Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyenge lábakon álló hiszti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megnéztem én is tegnap este Fürjes Balázs és Baranyi Krisztina csörtéjét az ATV-n. A végeredmény: 0-2. Az Egyenes Beszéd című műsorban engedték össze a két politikust. Mint ismert, Ferencváros polgármesterét a pár napja elhíresült, Kárász Róbert, Krug Emília és a PestiSrácok egyik propagandistájának részvételével zajlott reggeli műsorban elmondott véleménye miatt belezte ki az orbáni tábor. Ide értve a nemzeti érzelmű keresztény tábort, és a hosszú pórázon, szájkosár nélkül tartott kanálismédiát.

Na most akkor állítólag itt az van, hogy olyan nagy a szólásnak a szabadsága, hogy az már a Holdról is látszik, ezért nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát, vagy a csík tolja a repülőt. A politikus eldönti, hogy kinek ad és kinek nem ad interjút. Ezzel vitatkoznék, ha tehetném, de sajnos ez csak olyan országokban lehetséges, ahol a sajtó szabad, és a riporterek, újságírók valóban azt a munkát végzik, amire feltették az életüket. Miszerint csak és kizárólag hiteles és valós tartalmakat készítenek, és az újságírói etika szerint dolgoznak, tájékoztatnak.

1.1.2. Mivel minden újságíró médium, de nem minden médium újságíró, az újságírói hivatás védelme érdekében, a tagfelvételnél és a megbízólevél kiadásánál ajánlott az etikai kódex ismerete.

2. § Újságírói szabadság, felelősség

2.1.1. Az újságírónak tiszteletben kell tartania az emberi jogokat. Nem kelthet gyűlöletet, nem szólíthat fel rasszista megkülönböztetésre népek, nemzetek, nemzetiségek ellen. Vallása, felekezeti hovatartozása, neme, testi, szellemi vagy lelki állapota, mássága, életkora, életmódbeli, életviteli különbözősége miatt senkit sem becsmérelhet, nem terjeszthet senkiről előítéletet kifejező rágalmakat.

Ez a két passzus a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Újságírói etikai kódexéből való, érdemes bővebben is beleolvasni abba az írott szabályrendszerbe, ami az újságírókra vonatkozik. Tudva, hogy az Etikai kódex egyébként szabályok és normák gyűjteménye, amelynek célja, hogy a benne rögzített elvek útmutatásul szolgáljanak az etikai problémák megoldásában.

Nos, ha ezeket az elveket vesszük alapul, akkor a PestiSrácok nevű képződmény minden, csak nem etikus, és semmiképpen nem médium. Ez a kanális egy adóforintokból finanszírozott rágalomgyűjtemény, ami mindennel és mindenkivel foglalkozik, kivéve azokat, akik fizetik őket. Pontosabban de, foglalkozik az orbáni maffiával, csak nem abban az értelemben, ahogy az elvárható lenne egy független médiumtól, hanem pont fordítva. A kenyéradóit mindenféle kritika nélkül magasztalja és élteti, közben mindenki mást meg elküld a halál retkes faszára, tekintet nélkül a tényekre. Aztán ha ezt szóvá teszi valaki, akkor természetesen nekik áll feljebb. Lásd Fürjes államtitkár szervilis kirohanását, ahogyan védte a védhetetlent, és bizonygatta a főnöke iránti feltétlen hűségét a tények nagyvonalú figyelmen kívül hagyása mellett.

Arról a főnökéről beszélünk, aki zsigerből féknyúzozza az ellenzéki sajtót, aki a legjobb esetben is egy évben egyszer tart egy darab sajtótájékoztatót úgy, hogy oda a független, kritikus sajtó részéről nem mindenkit engednek be, amikor meg egy-egy kérdést egyáltalán válaszra méltat, akkor is maszatol vagy egyenesen hazudik. Pontosan ugyanúgy, ahogy teszi ezt a kedves doktor miniszterelnök úr a tisztelt házban is. Ahol valahányszor kérdezik, jellemzően annyiszor nem válaszol a feltett kérdésre, helyette személyeskedik és mellébeszélve bújik ki az érdemi kérdések elől. Ő a mi szeretett miniszterelnökünk 12 éve. Éljen!

Visszakanyarodva Fürjes Balázs meglehetősen gyenge lábakon álló szólásszabadság és médiaszabadság hisztijére, csak annyit tudok mondani finoman és civilizáltan, hogy elmentek ti a picsába. Nem szívesen hozom ide, mégis muszáj minden nap elmondani: az MTVA, a KÖZSZOLGÁLATI média intézményét ellopták, a szólásszabadságot ott üldözik, ahol tudják, a híreket naponta hamisítják abban az intézményben, ahol kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatást kellene nyújtaniuk a magyar adófizetőknek. Ez az, ami az emberből az állatot kihozza, meg az, hogy ezen nyilvánvaló tények birtokában Fürjes kéri ki magának. Meg az az ATV, amelyik obszcén szavakat nem hajlandó lejátszani, amitől elhatárolódik, de attól nem, hogy Kárász Róbert és Krug Emília lábtörlőnek használjon egy polgármestert.

Aztán végül mégis lejátszhatta Baranyi azt az ominózus felvételt, amin a Jeszenszky nevű humanoid azon poénkodik a többi IQ-bajnokkal, hogy egy kecskét előbb megbasznának, mint a Baranyit, mert annyira ronda. Bevallom őszintén, én nem láttam még ezt a tartalmat, de döbbenten néztem vissza az adás után. Ez a tévének nevezett csatorna, amit szintén a rezsim finanszírozott a köz pénzéből, már nem létezik, mert ennek a nagyon magas színvonalon űzött műsorszerkesztésnek még annyi nézője sem volt, mint a kínai nyelvű híradónak az M1-en (igen, van ilyen is), ezért hála a jó Istennek megszűnt. De csak a csatorna. Ugyanis Jeszenszky meg a többi erkölcsi vakondtúrás átvonult a Hír TV-re, és most már ott okádják ki magukból az epét. Azért arra kíváncsi lennék, hogy mennyire kell ahhoz szarnak lenni, hogy a kutya se nézzen még akkor se, ha alpáribb és silányabb vagy, mint akármelyik  valóságshow az RTL-en? Mennyire gyenge, aljas, és színvonalon aluli ez az egész? És ezek erre büszkék nemzetileg? Az ember esze megáll, és valamit a falhoz vágni lenne kedve dühében. Nekem legalábbis. És jön Fürjes egy ilyen szavakkal minősíthetetlen, obszcén megnyilvánulás után, és beleáll abba, hogy nekik (nekik úgy is, mint Baranyi Krisztina) tűrniük kell, mert ők közszereplők.

Kérdezem én: mi lenne, ha eljutnának oda végre, hogy nem a saját, csőcseléknek nézett választók kegyeit és szimpátiáját keresnék a fideszes politikusok, ha nem arra gyúrnának, hogy hogyan hergeljék őket abban a tudatban, hogy ők a világ végezetéig a hatalmon maradnak? Mert egyszer mindennek vége lesz, uraim. Mindennek. És Balázska, tévedsz. Nem a politikus dönti el, hogy válaszol-e újságíró kérdésekre. Ez nektek kutyakötelességetek lenne, az összes 135 bátorral és fene tudja hány államtitkárral együtt, akik úgy futnak el az újságírók elől, mint a nyulak az agarak elől. Mert ezért kapjátok a fizetéseteket tőlünk, hogy rohadna le az ég! Többek között azért, hogy elmondjátok nekünk, mi a matek, mi a fasz történik, miért történik, és mire számítsunk. Nem sokat kérünk a milliós és több milliós fizetésekért cserébe, csak annyit, amennyi a minimum lenne. Holott beszélhetnék a maximumról is. Arról, hogy nem azért ültök a parlamentben se, hogy vihogjatok a nem létező ellenzéken, és egymást vállát veregetve alázzátok őket hétről hétre.

Úgyhogy Balázska, amiről te beszélsz, az pont akkor szűnt meg, amikor a gazdid 13 éve körbepisálta az országot, kijelölte a saját határait, mint a kutyák, és ez az állapot azóta csak rosszabbodott. Igen, felnyög valahol a távolban a Népszabadság, az Origo, az Index és a Klub Rádió, hogy csak néhányat említsek a szólás szabadságának védelmében, amelyet ti több mint egy évtizede gyilkoltok. Persze ismerem a hivatalos dumát: neked, nektek, pláne a főnöködnek ehhez semmi, de semmi köze nem volt. De ez körülbelül ugyanaz az alávaló félrevezetés, mint a sosem voltam vagyonos ember kezdetű, vagy a mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk örökzöld. Már röhögni is nehéz rajtatok, annyire mélyen vagytok. (Azt nem tudom, hogy Jeszenszky alatt van-e még bármi.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.