Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki ennek az élősködő rezsimnek a fenntartásában cinkos, vétkes vagy bűnös, az egészen nyugodtan érezze szarul magát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, vidám napot, alkotmányos demokráciát és élhetőbb mindennapokat kívánok mindenkinek! Külön Orbán Viktornak, aki sikeresen felhergelte a környező országokat a sálas bohóckodásával. Az ukránok bocsánatkérést várnak, én történetesen nem értem, hogy kitől és miért. Azt ne gondolja már senki, hogy reggel véletlenül ez akadt Anikó asszony kezébe, és a mit sem sejtő férje nyakába biggyesztette, aki oda sem nézve hordta, amit az asszony adott! Orbán, akinek minden szót papírból kell olvasnia, minden mondatot közvéleménykutatásokkal megtámogatva írnak a papírjára, aki abból él közel negyven éve, és aki abból él kurvajól legalább húsz éve, hogy mindig pontosan tudja, mire van igény, mivel tud behúzni annyi agyatlan szektást, hogy őt hatalomban és biztonságban tartsák, az nem csinál, nem mond és nem vesz fel véletlenül semmit. Biztos vagyok abban, hogy közvéleménykutatók hada számolta ki, mérte ki patikamérlegen a várható reakciókat a kurva sálra, kidekázták, hány elborult agyú barmot nyerhet ezzel a húzással, akik taknyukat-nyálukat csorgatva rándulnak vigyázzba egy álnemzeti, hatásvadász giccstől, és hányan fognak elborzadni. A mérleg valószínűleg pozitív lett, több a haszon, mint a veszteség, tehát felkapta a sálat. A románok és az ukránok még véletlenül sem érdeklik. Mi történhet? Kitör a háború? Nyilván nem. Verik az asztalt, cikkeznek? És akkor mi van? Orbánnak egyre kevésbé számítanak a külkapcsolatok. Már rájött, hogy nem lesz Európa erős embere akkor sem, ha belekékül az erőlködésbe. Neki az maradt, hogy mindenáron hatalomban kell maradnia, ahhoz pedig szüksége van a szavazatokra. Legalábbis addig, ameddig meg nem próbálja kivinni az országot az Európai Unióból. Mert onnan kezdve nem voksra lesz szüksége, csak engedelmes katonákra és rendőrökre. Baromira ideje lenne ezt megérteni, mert megint be fog bizonyosodni, hogy csodák márpedig nincsenek. Addig is; semmi kétségem nincs. Orbán rohadtul élvezi, hogy megint ő van a címlapokon, hogy róla beszél mindenki, hogy ő került a középpontba. Megint. Neki aztán mindegy, hogy szidják vagy dicsérik. Kivénhedt primadonna, akinek csak az fontos, hogy beszéljenek róla Párizsban, Rómában, Madridban. Mindenhol.

Talán látszólag nem, de mégis úgy hiszem, hogy igenis ide kapcsolódik a tankerületi górék busás jutalmazása. Tóth Endre, a Momentum politikusa hozta nyilvánosságra a listát, nevekkel és összegekkel. A posztban mindjárt hozzá és fűzte, hogy:

Ez az igazságtalanság egyébként nem is elsősorban a jutalmat kapó tankerületi igazgatók vétke, hanem azoké a kormányzati vezetőké, akik a jutalmak kiosztásáról döntöttek, azok kifizetését jóváhagyták 

Szerintem pedig be kellene fejezni a jófejkedést. Nem a momentumos politikusnak, ő pontosan azt tette, ami a dolga lenne minden politikusnak. Nekünk kellene befejezni ezt, hogy állandóan mentségeket keresünk a másiknak is, önmagunknak is. Nincs mentség. Itt szeretném idézni az egyelőre még nem lovagkeresztes és egyelőre még nem Kossuth-díjas megmondóembert, Jeszenszky Zsoltot, aki a következőt üzente Baranyi Krisztinának: „Ha az ember k@rvának áll, akkor b@szni kell.” Na, ugyanez igaz mindenkire, aki ezt a velejéig romlott rendszert működésben tartja. Akár politikusról, akár a legutolsó félanalfabéta hülyéről van szó, aki azért szavaz Orbánra, mert hálás a szatyor krumpliért, mert ha Orbán nem lenne, az a krumpli sem lenne. Hát szerintem mindenkinek jobb lenne, ha az a szatyor krumpli sem lenne. Na, hogy elcsalinkáztam a tankerületi igazgatóktól. Szóval de, az ő vétkük. Aki le tudja írni a saját nevét és van annyi esze, hogy esőben beálljon az eresz alá, attól joggal várható el, hogy alapszinten értse az őt körülvevő világot. Aki pedig tanult, diplomás ember, attól igenis elvárható, hogy tisztában legyen azzal, kit, mit, mi célból szolgál. Nehogy már elfogadjuk, hogy ezek a derék polgárok abban a boldog tudatban szorgoskodnak évek óta, hogy jobbá teszik az oktatást! Hogy ők nem is értik, mi a baj ezzel az egész szarral, ők csak jót akarnak és azt gondolták, az ország javát szolgáló fáradhatatlan szorgosságukkal érdemelték ki a milliós jutalmakat, ösztönzőket vagy mindegy, hogyan nevezik azt a tál lencsét.

És talán érdemes lenne mindenki másnak is elgondolkodnia. Aki a közösségi oldalakon picsog, amiért fos a fizetése, drága a rezsi, nem tudja fizetni a menzát a gyereknek, fázik, szar az élet, de azért a végén kiderül, hogy Orbán legalább tud kormányozni. És nem jönnek a migráncsok. És milyen szép, keresztény ember. És lopnak ugyan ezek is, de azok is loptak és amazok is lopni fognak. Jut eszembe! Az is bátran magára veheti, aki leszavazott a rezsimre, mert ezek legalább adnak csokot és hűde támogatják a családokat, mostanra pedig azzal szembesül, hogy oda van láncolva a nemrégiben büszkén mutogatott házához, lakásához, a gyerek nem jön, de nem azért, mert kiderült hogy nem lehet – itt kérem, hogy senki ne sértődjön meg azoknak a pároknak a nevében, akik szeretnének gyereket, de valamiért nem lehet. Nem róluk beszélek -, hanem azért, mert közben kiderült, hogy mégsem az igazit fogta ki, már dugni sincs kedve élete párjával. Pláne, mert most jött rá, hogy tényleg élete párja akkor is, ha a gondolattól is leveri a víz, dugni kell és együtt kell leélni a következő éveket, különben még a rokonság is belerokkan a csok és a hitelek visszafizetésébe.

Csak azt akarom mondani, hogy de, Orbán tudatosan provokál. És de, lesznek olyan nyomorult barmok, akik a saját sivár életük helyett bebújnak mellé a sálba, mert semmit a világon nem tudnak felmutatni, csupán azt, amiről nem tehetnek. A magyarságukat. És de, a tankerületi vezetők vétkesek. És de, mindenki, aki jajveszékel, de azért a rezsimet támogatja, az bűnös. Akár pedagógus, akár harangöntő, akár idős, akár fiatal. Aki ennek az élősködő rezsimnek a fenntartásában cinkos, vétkes vagy bűnös, az egészen nyugodtan érezze szarul magát. És hallgasson DJ Jeszyt. Mindenki mást, aki küzd ez ellen a szar ellen a maga módján, nem akarja, de ebben kell élnie, sajnálok. Őszintén.

Jó ébredezést kívánok. Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.