Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szervilis pártkatonát szervilis pártkatonára cserélni nem nagy változás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, derűs napot kívánok mindenkinek! Tegnap elkezdődött, ma folytatódik több iskolában a pedagógusok sztrájkja. Friss felmérés szerint még az elkötelezett Orbán-hívek majdnem fele is egyetért a tanárok, diákok és szülők követeléseivel. Egy hónappal ezelőtt még tizennégy százalékkal kevesebben gondolták így. Ez a változás és az, hogy már sokkal kevesebben gondolják úgy, hogy helyes a magyar kormány(fő) törleszkedése Putyinhoz valami változást mutat. Hiszen annak ellenére változik a közvélemény, hogy a propagandagépezet teljes erőből tolja a Brüsszel ellenes, és a pedagógus ellenes propagandát. Ez általában hatékonyan szokott működni, most mégis úgy fest, zátonyra futott az agymosás. Hogy ez azt jelenti, hogy kezd felnyílni az emberek szeme, vagy valami üzemi balesetről van szó, azt én meg nem tudom mondani. Mindenesetre jó az irány, örülni kell az apró sikereknek is.

Tegnap tövig rágtam a körmömet izgalmamban, hogy vajon mit fog bejelenteni Gulyás Gergely a reggel meghirdetett, délben megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón. Aztán megnyugodtam én is, és mindenki más is. Nem üzentünk hadat Brüsszelnek (még), hanemhogy lemondott Palkovics László. Hogy ebben mi volt a rendkívüli, arra még most sem tudtam rájönni. Szerintem az ország előbb tudta, hogy lemondott, mint maga az érintett. Az sem lepne meg, ha Palkovics a sajtóból értesült volna arról, hogy ő le van mondva. Még a tájékoztató előtt próbáltuk a szerkesztőségben kitalálni, hogy mi lesz a bejelentés tárgya, végül abban maradtunk, hogy aligha Putyinnal történt valami, valószínűleg ő már oszlásnak indul, mire hivatalosan bejelentik, hogy köhögni kezdett. Mondjuk az sem a magyar miniszter feladata lesz, mármint a bejelentés. Ha már orosz egészségügyi kérdéseknél tartunk, az is a tegnapi nap szenzációja volt, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminisztert kórházba kellett vinni Balin, állítólag rendetlenkedett a ketyegője. Aztán az volt a hír, hogy nem is igaz, mert rövidgatyában ejtőzik a szálloda teraszán. Úgyhogy most itt állunk tudatlanul, és be kell érnünk azzal, hogy immáron nem csak Palkovicstól kell búcsút vennünk, hanem a minisztériumától is. Mostantól lesz szép új minisztérium, amit Lantos Csaba fog vezetni. Vagy legalábbis az ő neve lesz kiírva az ajtóra. Palkovics László távozásával párhuzamosan Vitézy Dávid is bejelentette, hogy ilyen módon az ő megbízatása is lejárt, ezentúl Lázár János fogja ügyintézni a közösségi közlekedést.

Fogadj örökbe egy keresztet! címmel országos kezdeményezést indít a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a települések közterületein, utak mentén álló keresztek megmentésére, felújítására és állaguk megóvására.

Latorcai Csaba, a párt ügyvezető főtitkára, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára egy nemrég megújított bajai kereszt újraszentelésén azt mondta: a keresztek nem csupán vallási jelképek.
    A keresztek annak a kétezer éves európai és magyar kultúrának a jelképei, amelynek köszönhetően a magyarság is otthonra talált, megmaradt és reményeink szerint tovább gazdagodik itt, a Kárpát-medencében – közölte, hozzáfűzve: a keresztek erkölcsi, kulturális és fizikai értelemben is igazodási pontok is.
    A Bajáról indult kezdeményezést a KDNP felkarolta, és országos akcióvá kívánja tenni. Ezzel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy „miközben Európa nyugati felén éppen eltávolítják a kereszteket a különböző közösségi helyekről, mi, magyarok közösen, összefogással megőrizzük az örökségünket” – fogalmazott. (MTI)

Ez nagyon menő, csak valaki szólhatna Latorcai Csabának, hogy kétezer évvel ezelőtt nemhogy a magyarok, de Európa és a világ többi népe sem annyira volt keresztény. Konkrétan a magyarok még valahol kószáltak, a kereszténység pedig még szekta sem volt, mert Jézus elméletileg kétezer évvel ezelőtt 22 éves volt, és nem tudjuk, ebben a korban éppen mivel foglalatoskodott. De hogy kereszténység akkor még nem létezett, az biztos. Ésmég:

Gyurcsányék a legnagyobb támogatói az áremelkedéseket okozó szankcióknak – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel. (MTI)

Hát ez nagyon szuper! Valaki szólhatna a Fidesznek, hogy a Fidesz elnöke – őt Orbán Viktornak hívják -, valamint a fideszes háromharmaddal dicsőséges magyar kormány írta alá az összes uniós szankciót, nem Gyurcsányék. Ők nem tudtak róla, hogy a főnökük volt? Ejnye, kis tájékozatlanok! Még nincs vége:

A Hős Anya címet adományozta Mednyi Kadirovának, Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető feleségének Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A méltatás értelmében Kadirova a család intézményének megerősítésében és a gyermeknevelésben szerzett érdemeiért kapta az elismerést. Putyin mellette Olga Dehtyarenkónak, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzet lakójának is Hős Anya címet adományozott.
    Az orosz elnök június 1-jén, a nemzetközi gyermeknapon tett javaslatot a még a Szovjetunióban bevezetett Hős Anya cím visszaállítására. A vonatkozó rendeletet augusztus 15-én írta alá.
    A címet olyan orosz nők kaphatják meg, akik tíz vagy több gyermeket szültek és neveltek fel. Az kitüntetett anyák egymillió rubeles (jelenlegi árfolyamon több mint hat és fél millió forintos) egyszeri jutalomban részesülnek. (MTI)

Éppen ideje lenne, hogy Orbán is megkapja ezt a nagyszerű kitüntetést, ha már hír tud lenni a magyar MTI-n. De legalább Szijjártó Péter. Tényleg megdolgoztak érte.

Reggel folytatódott a csillaghullás, Tarlós István is lemondott a MÁV igazgatótanácsi tagságáról, dr. Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárt pedig menesztette Orbán Viktor. Úgy nézem, átszervezi a dolgokat, hátha úgy majd jobb lesz. Én azért olyan nagyon nem bíznék abban, hogy Lázár és Rogán elvezetgetik az országot. Csak nehogy aztán annyira lendületbe jöjjön a vezér, hogy Polt Pétert és Matolcsyt is ki találja rúgni. Minden mást egyedül is el tud intézni a vezér – valószínűleg eddig is ez volt, a döntéseket ő hozta, csak a végrehajtáshoz kellett a személyzet -, de az azért vicces lenne, ha Polt helyett személyesen sikálná el a kínos ügyeket. Úgy izgulok, kit cserél még le kicsodára! Ja, nem. Szervilis pártkatonát szervilis pártkatonára cserél.

Jó ébredezést kívánok mindenkinek! Bízzunk benne, hogy valamikor még napsütést is láthatunk, mert valamiben csak kell reménykedni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.