Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktornak pedig nem szólt senki, hogy a közvetlen szomszédunk nem Kína, nem Oroszország, nem Üzbegisztán, hanem Ukrajna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok minden kipcsak és türk testvéremnek! Már amennyiben van nekem ilyenem. Ha van, sajnálatos módon nem ismerem őket. Ámde megvan a tegnapi nap bombahíre:

Ünnepélyes körülmények között fákat ültettek el a Türk Államok Szervezetének szamarkandi csúcstalálkozóján részt vevő állam- és kormányfők, köztük Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az ősi üzbegisztáni városban. (MTI)

Tehát Orbán Viktor valami hasznos munkát végzett. Vagy egyáltalán munkát végzett. Fotót sajnos nem találtam a nagy eseményről, csupán azt sikerült megállapítanom, hogy a gyűröttgatya-verseny győztese ismét Magyarország miniszterelnöke lett. Egyszer valaki hosszas tanulmányköteteket fog írni arról, hogy mi módon lehet szalonképtelenné tenni a legdrágább öltönyt is. Továbbá Mirzijojev egyebek között a „türk világ ifjúsági csúcstalálkozójára” tett javaslatot. Orbán Viktor pedig boldogan jelezte, hogy azon a magyar ifjúság is részt óhajt venni. Igaz ugyan, hogy már bőven kinőtt az ifjú korosztályból a nagy hadvezér divatdiktátor, egyetemi óraadó, pelenkadobálási olimpikon és sajátlábon sikeres vállalkozó lánya – a legidősebb legalábbis -, de én javasolnám, őt küldje ki apuci a találkozóra. Mindjárt a családdal együtt, hogy ne legyen ok visszajönni, ha megtetszik nekik ott. Aztán már csak egy kiterjedt családegyesítés kell (nagyszülőket is beleértve), máris jól járt mindenki, Főleg mi, országlakók. Ha még a médiáját, az udvartartását és a rajongóit is vinné – és miért ne vinné a jóba? Amilyen okosak és dolgosak, simán felépítenének ott egy saját kis Paradicsomot -, egészen élhető lenne ez az ország.

Estére maradt a Türk Csúcstalálkozó első napján aláírandó dokumentumok véglegesítése. Sikerrel jártunk, mindenki mindenbe beleegyezett, így mi is alá tudtuk írni a Türk Államok Szervezete Aszálymegelőzési Intézetének budapesti létrehozásáról szóló megállapodást.
Ma a világ jelentős részén komoly problémát jelentenek a vizek okozta kihívások, így az aszály is, de a magyar vízipari technológiák sok helyen megoldást jelenthetnek. (Facebook/Szijjártó Péter)

Az nagyon jó lesz, hogy Budapesten lesz ez a fontos izé. Bár olcsóbb lenne, ha a múltkoriban létrehozott krumplitenyésztő központ egyik sarkában rendeznék be, de ha találnak neki a fővárosban valami szép nagy palotát, lehetőleg kilátással a Dunára, az is remek lesz. Már csak azt kellene kicsit pontosítani, hogy melyek azok a magyar vízipari technológiák? Mármint hol lehet ezeket megtekinteni, hol próbálták ki, hol alkalmazzák? Bevált a nyáron az Alföldön is, ahol kiégett a termés háromnegyede? Vagy azokon a településeken, ahol nem volt víz heteken keresztül? Aztán még azt szeretném kérdezni, hogyan lehet megelőzni az aszályt? Felvesznek az intézetbe néhány sámánt, akik esőtáncot fognak járni? Mert az aszály következményeit lehet enyhíteni – az én szegényes ismereteim szerint főként locsolással -, de arról eddig még nem hallottam, hogy meg is lehet előzni.

Egy meg nem nevezett és/vagy névtelenséget kérő uniós tisztviselő szerint Magyarország nagy lépést tett az uniós források megszerzése érdekében. Elve is fura, hogy miért kell titkolni a tisztviselő személyét? Szégyelli, hogy ott dolgozik? Hadititkot árult el? Ha csak nem Deutsch Tamásnak hívják az illetőt, miért nem vállalja a nevét? Egyrészt. Másrészt na és akkor mi van, ha sikerül kiizzadni egy megállapodást? A lengyeleknek is sikerült, aztán meg kiderült, hogy nem elég aláírni, be is kell tartani. Ezzel azért még akadhatnak gondok. A sikeres megállapodás és a pénz megérkezése között igen sok idő is eltelhet ám. Szóval szerintem nem érdemes előre inni a medve bőrére, sem a NER olajozására. És akkor még nem is beszéltünk arról a remek tervről, hogy márpedig Magyarország egymaga meg óhajtja akadályozni, hogy az Európai Unió pénzt adjon Ukrajnának. Majd azt Orbán Viktor megmondja, mikor juthatnak forráshoz és mikor nem. Ez nem csak a magyar uniós pénzek miatt óriási baromság és nem csak azért, mert egy közösség egyetlen tagjaként azzal szórakozik a csúti – és alighanem élvezi is -, hogy egymaga meg tud akadályozni közös döntéseket, hanem azért is, mert a szomszédunkban egy lepusztított, a végletekig elszegényedett ország nem lesz kereskedelmi partner – mert senkinek nincs pénze -, nem lesz biztonságos ország – mert ahol nyomor van, ott bűnözés is van -, és nem lesz jó szomszéd, mert éppen eleget tett azért a magyar kormány, hogy ne legyen. Orbán Viktornak pedig nem szólt senki, hogy a közvetlen szomszédunk nem Kína, nem Oroszország, nem Üzbegisztán, hanem Ukrajna. Az az Ukrajna, amelyik elkezdte kiszorítani az orosz hadsereget az országából. Végezetül: talán tegnap láttam egy felmérést, mely szerint a megkérdezettek nagyobbik része Putyint tartja felelősnek a háborúért és nem ért egyet azzal, ahogy Orbán reagál a dologra. Agyaltam is ezen, hiszen elég rövid idő alatt 20 százalékot csökkent Orbán orosz-politikájának támogatottsága úgy, hogy közben dől a propaganda a fideszes médiából ezerrel, tehát ott nem volt változás. Akkor mi történhetett? Arra jutottam magammal, hogy valamit elszámoltak agyasék. Adottnak vették a magyar néplélekben az irigységet. Erre építették fel azt a propagandát, hogy ne a magyarok fizessék meg a háború árát – és ez már egészen durván ment, azt tolja jóideje a szennymédia, hogy Magyarország azért nem kap pénzt az uniótól, mert a nekünk járó pénzt Ukrajnának adják -, mégis megfordult a trend. Persze nem szektán belül, az nem fordulhat elő, de az ország szektán kívüli kétharmada így gondolja. Erre mondják, hogy nem jött be, talán újra kellene tervezni. Vagy nem. Tolni a falig, aztán majd lesz valami.
Most az lesz, hogy én veszem a búcsúmat, de hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Addig is jó ébredezést mindenkinek!
Zenét kicsit óvatosan megnyitni! Elaludtam és nem biztos, hogy sikerült hallgathatót választani. Ez esetben bocsánatot kérek 🙂

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.