Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarországon valódi jobboldali média nem létezik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt követően Gajdics Ottó vette át a szót, aki hangsúlyozta, hogy a „helyzet tarthatatlan”. „Ha abból indulnánk ki, hogy nem állok szóba azzal az újságíróval, akinek nem tetszik a pofája, akkor Tóta W. írásai alapján senkinek nem javasolt szóba állni a HVG-vel”. 

Az újságíró ezután ismertette az álláspontját: „A balliberális kollégák törődjenek bele, hogy igenis van jobboldali újságírás. Igenis felépült egy jobboldali média Magyarországon, (…) amely megkerülhetetlen”.

Végül azt kérte az ellenéki oldalon állóktól, hogy „fejezzék be a hiteltelenítést! Fejezzék be a lejáratást! Törődjenek bele, hogy mi is vagyunk, ne propagandistázzanak, ne mondják azt, mert (…) ha mi propagandisták vagyunk, akkor ők aztán igazán azok”. 

Nyilván a fenti beszélgetés a Baranyi Krisztina és a Pesti Srácok munkása közötti csörtére vezethető vissza, miután Ferencváros polgármestere egyszerűen nem volt hajlandó válaszolni az ATV-be meghívott propagandistának. Kiállt ezen igazáért és elmondta, hogy ha tudta volna, hogy ki fog kérdezni tőle, akkor el sem fáradt volna a stúdióba. Erre a műsor egyik kérdezője azt állította, hogy Baranyi hazudik, hiszen találkozott már a forgatás előtt a stúdióban a kérdezővel, amire először Baranyi mondta azt, hogy ez aljas hazugság, majd később maga a csatorna is megerősítette, ami miatt Kárász Róbert megsértődött és kijelentette, nem vezet többet műsort az ATV csatornáján. Sebaj, a Hír TV-nél biztosan lesz neki hely, emiatt nem aggódnék.

De térjünk vissza Gajdics agymenésére, aki szerint bele kellene törődni abba, hogy létezik jobboldali média, sőt, ma már megkerülhetetlen jobboldali média. Az mondjuk való igaz, hogy megkerülhetetlen, de ennek oka nem más, mint hogy Orbán egyik legfontosabb célja 2010-es hatalomra kerülése óta, hogy propagandamédiát hozzon létre, amelynek küldetése, hogy lejárassa az ellenzéki politikusokat, ezzel párhuzamosan pedig a saját propagandájukat terjessze úgy, hogy ezzel szépen hülyére vegyék a társadalom egy jelentős részét. Ha Gajdics jobboldali média alatt az Origót, a Pesti Srácokat vagy a 888-at értette, sajnos nem tudok egyetérteni vele, mert ezek közül egyik sem sajtótermék, csupán ócska, közpénzen felhizlalt, propagandistákkal feltöltött szennylap. Ezek feladata nem a hírek közlése, vagy az ellentétes vélemények ütköztetése, hanem Orbán igazságának megvédése bármi áron. Az, hogy elhitessék az emberekkel, hogy Orbán mindent megtesz azért, hogy Magyarország egy élhetőbb, jobb ország legyen, és vagy Orbán vezeti ezt az országot vagy senki. Azaz mindmeghalunk.

Ezeket a propagandamédiumokat nem kell hitelteleníteni, megteszik azok maguktól is. Elég csak az elvesztett sajtóperek számát megtekinteni, hiszen elég árulkodó az, hogy az Origó egymaga több pert vesztett el, mint amennyit a teljes ellenzékinek nevezett sajtó összesen. Nem csak ellenzéki politikusok vagy egyszerű polgárok mondják azt, hogy propagandalapokról van szó, hanem sok esetben bírósági ítélet is van erre, mint ahogy arra is, hogy több alkalommal is hazudtak már, amiért bocsánatot kellett kérniük. Aztán ott van a propagandamédia csúcsa, a közmédia, amely elképesztő pénzekből gazdálkodva mossa át az emberek agyát és nekik is köszönhető az, hogy Orbán ismételten, immár a korábbi eredményeket is felülmúlva volt képes győzedelmeskedni idén áprilisban. Nem véletlen egyébként, hogy most Hadházy Ákos az MTVA épületénél demonstrált, és hívott oda tüntetőket.

Nem azzal van a baj, hogy léteznek jobboldali lapok, hanem azzal, hogy ezek propagandalapok, ezeket nem lehet médiumoknak nevezni, hiszen a legalapvetőbb szakmai és erkölcsi szabályokat sem tartják be. El lehetne fogadni azt, hogy ugyanúgy, ahogy a baloldali hangok megjelenhetnek a médiában, úgy a jobboldali hangoknak is teret lehet adni, ez véleményem szerint teljesen normális, de régen nem erről van itt már szó. Orbán seggének fényesre nyalása történik napról-napra. Egyetlen jobboldalinak nevezett lap sem meri megkérdőjelezni szeretett vezetőjét, Orbán Viktort, hiszen pontosan tudják, hogy neki köszönhetik, hogy egyáltalán fizetést kapnak. Előre megmondják nekik, hogy miről írhatnak és miről nem, mint ahogy az anyagaikat vélhetően gondosan áttekinti Rogán propagandaminisztériumában valaki. Ilyen a magát függetlennek tekintő médiumoknál egyszerűen nincs. Nyilvánvalóan vannak szerkesztők, de az ő feladatuk nem annak eldöntése, hogy kimehet-e egy cikk Mészáros meggazdagodásáról vagy a zuglói parkolási disznóságokról, hanem az, hogy ellenőrizzék az esetleg elírásokat, és azt, hogy nem állít esetleg valami olyasmit a szerző, amit nem tud tényekkel alátámasztani.

Magyarországon ma nincs komolyanvehető, valóban jobboldali lap, ezt be kellene látni. Gajdics vagy épp Bayer Orbán hű szolgája, akinek nyíltan soha egy büdös szava sem lenne, mert nem is lehet Orbánnal szemben. Nem merik nyíltan megkérdőjelezni, bírálni a vezető szavait, tetteit, ami már önmagában szembemegy mindazzal, amit a sajtó elviekben képvisel. Létezik a sajtóetika, amelynek szabályait ezen lapok egyike sem tartja be most se, és a jövőben se fogja. Tehát a gond nem azzal van, hogy létezhetnek jobboldali lapok, hanem azzal, hogy valódi jobboldali sajtóorgánum ma Magyarországon nem létezik, ezért annak védelmében felszólalni sem lehet. Baranyinak igenis igaza volt akkor, amikor megtagadta a válaszadást egy, az ATV által meghívott propagandistának. Ha ez nem tetszik az önjelölt nemzeti oldalnak, az legyen az ő bajuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.