Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor úgy döntött, holnap is lesz napkelte

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, rigófüttyös, ársapkás szép reggelt kívánok mindenkinek! Nekem még múlthétről ragadt az agyamba a bizonyára rendkívül tehetséges győri polgármester, akit a helyi polgárok még Borkai Zsoltnál is alkalmasabbnak találtak a posztra – pontosabban nem, mert a lepedőakrobatát újraválasztották, csak aztán ő lemondott (bizonyára erkölcsi megrendülésében) -, és aki úgy vette fel a harcot sajtóhírek szerint az ellene – pontosabban nem pont ellene, hanem az ipari park ellen – tüntető civilekkel, hogy a civil szervezetek elnevezését megpróbálja levédetni, így azok majd jó nem fogják tudni használni. Ha ez beválik, érdemes lenne más témákban is alkalmazni a módszert. Például le lehetne védetni a szegénységet, betegséget, hideget, kánikulát, korrupciót, inflációt, háborút, aljasságot, ostobaságot. Egyből sokkal élhetőbb lenne az ország, tényleg csak örök élet és ingyen sör kellene. Sőt, én még ezeket is lecserélném, nekem például az örök élet helyett bőven megfelelne a limitált hosszúságú, ám élhető élet, a sör helyett jöhetne a kakaó.

Már ott tartok, hogy elkezdtem szurkolni az Origónak. Szegények minden áldott nap valami falrengető hírrel állnak elő, ami arról szól, hogy na most aztán majd mindjárt lesz valami történés a háborúval. A legutóbbi kedvencem: Putyin rendkívüli ülést hívott össze, eldőlhet a háború sorsa. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a jövő héten tartja a rendszeres, operatív ülését az orosz Biztonsági Tanács állandó tagjaival – erősítette meg az értesüléseket Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. (Origo)

A cikk maradék néhány sora arról szól, hogy igen, minden héten tartanak ülést, a múlt héten is volt, ezen a héten is lesz. Hogy ebben mi a rendkívüli, az sajnos számomra nem derült ki.

A médiában ismét hírértékkel bír, hogy majd jövőre is lesz nyugdíjemelés. Az apropót most az adta, hogy Nyitrai Zsolt, aki kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos (bizony, van ilyen miniszteri biztos is) kiírta a közösségi oldalára, hogy majd lesz. És gondolom, hetente jelzi majd valamelyik pártkatona, hogy lesz. Ezzel csak az az aprócska gond, hogy kell is lennie, törvény írja elő. Ezzel az erővel random udvaronc minden este kiposztolhatná, hogy Orbán Viktor úgy döntött, holnap is lesz napkelte. Végtére is abból is lehetne kampánytéma, némi politikai haszon biztosan keletkezne. Merthogy lenne olyan hívő, aki hálásan köszönné a drágaszép miniszterelnökúrnak a reggelt, abban biztos vagyok. Szóval kell lennie nyugdíjemelésnek, persze csak akkor, ha januárig nem szavaznak meg a bátorok valami új törvényt, mely szerint minden nyugdíjas köteles gondoskodni a saját nyugdíjáról.

Teljes sikerrel zárult a pedagógusok szakszervezetei és a kormány képviseletében Maruzsa Zoltán államtitkár tárgyalása. Az van, hogy lófaszt emel a kormány, nem bért. Ám jövőre majd emelnek. Talán. 10 százalékot. Ha lesz kedvük. Ha küldik a brüsszeli bürokraták a pénzt, ami jár a NER-nek, talán még 20 százalékot is emelnek. Majd egyszer. Ha lesz kedvük. A diplomás átlagbért a büdös rohadt életben nem kapják meg, de ha csintalankodnak, majd még csökkenhet is a bérük. Vagy én nem tudom. Végül is a pedagógusok többségének megfelel, a szülőknek tök mindegy, ki, mire és miből tanítja a gyerekeiket, úgyhogy jólvanaz. Gondolom én. A lényeg az, hogy Kásler Miklós kedvére kutathatja a magyarokat, Hatvanpuszta épül és szépül, Orbán Viktor harcol, mint egy hétördög, Novák Katalinnak sikerült hazatalálnia Kanadából és első dolga volt – a hadsereg főparancsnokaként – tájékoztatást kérni a katonai vezetőktől az orosz-ukrán háború állásáról, majd elmentek kirándulni az urával, akit Istvánnak hívnak. Varga Judit küzd az uniós pénzekért, ami jár neki, Szijjártó Péter húsüzemet látogat, egyszóval mindenki teszi a dolgát, amihez garantáltan nem ért. Fejenként nagyjából 20 pedagógus béréért, ahogy kell. A nagyon lelkes hívek pedig biztosan elégedetten ropogtatják az olajban sült, cukros csirkefarhátat, és várják a következő rezsicsekket. Ahogy az jó állampolgárhoz illik.

Az is lehet, hogy mindjárt bővül az ársapkás élelmiszerek sora. Nagy Márton arról mesélt, hogy azoknál a termékeknél tervezik ezt bevezetni, melyek 40 százaléknál nagyobb arányban drágultak – azt nem tudom, milyen időponthoz képest -, és itthon is elő lehet állítani. Ugyancsak a miniszter úr szerint az árstop majd jól fékezni fogja az inflációt, ami így, fékezett formában meg fogja haladni az év vége felé (nálunk november van falun, nem tudom, máshol mi a helyzet) a 25 százalékot. Mármint az az infláció, amelyben benne van a lapostévé és az olasz bőrcsizma is. Az élelmiszerek drágulása valószínűleg nem ennyi lesz, de majd eszünk sapkás izéket. Vagy bőrcsizmát. Azon agyalok, hogy nálunk a kenyér eléggé alapélelmiszer, drágult is rendesen, de miután a magyar módi nem az, hogy az állam kompenzálja a termelőket a mesterségesen tartott ár és a tényleges bekerülési költség arányában, hanem mindent rátol a termelőre, kereskedőre vagy akire csak tud – persze ez nem gátolja meg fideszéket, hogy ők hencegjenek a horgolt ársapival -, aztán a kereskedő az így keletkezett veszteséget szétteríti az egyéb termékeken, szóval ez hogy lesz, ha esetleg a kenyér is kampánytémává lép elő? A pékségek hová fogják hárítani a veszteséget? Hiába adnák 500 forintért a zsemlét, az nem fog menni. Kivéve persze, ha kötelező lesz minden olcsó kenyér mellé öt zsemlét vásárolni, bár erre olyan sok esélyt nem látok. Na de mindegy, nem nekem kell ezeket a kérdéseket eldönteni, mert egyrészt nem én vagyok kormányon, másrészt nekem az a dolgom, hogy rendesen fizessem az összes adót, azon túl kussoljak, harmadrészt pedig én unortodox módon látnék neki az infláció megfékezésének, mégpediglen Polt felmentésével, a teljes kormány leváltásával, nyomozással, nemzetközi hatóságok bevonásával, ilyenekkel. Az olcsó csirkefarhát csak jobb, nem? De.

Jó ébredezést mindenkinek, aki öt méternél messzebbre is ellát ebben a ködben! A többiek szerintem feküdjenek vissza. Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.