Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Innen lesz szép nyerni, drága magyar emberek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidámságot, derűt, vasárnapot és becsületbeli jó reggelt kívánok a felkelőknek, mindenkinek! Nem tudom, hány óra van ilyenkor az Ománi Szultánságban (talán három órával több, mint Pápán vagy Felcsúton), ahol ez idő tájt Kövér László házelnököt eszi a fene. Örülök, hogy a főnöke és kollégiumi lábszagtársa üzbegisztáni kiruccanása után neki se jutott eszébe még véletlenül se, hogy ha már feltétlenül haszontalan kerozinégető jókedvében van cifra nyomorúság idején, legalább valami felvilágosult, demokratikus országot válasszon utazási célpontnak. Tudom, egyrészt illiberális díszkeresztény oda megy, ahova hívják, másrészt az nagyon nem lenne jó. Ha az arcába dörgölnék, hogy egy demokrata nem így néz ki, nem így beszél, és főleg nem így cselekszik, mint ő. Akkor sem, ha megvénült. Kinek hiányozna? Pláne egy olyan valakinek, aki állandóan látomásai vannak, démonokkal hadakozik és háttérhatalmi összeesküvésekkel nyomul? Ezzel szemben egy abszolút hatalommal bíró szultán által uralt muszlim monarchiától mindig lehet valamit tanulni. Gondolom én. Például hogy vallási fundamentalista alapon hogy lehetne még sötétebb hellyé zülleszteni fejben és lélekben ezt az országot.

A bűnös kerozinégetésről jut eszembe, hogy annyira flottul mennek itt a dolgok – mármint itt, ahol 45 milliárd forinttal (!!!) vékonyabb lesz a nyugdíjprémium, mint amennyit eredetileg rászánt a kormány -, hogy két külön kormányzati géppel repült Üzbegisztánba Orbán és Szijjártó. Ez utóbbinak ugyanis halaszthatatlan jelenése volt a Maldív-szigetek nevű turistaparadicsomban, ahol az országot a szarból kihúzó felsőoktatási, hulladékgazdálkodási, turisztikai és sporttémájú megállapodásokat írt alá. Az lesz majd szép, ha valaki egyszer összeszedi, hogy milyen konkrét pragmatikus haszna volt ezeknek az egészen elképesztő kirakatlátogatásoknak a Föld távoli sarkaiba, hogy például pontosan mennyit profitált Magyarország abból, hogy a Maldív-szigeteken Szijjártó saját fontosságától elalélva aláírt néhány megállapodást, megdöngette a horpadt mellét, hogy megint mi mindent intézett, hogy nekünk jó legyen, miközben a kormánya képtelen volt végrehajtani a 2021-es költségvetést, 4,7 ezermilliárdra (=4 700 000 x 1 000 000 = 10 millió magyar x 470 000 forint) hizlalta, azaz megduplázta a tervezett államháztartási hiányt. Azt hiszem, az utókor pofája le fog szakadni. Több egymást követő hullámban.

És félreértés ne essék: ennek nincs semmilyen következménye, nincs retorzió, nincs felelősségrevonás. Jogi, büntetőjogi, semmilyen. Vagyis miközben az éhbérből nyomorgót példásan levadásszák a hatóságok, ha nem tudják rajta behajtani tetszőleges törvényben előírt tetszőleges kötelezettségeit, Varga Mihály közepes képességű könyvelőnek, úgy is, mint az államháztartásért felelős pénzügyminiszternek a haja szála nem görbül azért, mert még csak megközelítőleg sem sikerült végrehajtani a költségvetési törvényt. Pedig az éhbérből nyomorgó jellemzően nem ezermilliárdos károkat okoz az fideszes rendőrállamnak. Annak az fideszes rendőrállamnak, amelyik nem mellesleg – egyszerűen nem győzöm hangsúlyozni – éppen most, a szűk hét esztendő hajnalán vonul ki a picsába a szociális ellátórendszerből még annál is jobban, amennyire már eddig is ki volt vonulva belőle. Ja, és ez még csak a 2021-es költségvetés. Van bárkinek elképzelése, egyáltalán bele mer gondolni, hogy ha ez a helyzet a tavalyival, akkor az idei költségvetéssel mi lesz? Szerintem pedig muszáj lesz,

Tehát ha szigorúan ebből a fénytörésből nézzük, akkor igazán apróság, hogy miután idén eredetileg 68,5 milliárdot terveztek nyugdíjprémiumra elkölteni, most úgy fest, hogy csak 23,5 milliárdot fizetnének ki belőle, vagyis az idén ezért lesz legfeljebb 10 ezer forint a nyugdíjprémium. Meg nyilván azért is, mert az állampártnak most nem kell választást nyernie, mert már megnyerte. Bezzeg tavaly október közepén, amikor már javában az áprilisi választási kampány lázában égett őkorruptsága és Völner Pált se érte még utol a kenőpénzes zacskók bosszúálló istene, mekkora sikerpropagandát húztak fel aköré, hogy ők minden nyugdíjasnak a maximális 80 ezer forintos prémiumot fizették ki. Annak a mintegy 435 ezer embernek is, aki Európa gazdasági fellegvárában havonta kevesebb mint 80 ezer forintos nyugdíjból dőzsöl, és tapasztalja a fideszes rendőrállam soha el nem múló megbecsülését. Mintha csak ma lett volna Feri bátyám találkozása a novemberi nyolcvanas ígéretével és az egyélőistennel a kesztölci kocsmában:

Milyen jó volt tavaly ősszel magasról, nagy ívben szarni a küszöbön álló pusztulat intő jeleire (igen, már akkor látszott, háború nélkül is fenntarthatatlan lesz a rezsicsökkentés fantázianevű bullshit), és a korrupt államtitkárral felszerelkezve szédíteni Feri bátyámat, hogy milyen jó neki, mert olyan irgalmatlanul hasít a gazdaság, hogy futja nemcsak egy nyolcvanasra, de majd februárban még egyhavira is. Már csak a pénzügyminiszter nyakán kell egy kicsit loholni. De sikerült? Sikerült. Most viszont most van, és már csak a propaganda marad, meg a választási hangulatjavítás és lekenyerezés emléke, mert pénz nemigen lesz mellé. Úgyhogy lehet nézegetni ezt a propagandavideót végtelenítve. Vagy még azt is lehetne csinálni az érintetteknek, mármint a nyugdíjasoknak, hogy odaállnak az összes többi olyan társadalmi csoport mellé, akiből hülyét csinál a korrupció kormánya. Nagyjából nincs olyan, akikből még ne csinált volna.

Mert miközben a nyugdíjasokon spórolnak, a diákok 16-18 fokokban ücsörögnek iskolában, a keményen hülyének nézett tanár, orvos, tűzoltó nem töltheti a telefonját a munkahelyén, Brüsszel miatt nincs pénz lóvéra, ők, a Szijjártók és Orbánok simán elégetnek 60-70 milliós közpénztételeket tök indokolatlan, semmilyen érdemi eredménnyel nem járó félázsiai kipcsaktalálkozók okán, és még ki is kérik maguknak, hogy „valamennyi munkalátogatás a legoptimálisabb költségvetési és munkaszervezési szempontok alapján valósul meg” (egyébként valamelyik öntudatos, magára valamit is adó hazafi igazán szólhatna a külügyminisztériumban szorgoskodó félanalfabéta íródeákoknak, hogy az optimális az már felsőfok, azt nem lehet tovább fokozni, nincs olyan szó, hogy legoptimálisabb).

Miközben ők, a Szijjártók, az Orbánok és társaik beledörgölik a pofánkba, hogy rájuk nem vonatkozik az, ami közönséges halandókra, amíg ők nyíltan, szégyentelenül rázzák a rongyot, pazarolják a közpénzt, és az utolsó dolog, ami eszükbe jut, a takarékoskodás, az ország szép lassan összeomlik.

Miközben ők Üzbegisztánban, a Maldív-szigeteken, az Ománi Szultánságban és franc tudja hol keresik a fényes magyar jövőt, amit a gonosz Brüsszelben tizenharmadik éve nem találnak, miközben a háromnegyed ország bezár átmenetileg vagy örökre, mert a kétoldali rezsicsökkentés ellenére sem tudják kigazdálkodni a rezsiköltségeket,

és

Ja, hogy egészségügyi dolgozó, orvos az nincs, úgyhogy 2023. január 31-ig bezár Kalocsán a csecsemő-és gyermekosztály, és szülészeti ellátás sem lesz. Ha ebben az időszakban feltétlenül szülni akarnak, vagy most van az ideje, hogy halaszthatatlanul betegek legyenek, akkor mehetnek Bajára vagy Kecskemétre. Baja 43, Kecskemét 108 kilométerre van Kalocsától. Ez van, amikor nincs munkaerő és humánerőforrás. Arra jutottam, hogy már csak az elhullani nem akaró, nyugdíjra, fizetésre és mindenféle (állami) gondoskodásra még valamennyire igényt tartó humánerőforrás áll ennek a hatalomnak az útjában, ha azok nem lennének, akkor örökre hátra dőlhetnének.

Jó, mondjuk így sincs okuk az aggodalomra, ameddig Tiborcz István sok tízmilliárddal eladósodott üzletember milliárdos gigahitelt kaphat a Mészáros Lőrinc néven futó NER-stróman és pénztárca bankjától. Úgy, hogy a hitelei nagy részét a miniszterelnöki vő mind ún. kormányhoz közel álló intézetektől vette fel. Az anya meg szüljön ahol akar unokákat Kövér Lászlónak.

Na. Innen lesz szép nyerni, drága magyar emberek! Sokszor leírtam, de már rég elfogytak a szavak, a meglévőket kell ismételni: ha belepisálnának a pofánkba, és kiröhögnének, az se lenne sokkal durvább ennél, amit művelnek. Sőt.

A címlapon a fent emlegetett remek államférfiak egy része látható az Országgyűlés alakuló ülésén május 2-án. (Fotó: Facebook/Kósa Lajos)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.