Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem megy utcára, mert úgy hiszi, vele ez nem történhet meg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek, már amennyire egy novemberi reggel szép tud lenni! A tegnapi lengyelországi szörnyűség után Erdogan, török elnök is jónak látta megszólalni. Amennyiben tényleg azt és úgy mondta, ahogy én olvastam, akkor komoly bajok vannak az ok-okozati összefüggések mérlegelésének képességeiben.

Oroszországnak semmi köze sincs a lengyelországi rakétabecsapódásokhoz, technikai malőr történhetett – mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök a G20-csúcstalálkozón a Bali szigetén fekvő Nusa Duában. (168 óra)

Ez így semennyire nem igaz. Ha az oroszok nem rohanták volna le Ukrajnát, most nem lenne háború. Ha az oroszok nem ölnék rakétákkal az ukránokat, az ukrán légvédelemnek sem kellene elhárítórakétákat kilőnie. Ezek után, hogy orosz rakéta volt, annak egy darabja volt, netán ukrán légvédelmi rakéta volt, tökéletesen mindegy. Az oroszoknak közük van hozzá, minden elveszett életért – akár orosz, akár ukrán, akár lengyel – Putyin a bűnös. Ezen nincs mit magyarázni.

A 74 éves Sanyi bácsi gondol a szép jövőre, ezért családbarátilag benyújtotta a törvényjavaslatot, amitől nekünk majd sokkal jobb lesz. Ezután lesz itt olyan humánus betegellátás és sőtpláne idősellátás, hogy ehhez képest a szociális temetés gondolatában – beszélek itt hülyeségeket! Ki a franc szokott ebben a kormányban gondolkodni? – is van valami mélyen keresztényi és őszintén humánus. Ezután a kórházi elfekvőben lévő ember elgondolkodhat azon, hogy hazasétál a rózsadombi villájába, ahol a személyzet gondoskodik róla, vagy fizet az ellátásért, mert nem ám, hogy visszaél az állam bő kezével. Mert eddig is azok voltak az elfekvőben, akik amúgy meg tudták volna oldani a mindennapokat, de szeretnek a sült galambra várni. Vagy nem. Képzeljük el azt a magatehetetlen embert, aki ilyen helyen kénytelen élni. Vagy van otthona, vagy nincs. Vagy van hozzátartozója, vagy nincs. Ha van is otthona, sem fűteni, sem tisztálkodni, sem enni nem tud egyedül. Ha ráadásul jövedelme is csak nagyon kevés van, akkor nem gond, mert úgysem telne rá. Vagy tegyük fel, hogy van egy rokona. Fizetni nem tudja azt, hogy otthonba kerüljön, hát hazaviszi. Az 56 négyzetméterre a párja és a gyerek, netán két gyerek mellé. A gyerekek suliban, a szülők éppen annyit keresnek, amiből egyik hónapról a másikra megélnek. Az elfekvőből kipakolt rokonnak azonban 24 órás ápolás kell. Mit tudnak csinálni? Magára hagyják egész nap, ameddig ők dolgoznak, addig a beteg nem eszik, nem iszik, senki nem teszi tisztába? Nem megoldás. Marad az, hogy valamelyik feladja az állását, ápolja a hozzátartozóját, megélni nem tudnak és nyugdíja sem lesz annak, aki meghozta ezt az áldozatot. Egy család ment tönkre. Az a párt, amelyik utcára vitte az embereket 300 forint vizitdíj miatt, simán bejelenti, hogy mindenki maga felelős a saját szociális biztonságáért, amúgy pedig aki ápolást akar, fizessen érte. És a nép, az istenadta tapsikol. Nem megy utcára, mert úgy hiszi, vele ez nem történhet meg. Amikor pedig mégis megtörténik, már nem marad hangja tiltakozni. Jólvanazúgy.

Népünk bölcs vezére, aki naponta elszavalja itthon a híveinek, hogy mindenkit megvéd, a magyaroknak lesz gáz, villany, krumpli, sapka, kimaradunk a háborúból, megvédi a családokat, kiteszi a lábát az országból és azt mondja, hogy veszélyben vagyunk gazdasági és fizikai értelemben is. És még a migránsok is jönnek. Na, erre varrjon gombot az Orbánba szerelmes populáció. Pláne, ha közpénztévét is néznek és propagandát is olvasnak. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, a háborúért csak Oroszország felelős. Erre mi van reggel az origon?

Még csak nem is lassít az orosz propaganda. Úgy tűnik, ennél a portálnál ez a feladat, de a többi is meglehetősen tematizálva szolgálja meg a pénzét. A nyolcaska és a PestiSrácok jellemzően nevesítve, személy szerint támadja az ellent – ellenzéki politikusokat és közéleti szereplőket válogatás, és sokszor minimálisan elvárható korrektség nélkül – a Magyar Nemzet szintén, de megpróbálják ezt intellektuálisan magasabb szinten művelni. Orbán Viktor aktuális agyállását tükrözik ezek a propagandaipari termékek és úgy tűnik, még mindig esélyt lát arra a vezér, hogy Putyin fog győzni, ezért a törleszkedés nem maradt abba, bár kétségtelenül erősen csökkent az intenzitása. Nem baj, több energia marad a magyar ellenzék legyőzésére, mert nincs is szebb, mint egy fél országra ráerőltetni egyvalaki akaratát azért, hogy az ország másik fele elégedett legyen. Egy kis része azért elégedett, mert anyagilag nagyon jól jár, a nagyobbik része meg azért, mert azt hiszi, hogy jól jár. Pedig nem. Ugyanabban a fostengerben ül, amiben az ország másik fele, csak annyi a különbség, hogy még csak nem is tudnak róla. Remek.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.