Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Mert ott nincsen ársapka, ársál és árkesztyű, így aztán nem nagyon tudnak olcsó csirkefarhátat tunkolni az olcsó benzinbe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs mese, mostmár tényleg reszeltek a dekadens Nyugatnak. Jó, eddig is tudtuk, hogy végük van azoknak, de nem árt időről időre átismételni a dolgot, hátha annyira tarol a szenilitás fideszes körökben, hogy komoly igény van a megerősítésre. Bizony az van, hogy áram sem lesz, fűtés sem lesz Európának azon a felén, ahol nem a türk-kipcsak-keresztény kormány védi tiszta erőből a családokat. Sőt, ott még az élelmiszerek ára is olyan mértékben növekedni fog, hogy aki nem fagy meg a sötét lakásban, az éhen fog halni. Kénytelen vagyok ide biggyeszteni egy darabkát a cikkből. Annyira viccesre sikeredett a seggnyalás, hogy ez már akár profi munkának is minősíthető, már amennyiben létezik ilyesmi. Szerintem nálunk ez nagyjából 50 évvel ezelőtt ment ki a divatból, de mivel fideszék egyfeszt az ősi gyökereket akarják kiásni, sikerült erre a stílre is rálelni:

Ugyan mi, magyarok is érezzük, hogy drágulnak a termékek, de a nemzeti kormány megfontolt, bátor lépésének köszönhetően egyes termékek esetén a magyar fogyasztók védve vannak a világpiaci árak drasztikus emelkedésétől.

Meg is őrülök! Szerencsére a költőt egy tizedmásodpercig sem zavarja az a bizonyított tény, hogy messze Magyarországon emelkedtek a legnagyobb mértékben az élelmiszerek árai. Kétszeres mértékben mégpediglen. Romániában például az itthoninak a fele az élelmiszerek árának inflációja. Igaz, Románia nem annyira nyugati ország, mint amennyire Magyarországon megfontolt és bátor kormány van. A cikkentyű szerint a franciák, németek és például a belgák is nagy-nagy bajban vannak, mert ott nincsen ársapka, ársál és árkesztyű, így aztán nem nagyon tudnak olcsó csirkefarhátat tunkolni az olcsó benzinbe. Ha leszarjuk azt a vitathatatlan tényt, hogy például éppen az emlegetett országokban az átlagbér a magyar fizetések többszöröse, tehát a szerencsétlen nyugati uniós polgár a fizetésének csak kis részét kénytelen a megélhetési költségekre fordítani, a jól megvédett magyar azonban már eddig is fizetéstől fizetésig élt, tehát fele ennyi infláció sem fér bele, nemhogy kétszer annyi, mint más országokban, akkor egyet tudok érteni a szerzővel. Mármint abban mindenképpen, hogy ő például eléggé becsületes fizetést kap és köszöni, jól megvan belőle, dehogyis akar változást. Amúgy is, mi a garancia arra, hogy egy másik kormány is igényt tart majd a Nézőpont Intézetre és az ott munkálkodók szolgáltatásaira? Naugye!

Igen, mimagyarok határozottan és rohadtul érezzük, hogy drágulnak a termékek. Ez azért lehet, mert drágulnak. Az a vicces, hogy a pusztulófélben lévő Nyugaton ársapka nélkül is annyiba kerül a legtöbb élelmiszer, mint itt ársapkával. Csak ott négyszer annyi a fizetés (vagy több), mint itt, ahol meg vagyunk védve. Ez úgy lehet, hogy fele annyit drágult minden, mint nálunk. Azt már nem is érdemes feszegetni, hogy nem ám csak a felsapkázott cuccok drágulnak brutálisan, hanem minden más is. Sőt, a sapka árát a kereskedők átterhelik a többi cikkre, úgyhogy semmivel nem olcsóbb egy bevásárlás, mert amennyivel olcsóbb a tojás, annyival drágább a kenyér, sajt, száraztészta, fogkrém és minden egyéb, amit veszünk. Bűvészkedik jó kormányunk, bűvészkedik a propagandagépezet is.

Nem csak az ársapkával, a rezsivel is. Mindig és mindenhol elszavalják, hogy nálunk a legolcsóbb a gáz és az áram. Lehet, de a rendszerhasználati díj meg nálunk a legdrágább. Azzal senki nincs előbbre, ha visszafogja a fogyasztást, tehát kevesebb áramot és gázt fogyaszt, közben megduplázta a szolgáltató a rendszerhasználati díjat, tehát akármit csinál, többet fog fizetni. És más országokban a szerencsétlen, éhezve megfagyó polgárok kapnak kompenzációt havonta vagy időszakonként, mimagyarok nem kapunk. Ha ezeket a támogatásokat levonjuk a rezsiszámlákból, akkor az jön ki, hogy valahogy mégis nekünk kerül többe az élet a nyomoronc kis fizetésünkből, nem a franciáknak, németeknek, belgáknak.

Miközben a propagandisták vért izzadva dolgoznak a betevőért, Szentkirályi Alexandra és Koncz Zsófia fültől-fülig érő – szerintem rémisztő – vigyorral örvendezik egy családi pékségnek és esküdöznek, hogy minden egyes magyar munkahelyért harcolni fog a kormány. Na, ez az! Nem kellene nekik harcolni. Eddig sem kellett volna, akkor most nem negyedannyit keresnénk, mint például a németek. Ugyanis sírhatunk itt csoportosan a magasabb fizetésért, ha a gazdaság nem úgy áll, nincsen miből emelni. Márpedig a gazdaság nem úgy áll, mert Orbán Viktor a rengeteg eszével azt találta ki, hogy darab-darab. Jöjjenek csak az akkumulátorgyárak és tampongyárak, csináljon csak a magyar melós visszapillantótükröt és lökhárítót, mert akkor lesz sok munkahely. Igaz, hogy szarul fizetett munkahely, mert az összeszerelőipar nem az az ágazat, amitől egy ország gazdasági szerkezete jó lesz, de oda se neki. Úgyhogy elképesztően sok közpénzből támogatjuk a Suzukit, a nemtommelyik autógyárakat, a kínai akkumulátorgyárat – lényegében évekre előre közpénzből fizetjük a munkaerőt -, ahelyett, hogy a magas hozzáadott értékkel dolgozó iparágakat fejlesztenénk, a magyar vállalkozókat támogatnánk, a mezőgazdaságot modernizálnánk, de elsősorban és főként az oktatásba tolnánk a pénzt minden erővel, mert az a legelső lépés mindenhez, főleg az élhető jövőhöz. De ez nem szempont kicsiny hazánkban, így aztán marad nekünk a szar fizetés, az égbe száguldó árak és a csodálkozás, hogy a nyugati emberek még mindig nem pusztultak ki, mi meg lassan igen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.