Július 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Magyarországon már korrupció sincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nemrég a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettesének kinevezett Ibolya Tibor interjút adott az ügyészég Youtube-csatornájának, amely interjút az Index elemzett. A pozíció elvileg igen fontos, hiszen Ibolya elmondása szerint a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese irányítja az ügyészség büntető tevékenységét. Gyakorlatilag minden, ami a büntetőjoggal összefüggő, az én alárendeltségemben van. A kérdés már csak az, hogy ha valóban ennyire fontos ez a pozíció, akkor miért nem nagyon lehetett hallani korábbi elődjéről, Belovics Ervinről? De lehet, hogy én vagyok csak tájékozatlan és nem arról van szó, hogy Orbán Viktor parancsára Polt Péter legfőbb ügyész dönt a legfontosabb ügyekről, aztán ha ezt ő átengedte a rostán, akkor máris komoly feladatokat láthat el a büntetőjogi helyettes.

Ibolya Tibor úgy látja, hogy szakmai szempontból nézve kiválóan működik a magyar igazságszolgáltatás. A nagyközönség és a kommentek oldaláról nézve viszont „a bányász béka feneke alatt van” ennek a megítélése.

Ezek a vélemények sosem fognak találkozni, hiszen ma egy olyan világban élünk, ahol mindenki ért mindenhez előzetes ismeretek nélkül is. Erről mondta Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere, hogy a világ pusztul, és mindenki posztol.

Szakmai szempontból nézve kiválóan működik az igazságszolgáltatás. Ez alatt azt kell érteni, hogy a bírói és ügyészi körökből nem látszik az, hogy korrupt és felülről vezérelt az egész rendszer? Már csak azért kérdem, mert az Európa Tanács nem egészen egy hónapja arról döntött, hogy teljes körű megfigyelési eljárás alá vonják Magyarországot, jogállamisági problémák miatt. Ezen problémák között pedig nem más szerepel, mint az igazságszolgáltatás és a média függetlenségének csorbítása. Tehát itt nem arról van szó, hogy Mari néni Balmazújvárosban arról beszél, hogy az igazságszolgáltatás nem működik megfelelően Magyarországon, hanem arról, hogy az Európa Tanács szerint is komoly problémák merültek fel a magyar igazságszolgáltatással. De tudom, ez is Soros György műve, mert ha Ibolya Tibor azt mondja, hogy nincsenek valódi gondok, akkor bizony nincsenek és kész.

De szerencsére nem csak az igazságszolgáltatással nincsenek gondok, hanem a korrupcióval sem:

Ha azt mondom, hogy a magyarországi korrupció közel áll a régiós átlaghoz, az állhat legközelebb az igazsághoz. Nincs egzakt fogalmi meghatározása a korrupciónak. A Központi Nyomozó Főügyészség komoly korrupciós ügyekben tevékenykedik. Igazán nagy probléma nincsen a korrupcióval Magyarországon.

Jóvanakkor. Nincs itt semmi látnivaló, lehet oszolni. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament is téved, mint ahogy mindenféle nemzetközi megfigyelőszerv, amely mostanig kivétel nélkül azt állapította meg, hogy komoly aggályok vannak a magyar igazságszolgáltatással. Mindenki vak és vagy hazudik, mert problémájuk van azzal, hogy nekünk nemzeti, keresztény, jobboldali kormányunk van, miközben nekik be kell érniük nemzetietlen, genderlobbit követő, a háttérhatalom által irányított kormányokkal. Bezzeg minket megvéd a drága Viktor, aki nem volt rest a haverjait beültetni a legfontosabb pozíciókba és gond nélkül megszüntette a fékek és ellensúlyok rendszerét is. Hiszen minek az, ő teljes felhatalmazást kapott, hogy kedvére uralkodhasson, lényegében azt csinál, amit csak akar, márpedig ha ezzel bízták meg őt a magyar állampolgárok, akkor ezzel bízták meg, és kész, el kell fogadni.

De ez Brüsszelnek nem megy, ők kötik az ebet a karóhoz és gusztustalan módon úgy vélik, hogy joguk van visszatartani a helyreállítási alap pénzeit csupán azért, mert Orbán diktatúrát kíván létrehozni az egyik uniós államban. Hallatlan. Ha a magyar választók diktátort akarnak a nyakukba, akkor ne tántoríthassa őket el ettől senki. Márpedig Brüsszel ezzel próbálkozik, annak ellenére is, hogy természetesen a magyar hatóságok nem látnak semmiféle problémát a nagyszerű igazságszolgáltatásunkkal. Úgy nagyszerű az, ahogy a magyar rendőrség is, amely természetesen szolgál és véd. Na nem az állampolgárokat, hanem a hatalom birtokosait, de igazán olyan parányi ez a különbség, hogy nevetséges is volna fennakadni rajta.

Matolcsy, Lázár, Szijjártó, Rogán vagy épp Mészáros nemhogy nem bűnözők, de a gyanú árnyéka sem vetül rájuk, ők tisztességes, adófizető magyar állampolgárok, akik jókor voltak jó helyen. Az ügyészségnek nem kell megvizsgálnia, hogy mégis miből gazdagodtak meg, miként utazgatnak luxusjachttal, luxushelikopterrel, luxusrepülővel, vagy miből futotta milliós villákra, ékszerekre és autókra. Vagyonosodási vizsgálatot nem kell indítani, hiszen a valódi bűnösök – mint tudjuk – az ellenzéki oldalon vannak, hiszen az a luxusbaloldal. Pardon, újabban: dollárbaloldal. Esetleg Iványi Gábor háza táján érdemes még keresgélni, akire bármikor rá lehet uszítani a NAV hős katonáit, akik a hatalom szolgáiként keresnek és találnak is bizonyítékot arra, hogy a szegényeken és elnyomottakon segítő, minden pénzét mások megsegítésére költő Iványi Gábor egy mocskos bűnöző.

Nálunk nincsenek problémák sem az igazságszolgáltatással, sem pedig a korrupcióval. Minden, aminek szemtanúi lehettünk az elmúlt években, csupán a képzeletünk szüleményei, vagy ha nem, akkor sincs itt semmi látnivaló, hiszen az ilyen szintű korrupció, az átlagosnak minősül az EU különböző államaiban, tehát már-már normális. Mindenhol máshol is lopnak a politikusok és a hozzájuk közel álló vállalkozók és üzletemberek, ami Magyarországon jól láthatóan Ibolya Tibor megválasztását követően sem fog érdemben változni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.