ilyen szervilis, a fenti ábra szerint, meg ehhez az ábrához hasonlóan franc tudja mihez értő helyettes duplasenki tartja életben az orbánizmust, és szívja a nemzet vérét. Amely rezsimben egyetlen feladat van: mindenáron, minden eszközzel hatalomban tartani a vezérkost. Meghálálni a hivatalt, a számolatlan pénzt, paripát, fegyvert. Semmihez nem kell érteni, sőt, a semmi a legjobb, ellenben lojálisnak kell lenni, és mantrázni az álkeresztény, nacionalista szólamokat. Talpat és igény szerint segget nyalni, a szellemi kutakat megmérgezni, a hozzáértést, kritikus gondolkodást eltaposni. 

Minden Szász Jenőnek jut itt valamilyen kamucím, kamupozíció, kamufeladat. Csak egy valami nem kamu: a közpénz, ami a feneketlen hűségért cserébe jár. Az nem kamu. Most sem, amikor dühöng a háborús-szankciós nyomorúság és spórolni kell. Persze, csak nem Szász Jenő erdélyi magyar faipari mérnökön és nemzetstratégán, hanem a népen, a tanárok bérén. Szász Jenőkre, Matolcsykra, miniszterelnöki béremelésre, kamu miniszteri biztosi pozíciókra futja. Majd szép lesz látni, amikor megomlik a bálvány alatt az emelvény, és ezek a mindenféle intézetek és alibikáderek részére fenntartott kirakatpozíciók pénzzel együtt megszűnnek, a Szász Jenők meg mehetnek vissza a balettba ugrálni, úgy értem, a munkaerőpiacra valami hasznosat csinálni, mekkora lesz a csodálkozás. Hogy ez a rengeteg, mindenféle érdemi teljesítmény dacára kitartott remek ingyenélő hogyan fogja csókolgatni őfényessége enyves kezét, vagy ezek a pénzmosodás kiválóságok fogják rágyújtani a kócerájt.

Jó, hát nem mondom, hogy a kanyarban van ez a pillanat, de hogy közelebb vagyunk hozzá, mint tegnap, az egészen biztos. Addig is, bár a Szász Jenő által havonta felmarkolt másfél millió forintos összegen többedmagammal osztozom minden tetves hónapban, és soha nem tudom, hogy mi lesz holnap, de azért ingyen és bérmentve is megmondom azt, amiért Szász Jenőt túlfizetik. Nincs itt semmi elemzésre szoruló, a határon innen és túli magyarságnak a Fidesz választási győzelmét eldönteni képes része teljesen kifordult magából. Gyűlöli az ukránokat, a Nyugatot és imádja Putyint. Nap mint nap tapasztalom, hogy milyen embertelen pusztítást végzett pár hónap alatt a Kreml dezinformációs propagandája, amelyet a Fidesz a nevére vett. Az agyhalál terjed, mint a pestis. A lehető legjobb úton járunk ahhoz, hogy kiírjuk magunkat a civilizációból. Aki nem hiszi, az nézze meg hogy járt az Ukrajnába látogató Novák Katalin az életvitelszerűen hergelt hívekkel. Ezért felesleges egy, a határon túli magyarok megítélését aláásó, pénzéhes faipari mérnöknek havonta másfél milliót fizetni.

A címlapon Szász Jenő és az őt kinevező Semjén látható a 2019-es Budapesti Székely Bálon (Fotó: Facebook/Budapesti Székely Bál)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.