Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A falábú focistáktól kezdve a bukott államtitkárokig és miniszterekig mindenkiét, aki közpénzből nem csinált semmit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt a havazás előszobájában! Már amennyiben sikerül eltalálnia az Indexnek az aktuális időjárást, mert a meteorológusok bőven plusz 8 fok körül mondják a hőmérsékletet, olyankor pedig némi nehézségbe szokott ütközni a havazás. Addig is, ameddig ez kiderül, elszórakozik az ország a Liu fivérekkel és Kósa Lajossal, aki szerint a versenyzőknek vissza kell fizetniük azt a pénzt, amit a szövetség vagy a nem tudom kicsoda rájuk költött, szedik össze a számlákat az elmúlt három évből. Igazán büszke vagyok én a komplett magyar kormányra, a sportvezetésre és külön Kósa Lajosra amiért sikerült bebizonyítani, milyen rohadtul pitiáner mindegyik ilyenkor, ám mennyire bőkezű az alomtársakkal, ha azokat kell szponzorálni úgy, hogy az égvilágon semmit le nem tettek az asztalra. Feltételezem, hogy már bőszen szedegetik össze a számlákat az elmúlt években százmilliárdokkal kitömött, ám látható eredményt felmutatni nem képes kedvenceiknek, hogy vissza tudják tenni az államkasszába a pénzt. A falábú focistáktól kezdve a bukott államtitkárokig és miniszterekig mindenkiét, aki közpénzből nem csinált semmit. És az a jó eset, ha semmit nem csinált, mert sokkal jellemzőbb, hogy kárt okoztak a drágák. Matolcsy Györgyöt és az ő családját se felejtsék ki ám!

Putyin körül hullanak az emberek, mint a legyek. Aki nem egy hajóról potyog a vízbe, az kisétál a nyolcadik emeleti ablakon, ha ablakot nem talál, akkor legurul a lépcsőn. A legújabb öngyilkos lehetett a legelszántabb. Vagyim Bojko toborzótiszt úgy lett öngyilkos, hogy négy különböző pisztolyból ötször lőtte magát mellkason. Hiába, az oroszok ilyen kitartó népek, ha valamit elhatároznak, akkor azt véghez is viszik. Ha kell, még hátba is lövik önmagukat, némi hajlékonyság kell csak hozzá.

Ahhoz még hajlékonyság sem kell, csupán egy csipetnyi józan ész, hogy értelmezzük az alábbi hírt:

Romániában állami támogatásban részesülnek a 2022-2023-as fűtési szezonban a szén, fűtőolaj, vagy biomassza alapú távhőszolgáltatást működtető önkormányzatok.

Erről a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) javaslatára döntött csütörtökön a bukaresti kormány – tudatta az RMDSZ.
    „A családoknak segítünk ezáltal, hogy ne őket terhelje a megemelkedett energiaárak miatt drágább fűtésszámla” – idézte  Cseke Attila fejlesztési minisztert az RMDSZ közleménye. A támogatás keretösszege 250 millió lej (20,9 milliárd forint), az önkormányzatoknak pedig a minisztériumtól kell igényelniük a fűtésszámla egy részének megtérítését.
    Tavaly télen a bukaresti fejlesztési minisztérium 360,9 millió lejt utalt ki a megdrágult fűtésszámlák kifizetésére azoknak az önkormányzatoknak, ahol gázzal fűtött kazánházakkal működtetik a távfűtési rendszert. Mivel a gáz maximális árát kormányrendelet szabályozza, idén télen a fejlesztési minisztérium azokat az önkormányzatokat támogatja, ahol szénnel, fűtőolaj vagy biomasszával fűtött kazánházakkal oldják meg a távfűtést. A támogatásra 16 önkormányzat jogosult, közöttük Temesvár, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely és Bánffyhunyad – mutat rá az RMDSZ közleménye.
    A bukaresti kormány tájékoztatása szerint a csütörtökön elfogadott sürgősségi rendelet alapján a távhő előállítására 2022 októbere és 2023 márciusa között elhasznált fűtőanyag beszerzési költségének felét térítik meg  a kérvények beérkezésének sorrendjében a fejlesztési minisztérium költségvetéséből. (MTI)

Haladjunk sorjában, de mindvégig tartsuk észben, hogy egyedül a magyar kormány védi meg az embereket a szankciós-inflációs-brüsszelibürokratás rezsidémontól. Mármint egész Európában. Tehát. A román kormány nem söpörte le csuklóból egy kisebb párt javaslatát – a kormány összetételéről már nem is beszélek, magyar viszonyok között amúgy sem értelmezhető -, hanemhogy a román kormány megtárgyalta és elfogadta a javaslatot. A román kormány nem elvonja az önkormányzatok forrásait, hanem támogatja őket plusz forrásokkal. A román gázársapka nem csak a lakosságra és nem csak egy saccperkábé mennyiségig érvényes, hanem az önkormányzatok is megkapják. Így nem kell a csillagos egekbe emelni a lakossági távhő árát. Hát nem fura? De.

Ma folytatódnak a megmozdulások az oktatás átalakítása érdekében. Reggel legalább negyven településen élőlánccal indul a nap, majd délután öttől tüntetés kezdődik. A kettő között sztrájk lesz, eddig száznyolcvannál több intézmény jelezte a részvételét. Erről nem lehet olvasni a pártmédiában, helyette viszont bárki megtekintheti a Charlie angyalai című film főszereplőinek pucér fotóit. Arról sem szeretne cikkezni a lakájmédia, hogy elmarad a V4-ek házelnökeinek találkozója, mert a csehek és a lengyelek duzzognak kissé a magyar kormány oroszbarát politikája miatt.

A MOL ellátási biztonságra hivatkozva jövő héttől nem szállít üzemanyagot a kis kutaknak. Miután vidéken, kis falvakban ezek a kutak látják el a lakosságot, igen komoly zavarok várhatók. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint az ellátási zavar – pontosabban nem is zavar, mert ha nincs üzemanyag, az nem zavar, hanem hiány – a hazai benzinkutak 30 százalékát érintik, melyek lefedik a vidéki településeket. A MOL szerint nem ekkora a baj, csupán 10 százaléka érintett a kutaknak. Ezen majd jól el lehet huzakodni, de attól még vidéken nem nagyon lehet majd közlekedni, ha nem tudnak tankolni az emberek. Ez bármikor nagyszerű kaland, de karácsony előtt különösen nagy öröm. Ha így haladunk, az embercsempészek lassan nem migránsokat fognak szállítani, hanem Mari nénit és Jóska bácsit a városba bevásárolni, orvoshoz, unokát látogatni. A csempészek és a migránsok amúgy is úgy jönnek-mennek keresztül az országon, ahogy csak kedvük tartja. Sem a csodakerítés, sem a határvadászok nem tartják vissza őket. Ez azért baj, mert Magyarország schengeni ország, tehát az egész unió határainak egy részéért felelős, de úgy tűnik, ez nem nagyon megy. Talán elő kellene szedni a raktárból a migránsozós plakátokat, hátha azok akkor is működnek, ha vannak migránsok, nem csak akkor, ha nincsenek. Megoldás lehetne még esetleg az is, hogy normálisan működik a menekültkérelmek elbírálása, és a kétségbeesett emberek nem a méregdrága csempészeket vennék igénybe, hanem hivatalosan fordulnának a hatóságokhoz, és nem kellene attól félniük, hogy hónapokig éheztetik őket a hidegben. De ez persze csak egy hülye lipsi ötlet, csinálja csak úgy dicső kormányunk, ahogy jónak látja. Amúgy is úgy csinálja.

Jó ébredezést, szép reggelt kívánok mindenkinek. Mi pedig hamarosan jövünk vissza az első beszólással, már csak fel kell ébrednem és meg kell írnom, ha csak meg nem előz valamelyik felheccelt kolléga.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.