Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyi a lényeg: hogy csörögjön a kassza, és ne rágd a küszöböt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jaj, Majka tesó, ezt ne! Ebben az erdőben már jó néhányan eltévedtek tátott szájjal, és aztán csodálkoztak, hogy a falloszfák ágai minden irányból az arcuknak csapódtak. Megírtad, elénekelted, rengetegen megnézték, hurrá! Örülj a sikernek, ne megmagyarázd. Mert ez így olyan, mintha egy festőművész megsértődne azon, hogy nem mindenki azt látja a művébe, amit ő üzenni kívánt. Szerintem hagyd ránk, hogy eldöntsük, mi mit gondolunk a dalod üzenetével kapcsolatban. Nem fogom elemezgetni az új szerzeményt, amelyben egyébként beszólsz mindenkinek, a NER kiválóságainak is. Egyet kivéve. Pont azt, aki ezt az egészet létrehozta. Szerintem ebben azért nincs semmi rendkívüli.  Mi is naponta megtesszük ezt immár sokadik éve, mégsem kérjük ki magunknak, hogy másnak mi a véleménye erről, és rohadjon meg. Pedig vagyunk mi libsik, sorosisták, hazaárulók, zsidók, geci románok, gyurcsányista hiénák, és még sorolhatnám a jelzőket, amivel honfitársaink illetnek minket csak azért, mert a véleményünk nem egyezik az övékkel. Legfeljebb annyi a különbség, hogy mi nem éneklejük, hanem leírjuk és pont. 

De visszatérve a lényegre, vagyis a posztra, ami a Facebookra kiraktál. Nekem úgy tűnik, hogy elég sok a visszás mentegetőzés meg az egyenesen kontraproduktív állítás benne. Ha jól emlékszem, volt neked egy RTL klubos csörtéd, amit a csatorna igazgatója cáfolt, hogy úgy lett volna, ahogy te előadtad a nagyérdeműnek. Vagy ha nem is adtad elő, egyszer csak elkezdett zörögni a haraszt. Idézzük csak fel:

Majka meghosszabbította szerződését a TV2-nél, nemet mondva az RTL Klub mesés ajánlatára.

Ehhez képest volt a valóságnak egy másik olvasata is: 

„Az RTL Magyarország az elmúlt években többször folytatott hivatalos szinten tárgyalásokat Majoros Péterrel esetleges együttműködésekről. Általában ő kereste meg a céget, hogy szívesen dolgozna az RTL Magyarország produkcióiban”.

Végül is a lényeg, hogy Majoros Péter maradt, ahol volt, akár volt mesés ajánlat, akár dehogy, és azóta már Szijjártó Péter telefonszámát is megszerezte, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zeneipar megmentésében segítsen. Ma meg ez van:

Soha semmilyen plusz juttatásban nem volt részem, mert találkoztam a külügyminiszterrel és elmondtam neki, hogy a járvány miatt kurva nagy bajban van az az iparág amiben dolgozom. Ha egy kompetens emberrel leülünk beszélgetni, hogy milyen megoldást tudna javasolni arra, hogy ne veszítsék el azok az emberek a munkájukat, akik a közvetlen munkatársaim, akkor az mindjárt a cinkosunkká válik vagy barátommá lép elő? 

Sajnos a magyar közgondolkodás szerint igen. Jószándékkal mentem el, és azonnal megbélyegeztek. De tanultam belőle..

Na itt a bibi, Majoros Péter. Nem kellett volna kiposztolni a Facebookra meg az Instára azt a képet, amin baráti, szívélyes csevejt folytatsz az ország második számú NER-celebjével. Tudom, hogy annak idején ezt is megmagyaráztad, de én akkor se értem, miért Szijjártóhoz mentél megmentendő a magyar zeneipart. Mi a franc köze van a külügyminiszter és a külügynek a zeneipar ügyeihez azon kívül, hogy Petiminiszter is szokott koncertekre járni. Legközelebb egyenesen Orbánhoz menj, ő majd megoldja a gondodat. Ha esetleg magadtól nem tudnád, tudniillik ő dönt mindenben. Is. 

Ezen a pont egyre zavarosabbá válik a kéretlen Facebook-magyarázkodás: 

Aztán amikor elfogynak az észérvek, akkor lőnek rám a mindent elpusztító csodafegyverrel: 

TE A TV2-NÉL DOLGOZOL!!!!

Ezt mindig elő lehet venni…

Mészáros Lőrincnek közel 343 cége van. Itt nagyjából 25 ezer ember dolgozik, és akkor nem beszéltünk még azokról a cégekről, emberekről, akik közvetve vagy közvetlenül dolgoznak neki.

Na látod, rátapintottál a lényegre. A munkavállalók egy szemmel látható szelete egy NER-stróman alkalmazásában állnak, aki köztudottan Orbán embere, az ő vagyonának őrzője. Te nem Mészáros cégének dolgozol, hanem Orbánnak. Ha még eddig nem derengett volna, akkor elmondom, hogy ami Mészárosé, az valójában Orbán tulajdona. Azért, mert nincs a nevén, attól még az övé, tehát a te főnököd jelen pillanatban az a gazember, aki a magyar adófizetők és az európai unió polgárainak befizetett adóit teljesen törvényesen ellopva, átkonvertálta magánvagyonná, és a szomszédját bízta meg annak kezelésével. Csak azért írom, hogy ebben ne legyen félreértés. És persze innentől már kurva büdös ez az egész, mert valójában te őket szolgálod, még akkor is, ha most éppen szelepsapkának használnak, és rajtad keresztül engedik ki a hülyének nézett társadalomban felgyülemlett gőzt. Most éppen azt játsszák, hogy itt kurva nagy szólásszabadság van. Erre is pont alkalmas vagy, és nem azért, mert megírtad ezt a rendszerkritikusnak tűnő, foltokban hatásvadász dalt, hanem azért, mert nekiállsz magyarázkodni.

És itt van ez a szöveg:

Ha nem mennék el azokra a fellépésekre, ahol valamelyik politikai párttal közvetett vagy közvetlen kapcsolatban lévő cég a szervező, megrendelő, akkor hova mennék? Otthon ülnék és a gyerekeknek magyaráznám milyen fasza csávó az apjuk, miközben éppen küszöböt vacsorázunk. 

A magyar ember akkor nem azt mondaná, hogy NER kegyelt vagyok, hanem hogy hülye!! Melyik a jó megoldás? Én mindenképpen rosszul járok.

Látod? Leszarod te az elveket. Egy a lényeg: hogy csörögjön a kassza, és ne rágd a küszöböt. Vannak igényeid, vannak számokban kifejezhető értékeid. Megsúgom: kicsiny hazánkban nincs nagy választék azokból a pártokból, akik a te gázsidat ki tudnák fizetni, így marad az eldurvulás és a Fidesz, mint olyan. Tehát aki a NER pénzén csinál bármit is, az valójában NER-kegyelt, így sajnos te is az vagy, bármennyire próbálod magyarázni az ellenkezőjét.

De ez a kedvenc részem: 

A legfájóbb pont ezeknek az embereknek talán az, hogy két évtized alatt kiépítettem egy olyan autonómiát, ami nekik sosem sikerült. Kicsit sincs hatással a munkámra az, hogy ki jön vagy ki megy a politikai életben.

Olyan emberek osztják az észt, akiknek valójában a munkájuk ki is merül ebben. 

Olyan emberek osztják az észt, akik valójában teljesítményt, eredményt felmutatni nem tudnak az elmúlt években, de mégis fizetésük van a munkájukért. Ha így nézzük, hozzájuk képest én azt hiszem még keveset is keresek.

Autonómia? Miről beszélsz? Önrendelkezési jog? Tudod mikor lenne ez igaz? Akkor, ha te senkinek nem lennél az alvállalkozója, alkalmazottja vagy bohóca. Te egy termék vagy, te áruba bocsátod magad, és ebből élsz. Ebből kiindulva te minden vagy, csak autonóm nem. Egy hibrid diktatúra polgára vagy, egy közszereplő, akinek viselnie kell minden egyes megnyilvánulásának következményeit, jót és rosszat egyaránt. Egyébként én nem tudom, hogy mondjuk egy Koncz Zsuzsa vagy egy Bródy János hogyan tud hosszú idő után sikeres előadó maradni, annak ellenére, hogy egyik sem kötelezte el magát sehova, mégis teltházas koncerteket adnak, mindenféle támogató nélkül úgy, hogy finom szólva sem rajonganak Orbánért. Mégis meg tudnak élni abból amit csinálnak. Attól, hogy rengetegen rajonganak érted, és sok követőd van, még nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy azt te látod, vagy érzékeled. Ellenkezőleg.

Szerénység, már annyiszor leírtam. Ha meg arra adod a fejed, hogy szidd a rendszert, azt legalább tényleg meggyőződésből tedd, úgy sokkal hitelesebbnek fog tűnni, mintha lájkokban és YouTube-megtekintésekből befolyó forintokban számolnád a a produkciód nézettségét. Tudod, ez is olyan NER-es.

A magabiztosság egyszerű dolog, arra bárki képes. A szerénység ezzel ellentétben viszont nehéz, mégis sokkal inkább kompatibilisebb a valósággal. (Rolf Dobelli)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.