Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Új hét, új hazugságok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Nem új felfedezés ez, de mindig rá tudok csodálkozni, milyen furán működik a világ. Talán nem túlzás, ha azt állítom, a második világháború óta ekkora szarban még nem volt Európa. Ehhez képest vezető hír, Dzsudzsák Balázs, aki békeidőben sem annyira fontos személyiség, a focivébé és az, hogy a magyar miniszterek elnöke szerint ki fogja azt megnyerni. Mindez abban az országban, ahol egy alapítvány megpróbál rongyos egymilliót összekalapozni azért, hogy ne kelljen leállítani az értelmileg sérült gyerekeket iskolába és onnan haza szállító kisbuszokat. Úgy hiszem, a társadalom nem fogja magára hagyni ezeket a gyerekeket, össze fog gyűlni a szükséges pénz, de a büdös rohadt élet verje szájba azt a kormányt, amelyiknek ez nem szempont. Az a kormány, amelyik simán kifizeti a mi pénzünkből Novák Katalin reprezentációs körútjait, Szijjártó Péter röpködéseit a Föld körül, Kövér László pofavizitjét Ománba, Ruszin-Szendi Romulusz és néhány katona különgépes röppenését Pakisztánba valami teljesen indokolatlan és haszontalan okból, kiállítást nézni, csacsogni. Százmilliókról beszélünk, összesen ennyibe kerülhettek csak az elmúlt 2-3 hét különgépes röpködései, közben koldulni kell azért, hogy a sérült gyerekek és családjaik ne maradjanak teljesen magukra, hogy legalább valami minimális segítséget kaphassanak. Nem az államtól, hanem egy alapítványtól. Ez mennyire normális, mennyire elfogadható és meddig tolerálható vajon? Miközben egy alapítvány mindent, de tényleg mindent megtesz azért, hogy kigazdálkodják a 75 milliós plusz forrást, ennyivel emelkedtek a költségeik a rezsiárak és az üzemanyagárak emelkedése miatt. Nagyjából ennyibe – 75-80 millió forintba – kerülhetett Kövér László és Ruszin-Szendi Romulusz kiruccanása. Ez hol normális? Szerintem a legótvarabb, legalja banánköztársaságban sem.

Nincs is szebb annál, mint amikor a miniszterek elnöke frontálisan belehazudik egy ország arcába, majd a kötelességtudó propagandista tételesen elmagyarázza ugyanannak az országnak és az ő arcának, hogy már megint báncsákalipsik Orbán Viktort és féknyúz. Sőt, már provokálnak Orbánnal szemben. Bizony. Indul a történet onnan, hogy valami zavar lehet a rendszerben, mert ugyan még van több mint három év a választásig, de folyamatosan egyben – és nem csak egyben, de izgalomban is – kell tartani a híveket. Ennek egyik bevált, eléggé gyakorta használt eszköze a nemzeti konzultáció. Igaz ugyan, hogy még a saját hívek zömét sem szokott sikerülni válaszra bírni, de nagyszerű hivatkozási alap mindig azemberekfelhatalmazása. Legalább ennyire fontos az összetartozás, a közös akarat mítosza, annak erősítése. Hogy a zemberek bele tudnak szólni a saját életükbe. Pedig nem, és a zemberek általánosságban is, tételesen is le vannak szarva. Megy tehát a nemzeti konzultáció soros fordulója, mégpedig az Oroszországot érintő szankciók ellen. Ez azért pikáns, mert eddig nyolc szankciós csomagot fogadott el az Európai Unió, amihez a tagállamok teljes egyetértésére van szükség. Ebből az következik, hogy mindenki megszavazta és aláírta a szankciókat, Orbán Viktor is. Ezt érdemes figyelembe venni akkor, amikor azt olvassuk, hogy a hitgyülis Németh Sándor tulajdonában lévő baloldali ATV Orbán ellen hergeli az embereket hazugságokkal.

Tudjuk, hogy az ATV nézői többségében baloldali érzelmű emberek, akik a legtöbb esetben nem értenek egyet Orbán Viktorral. Azt is tudjuk, hogy baloldali politikusok, s a velük együttműködő szintén baloldali – bár magukat következetesen függetlennek mondó – média folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarország eddig mind a nyolc szankciót megszavazta, ergo egyetért azzal, hogy az Unió szankciókkal sújtsa Oroszországot azért, hogy hagyjon föl a háborúval. Azt sugallva ezzel, hogy a szankcióknak nem lehet köze a háborúba sodródáshoz, hiszen Magyarország is megszavazta.

Más kérdés, hogy – mint a miniszterelnök aláhúzta – „Magyarország sosem támogatta a szankciókat, nem is szavaztuk meg őket, minden egyes esetben kivételekért harcoltunk, és sikerült is elérnünk mentesítéseket.” (888.hu)

No, itt a baj. Amikor egy ország miniszterelnöke nyilvánosan hazudik, az már messze túl van az elfogadható szinten. Az kétségtelen, hogy harcoltak kivételekért, ha jól emlékszem, Kirill pátriárkát sikerült megvédeni. De ettől még mind a nyolc szankciós csomagot aláírta Orbán Viktor. Nézzük csak, mit mondott Szijjártó Péter az ÖTÖDIK szankciós csomag életbelépése után, a HATODIK szankciós csomag aláírása előtt:

Le is írom az első mondatokat:

Eddig minden szankciós rezsimet megszavaztunk, minden szankciós rezsimet megszavaztunk, minden szankcióhoz adtuk a támogatásunkat…

Ez a poszt 2022. április 26-án került fel a külügyminiszter közösségi oldalára. Ez a másik pedig március 15-én, ebben azt meséli el Szijjártó Péter, miért is nem fogja Magyarországot hátrányosan érinteni egyetlen szankciós csomag sem, melyeket egytől egyig aláírt a kormány, mert megkapta azokat a mentességeket, melyeket kért:

Február 25:

Sok ilyen videót hozhatnék még, de nem teszek ilyet. Úgy gondolom, tökéletesen érthető, bizonyított és kétségtelen, hogy a magyar kormány elért mentességeket – olyankor is, amikor ezekért olyan nagyon nem kellett harcolni, mert a tagállamok vezetői maguktól is belátták, hogy szükség van kivételekre -, de azt állítani, hogy a szankciókat nem írta alá Magyarország, egyszerű hazugság. Értem én persze Orbán furfangosnak szánt sufnijogász szófacsarását, hiszen mondhatja azt, hogy ő nem azt állította, hogy a szankciókat nem írta alá, hanem azt, hogy az eredeti formában nem írta alá. Ettől még a hívek felé az üzenet az, hogy hazudik a baloldal, hazudik Brüsszel, és most azért szar minden Magyarországon, mert a szankciók tönkreteszik a gazdaságot. Nem azért. Azért szar minden, mert Orbán nem ért az ország vezetéséhez, nincsenek körülötte szakemberek, akik felelősen irányíthatnák a gazdaságot, oktatást, egészségügyet vagy bármi egyebet. A pénz elfogyott, a forint árfolyama gyalázatos, a fizetések és az infláció régen elhagyták egymást. Most az van, hogy egyrészt azzal eteti a párt a birkáit, hogy más országokban sokkal rosszabb (nem igaz), és hogy Brüsszel tehet mindenről. Ennek az összeomlásnak az egyik tünete a lakájmédia vergődése, ám sokkal látványosabb Szijjártó Péter legutóbbi alakítása, főként az eddig idézett videók fényében.

Érdekesen idegesnek tűnik szegény. Nem is csodálom. Én is ideges lennék a helyében, de szerencsére a saját helyemben vagyok.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Induljon az új hét, jöjjenek az új hazugságok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.