Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kiskeresetűeknek be kell érniük szamárral, a nerencek arabs telivérekkel fognak hasítani az autópályákon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Ahol hullott a hó, ott bátran tessenek szánkózni, mindenki másnak a csónakot javaslom, ha mindenképpen ki kell bújni az ágyból. De minimum egy jó gumicsizmát. A gumicsizmáról valamiért mostanában Lázár János jut eszembe, Lázár Jánosról pedig ez a poszt ugrik be hirtelen:

Bölcsőde lesz, tartozás nem lesz.

Barátommal, Ambrus István mártélyi polgármesterrel egyeztettünk. Jó hír a mártélyiaknak, hogy közel 50 millió forintból végre megépülhet a minibölcsőde. Beszéltünk arról is, hogy Hódmezővásárhely bünteti Mártélyt, fizetni kell Márki-Zaynak, de nem hagyjuk magunkat. Karácsonyig rendezzük a követelést. (Facebook/Lázár János)

Öööö…izé. A bölcsi remek, de azért torpanjunk már meg egy futó gondolat erejéig! Alaphelyzet: Mártély település közös önkormányzatot tart fenn Hódmezővásárhellyel, de nem fizette a működési költségek rá jutó részét, halasztást kért, azt meg is kapta, le is járt. Majd Mártély polgármestere – szerintem elképesztően pofátlan stílusban -, aki Lázár János sofőrje volt, majd a volt főnöke hatékony segédletével lett polgármester, megpróbálta megzsarolni Hódmezővásárhely polgármesterét. Azt követelte, hogy Márki-Zay Péter engedje el a falu közel 24 millió forintos adósságát, mert Hódmezővásárhely gazdag, Mártély szegény. Márki-Zay erre úgy reagált, ahogy szerintem egy felelős városvezető reagálhat: nem neki tartozik Mártély, hanem a városnak, ő az adófizetők nevében nem engedheti el a tartozást, részletfizetésről kész tárgyalni. Na, mostanra jutott el ez a gyalázatos történet odáig, hogy Hódmezővásárhely bünteti Mártélyt, fizetni kell Márki-Zaynak. Tessék már mondani! Ha én nem fizetem a rezsiszámlámat, pláne az adómat, banki hitelemet és jön a felszólítás, akkor én előállhatok azzal, hogy engedje már el nekem a bank, szolgáltató vagy az állam, mert neki sok pénze van, nekem kevés, és ha nem teszi meg ezt az apró szívességet, akkor oltári geci? Elengedik az én tartozásomat, vagy lekapcsolják a villanyt, netán elárverezik a tetőt a fejem fölül? És ha szabad érdeklődnöm, Lázár János miből rendezi a volt sofőrje adósságát Márki-Zay Péterrel szemben (ha már így személyeskedünk)? A saját zsebpénzéből, netán az én adómból? Ha az én adómból, akkor milyen alapon?

Ha már előkerült Lázár, kezdem belátni, hogy ügyesen tud helyezkedni. Az ellátásbiztonság hímes mezején lassan eljutunk oda, hogy lóra kell cserélni az autót, ha el akarunk jutni valahonnan valahová. Az üvöltve fejlődő gazdasági megvédés és háborús szankciós kimaradás korában nem lesz hol és nem lesz tankolni, felértékelődik a hátas. Kiskeresetűeknek be kell érniük szamárral, a nerencek arabs telivérekkel fognak hasítani az autópályákon. Csak azt nem tudom, a ló mely részére lehet felragasztani a méregdrága autópálya matricát. Majd kitalálom.

Addig is örüljünk annak, hogy minket árkon-bokron, tökön-babon keresztül megvéd szeretett miniszterelnökünk. Akkor is, ha egytől egyig beledöglünk. Már csak azt kellene valahogy ügyesen propagandába ágyazni, hogy más országokban miért nincs olyan kurvanagy infláció, mint nálunk? Őket nem érinti a szankciós infláció? Odáig nem jutnak el a háború hatásai? Őket nem támadja Brüsszel?

Miközben szegény kormánynak nem telik arra, hogy az oktatásba invesztáljon, béremelésre sem jut pénz, szerencsére jutott néhány százmillió a Klebelsberg Központnak működési kiadásokra, 30 milliárd feletti összeget csoportosítottak át egyházak számára a Gazdaság-újraindítási Alapból. Ezer szerencse, hogy ezzel nem kellett a brüsszeli bürokraták pénzére várni.

Tegnap ismét tüntettek a diákok. Reggel az ország nagyon sok településén élőlánccal demonstráltak. Olyan iskolák is csatlakoztak a megmozduláshoz, akik eddig még sohasem. Közel 100 iskolában egész héten sztrájkoltak a pedagógusok. Péntek délután pedig tömeg vonult az utcára. Őket azonban még csütörtökön megelőzte a CÖF tüntetése. A százezres – egyes propagandisták szerint milliós – tömeget békemenetre inspiráló szervezet most beérte kevesebbel is. Öten vettek részt a tüntetésen. Felszólították Brüsszelt, hogy szaporán küldjék a pénzt, mert a magyar oktatás pocsék helyzetben van, kell a zseton a béremelésre. A tanároknak sürgősen kell Brüsszel pénze. A CÖF közleményén én igen jól szórakoztam. Hosszú ugyan, de érdemes elolvasni, mert minden szava arany. Úgyhogy – amúgy is szombat lévén – én most berámolom ide, nehogy valaki lemaradjon a jóról. Még előtte jó ébredezést, derűs napot kívánok mindenkinek:

  Budapest, 2022. november 17., csütörtök (OS) – A Civil Összefogás Fórum, mint meghatározó nemzeti civil közösség – a mögötte álló szellemi honvédők, köztük diákok, tanárok és szülők támogatásával –, teljes mértékben támogatja a pedagógusok és az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók bérrendezéssel és munkakörülményekkel kapcsolatos követeléseit. Ugyanakkor a jelenlegi háborús, inflációs helyzetben fontosnak tartjuk a kormány felelősségét a költségvetés kezeléséért, mert figyelemmel tartozik a társadalom minden szegmensének igényére.

Nemzeti értékek és érdekek mentén szerveződő közösségként alapvetésnek tartjuk, hogy a nemzet felemelkedésének és Magyarország sikeres jövőjének záloga a megfelelő körülmények között működő, versenyképes tudást biztosító köznevelési rendszerben rejlik, amelynek nélkülözhetetlen eleme a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülése. Az oktatás tehát közös, nemzeti ügyünk, a köznevelés világában megvalósuló bérrendezésre pedig szükség van, ebben – álláspontunk szerint – nemzeti konszenzusnak kell lennie.
Ugyanakkor az utóbbi évek globális válságai soha nem látott mértékű kihívások elé állították az országokat, komoly költségvetési nehézségeket okozva mindenütt. Ebből kifolyólag a pedagógusbérek rendezéséhez és az oktatási rendszer modernizációjához a nemzeti források mellett elengedhetetlen a Magyarországnak, mint az Európai Unió teljes jogú tagjának járó uniós pénzek bevonása.

Brüsszel azonban ezeket a forrásokat ideológiai tartalmú vitákra hivatkozva visszatartja hazánktól, nem törődve a pedagógusok körülményeivel.

Valljuk, hogy a nehéz pillanatokban összefogásra, egymás támogatására van szükség, éppen ezért kötelességünknek éreztük, hogy mai megmozdulásunkkal felhívjuk az európai tisztségviselők figyelmét a pedagógusok és az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók helyzetére, annak érdekében, hogy végre a brüsszeli elit is meghallja az uniós polgárság hangját, és politikai töltetű huzavonák helyett felelős döntéshozókként cselekedjenek.
A mai napon egy szimbolikus helyszínen, a nagymúltú Eötvös József Gimnázium előtt egy molinó segítségével demonstráljuk egy sajtótájékoztató keretében abbéli üzenetünket és szándékunkat, hogy Brüsszelben is hallják meg a nemzeti civilek hangját és legyenek tisztában azzal, hogy az igazságtalanul visszatartott uniós forrásokat a tanárok is várják ebben, az egész kontinens számára rendkívül nehéz időszakban és felszólítjuk az EU-s döntéshozókat azonnali cselekvésre.CÖF-CÖKA vezetőségeKiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.