Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Most szólok, magától egyik sem fogja befejezni az élősködést

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Be kell látnunk, igen jó ötlet volt a honvédelmi luxusrepülők megvásárlása. Meglehetősen szar helyzet lenne, ha itt állna egy ilyen nagy és erős, a világ minden szegletében komoly tényezőnek számító ország, és népünk bölcs, de leginkább becsületes, a saját fontosságukkal és szerepükkel minden körülmények között tisztában lévő közszolgái kénytelenek lennének itthon maradni akkor, amikor mehetnékjük támad, netán menetrendszerinti járatra pattanni, ha már nagyon rájuk tört a kalandvágy. Ezt a dilemmát mindenképpen Kövér László házelnök oldotta meg a legszellemesebb módon. A honvédségi luxusjettel repült Ománba – hogy mi a búbánatos, kóchengeres kutyafütyinek kellett neki oda mennie, az a büdös életben nem fog kiderülni -, majd hazaküldte a gépet, aludt ott párat, végül hazajött normál kereskedelmi járattal. Hogy ne sírjon nekünk a szánk.

Szijjártó Péter nem szokott ilyen súlyos, személyes áldozatokat hozni, az ő celeblétébe nem fér bele a becsekkolás, amúgy is feltétlenül ott kell lennie mindenhol országon belül is, de kívül is. Így a rövidebb utakra helikopterrel hurcolják az ő izmos testét, de Münchenbe (és mindenhová, ahová csak menni lehet a csirkehálón túl ) már természetesen jár a bőrfotel, nehogy feltörje az úri seggét a kemény és kényelmetlen szabványülés egy szabványgépen. Persze autókonvoj, testőrség, minden egyéb, ami hozzátartozik a cifra nyomorúsághoz. Novák Katalint is a tenyerünkön hordjuk, most Varga Judit hivatott képviselni a puritánságot, ő ugyanis közönséges járattal utazott Brüsszelbe.

Facebook/Szijjártó Péter

És akkor én rohadtul sok dolgot nem értek. Az utazások 98 százalékát nem értem kezdésnek. Nem látom be, miért kell nekem finanszírozni totálisan felesleges repkedéseket napi szinten, miért fizettetnek velem autókonvojokat, testőrhadakat. Ez egy jelentéktelen kis ország minden szempontból – az más kérdés, hogy számunkra a legfontosabb, hiszen a hazánk -, nyakig ülünk a szarban, Európán belül már majdnem minden országot sikerült magunk ellen fordítani, más kontinenseken pedig nincs keresnivalónk, mert sem tengerünk, sem hajóink, sem saját iparunk, sem eladható termékeink nincsenek, a büdös életben nem lesz jelentős kereskedelmi forgalmunk a bolygó túlsó végén. Ehhez képest olyan mérhetetlen rongyrázást vezetett be a luxusbaloldal, limuzinbaloldal, dollárbaloldal jobboldali-nagyondenagyonkeresztény kormány, hogy az már bőven túl van azon, hogy legyinthessünk rá és azt mondhassuk, nagyképű pöcsök bohóckodnak, mintha fontosak lennének. Százmilliók, milliárdok égnek el ezekre a bohóckodásokra. Folyamatosan.

És akkor van még valami, amit szintén nem értek. Jó ideje nem értem, és egyre erősebben nem értem. Miért kell nekem finanszírozni mások lakásvásárlását, felújítását, családi autóját, hűtőszekrényét, konyhapultját? Sőt, miért én fizetem a Matolcsy királyfi és bárki más rezsijének támogatott részét, miért az én adómból tankol Kósa Lajos anyja a motorba olcsó üzemanyagot, miért az én pénzemből laknak és élnek luxusban a parlamenti képviselők? Merem állítani, Kunhalmi Ágnes egy hónapban többet költ fodrászra és kozmetikusra, mint random dolgozó nő egész életében. Az ő végzettségével, eszével és hozzáértésével, a munkaerőpiacon elhelyezkedve ennek mekkora hányadát engedhetné meg magának? Miért én finanszírozom Dúró Dóra és Novák Előd dúskálását? Pláne, hogy aztán könyveket daráljanak és kommunista söpredéknek tituláljanak, náci háborús bűnösöket istenítsenek? Tegyék meg ezt a politiológusi és kommunikátori munkájukból megkeresett pénzből. Továbbá miért én fizetem a fideszes pártmédiát?

Sírunk itt, hogy rohadtul kevés a magyarok fizetése, közben úgy szórjuk a pénzt, hogy azt bármelyik gazdag ország is megirigyelhetné. Nincs pénz a pedagógusok béremelésére, de minden másra ott a közpénz. Azt ne gondolja valaki, hogy teljesen normális az az eszelős, totálisan indokolatlan és teljesen kártékony rendszer, mely elvonja a munkavállalók jövedelmének jókora hányadát, majd a mindenkori kormány mindenkori agyállásának megfelelően szétosztja. Közben pedig tényleg semmire nincs pénz, a befizetéseinkből semmire nem telik, amit pedig mi finanszírozunk. Tudom, uncsi, de akkor is: egészségügy, közoktatás, szociális rendszer. Fizetjük a számtalan államtitkárt és helyettes államtitkárt, előadjuk a nagy és gazdag anyaországot, amelyik benyúl a mellényzsebbe és kisegíti a szegény rokont, a vezetőink úgy utazgatnak totálisan érdektelen országokba teljesen feleslegesen, mintha ez minimum egy gazdag szultánság lenne.

Be kellene ezt fejezni. Kurvagyorsan. Befejezni az ársapkákat, mert én fizetem. Befejezni a csokot, autóvásárlási támogatást, egyházak pénzelését, alapítványok pénzelését, külhoni és külföldi politikusok és pártok pénzelését, mert én fizetem. A politikusok luxusát drasztikusan vissza kell vágni – a miniszterelnöktől az ellenzéki képviselőkig -, a neres oligarchákat le kell vágni az állami csecsről. Mészáros, Tiborcz, Orbán Győző és a többi pióca éljen meg a szakértelméből, a munkájából, tegye önerőből nyereségessé a vállalkozásait. Aki saját célból kivesz a közösből, annak bilincset a kezére. Aki nem tudja megoldani, hogy egy beteg normális időkereten belül eljusson minden szakorvosi vizsgálatra, és az elérhető legmagasabbszintű ellátást kapja, annak bilincset a kezére. Aki elfogadja – nem is kell elvárni, elég elfogadni -, hogy testőrök, sofőrök, fotósok, cselédek, luxusautók és luxusrepülők állnak a rendelkezésére, miközben egy szarban és szegénységben fuldokló kis ország érdemtelen és méltatlan krémjét képviselik, nem az embereket, annak bilincs a kezére.

Hogy ezt megértse az is, aki nyomorog, de még akkor is Orbánt élteti, arra nem látok esélyt. De aki képes és hajlandó gondolkodni, az lassan fel kell ismerje, nincsen más út az élhető ország reményében. Csak az, ha gátat szabunk ezeknek a geciknek. Most szólok, magától egyik sem fogja befejezni az élősködést. Sem a legutolsó propagandista, sem a miniszterek elnöke, sem senki, aki a kettő között van. Nekünk kell elvenni a lehetőséget tőlük. Találni kell rá módot. Másként soha nem lesz ennek vége.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.