Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy fér el egy egész ország Putyin fenekében?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, nem zavarja őket egyáltalán, és nem ég le a bőr a pofájukról, amiért az ukránok már azon röhögnek (nem mintha bármi röhögésre méltó lenne benne), hogy a felcsúti freedom fighter november 4-én nem meri leírni feketén-fehéren, egészen pontosan ki fojtotta vérbe az 1956-os forradalmat és szabadságharcot.

Nem zavarja őket, hogy a baráti Lengyelország fővárosában Putyin seggéből próbálják kirángatni a felcsúti freedom fighter fejét egy több mint szimbolikus performansz keretében, mert egyszerűen nem tudják elhinni, hogy miközben ma az egész Európai Unió Ukrajnát támogatja, Orbán egyedüliként hogyan állhat egy terrorista oldalán.

Nem zavarja őket, az érintetteket, a főszereplőket tolják a nemzetrontás (a hazaárulással nem szeretek hadonászni, majd az utókor és az igazságszolgáltatás, ha lesz olyan, eldönti, hogy minek minősül az, amit most művel a korrupcióval és rendeletekkel kormányzó hibrid önkényuralom) rozzant talicskáját a Kreml falának. Az egyik már előre visít és toporzékol, hogy ő milyen szankciókat biztosan nem fog megszavazni Brüsszelben, amelyek veszélyeztetik az orosz a magyar érdekeket, a másik meg zártkörű fideszes agymosó országjáró körútra indult, ahol már azt terjeszti a Fidesz-tagsághoz (!) és regisztrációhoz kötött köldöknéző, epét hányó rendezvényen, hogy

nem Oroszország használja a gázt fegyverként Európa ellen, hanem az Európai Unió.

Jó, hát tulajdonképpen hónapok óta ezt mantrázzák naponta nyolcvanhatszor, következésképpen logikus, hogy erről szól a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró turnéjuk is, amelynek keretében Kövér László közjogi méltóság sok egyéb mellett a fenti állításra ragadtatta magát a hétvégén Orosházán. Végre valaki kimondta ezt így, ebben a formában, ideje volt: nem az Európát a gázcsapok elzárásával zsaroló, Európára menekülthullámot ráeresztő, Európát és a világot gazdasági válságba taszító háborús bűnös használja fegyverként a gázt, hanem az Európai Unió. Amelyiknek a mocskos pénzéből Kövér László pártja és kormánya majd jól megemeli a tanárok fizetését, mert ők pontosan tudják – tiltakozik is ellene minden korrupt porcikájuk -, hogy csak rendőrállamokban magasabb a rendőr fizetése a tanárénál, márpedig ez itt jogállam.

Miközben a gazdasági problémákra valahogy nincsenek válaszaik, pedig kormányozni közismerten és hírhedten jól tudnak, csak ezek szerint annyira nem szeretnek (most éppen azon izzadnak válságkezelés gyanánt például, hogy miközben átvertek több tízezer családot, akik mai napig nem kapták meg a tavalyi napelemes támogatást, a bruttó átlagkereset tizenkétszeresére emelik a hozzáértő jegybankelnök fizetését, akinek a pereputtya olyan felfoghatatlan luxusig küzdötte fel magát az elmúlt tizenkét évben KÖZPÉNZBŐL, hogy arra már szavak sincsenek), fasz se tudja, milyen pénzből agymosási célzattal járják az országot és Brüsszel ellen, az európai szankciók ellen uszítanak (AMIKET MEGSZAVAZTAK), és azt terjesztik, hogy ami most zajlik, az Európa gazdaságának szándékolt tönkretétele. Vagyis Európa szándékosan tönkre akarja tenni magát. Pont annyira életszerű, mint amennyire mindenfajta logikát, racionalitást nélkülöző, büdös ellentmondásoktól hemzsegő, sértett és gonosz fröcsögésük az. Semennyire.

Viszont nem maradt más hátra, mert kormányozni változatlanul nincs kedvük, ahonnan tehetik, kivonulnak, ahol cselekedniük kellene, ott Brüsszelre mutogatnak, mivel egyre rosszabbul élnek a pórok, azzal zsibbasztják őket, hogy máshol még rosszabb  – a svédek már a nemzeti parkokból lopják a fát, hogy fűteni tudjanak, hogy a britek már munkába sem járnak, mert büdösek és nincs pénzük szappanra, Németország meg egyszerűen megszűnt, már nem is létezik. Ezért aztán le kell törölni a port Kövér Lászlóról, a két lábon járó egészségügyi és nemzetbiztonsági kockázat, aki már rég nem csak saját magára veszélyes, és akit persze ugyanúgy dugdosnak a nyilvánosság elől, ahogy a szabadságharcos bátor főnökét és kollégiumi lábszagtársát, neki nem sül le a bőr a képéről 2022-ben hangosan kimondani, hogy nem a háborús bűnös használja ellenünk fegyverként a gázt, hanem az európai szövetségeseink.

Egyfelől üdítő újdonság, hogy a negyedik, Holdról is látszó kétharmad után nem sokkal már ott tartanak, hogy csak a zárt ajtók mögött, eldugva, sunnyogva, kizárólag az egzisztenciálisan, mentálisan nekik kiszolgáltatott szektatagok körében merik terjeszteni Putyin propagandáját. Nem mintha ne merülne fel jogosan ezzel az orosházi blamával kapcsolatban, hogy ki fizette a terembérlést, a sofőrt, a testőröket, a hangosítást, a fűtést, mert ha a fideszesek saját forrásból, akkor jó, ha viszont a közös kasszából vették ki a zsetont, akkor milyen alapon kötötték párttagsághoz a részvételt, de ezt most hagyjuk. Főleg, hogy az se most derült ki, hogy az állampárt már időtlen idők óta csak a sajátjaival hajlandó kommunikálni, hiszen 12 év alatt mindig bevált, nem most fognak változtatni rajta, amikor a gazdasági konjunktúra öröknek hitt évei után be kéne mutatni, hogy mi a fasz értelme volt felrobbantani tizenkét éve a fülkéket. Azon kívül, hogy néhány klán rommá hízott a magyarok nyomorúságán.

Ami most zajlik, az Európa gazdaságának szándékolt tönkretétele – sziszegi Kövér Putyin seggébe szorulva, Európát mocskolva, nekünk nem ezt ígérték, átvertek, a fejünk fölött döntöttek, de mi azért aláírtuk, most meg magunkat köpjük pofán. És hát ki lenne illetékesebb gazdasági kérdésekben komolyan vehető véleményt mondani, mint Európa egyik legcsóróbb országának politikai elitje, ahol bruttó 260 ezer forintot, azaz a garantált bérminimumot keresi havonta a teljes állásban robotoló mimagyarok 20 százaléka, ahol a versenyképesség alapját a rabszolgasorban tartott olcsó munkaerő képezi. Pont ők ne tudnák? Ők, akik letagadják, hogy Oroszország már jóval a háború kirobbanása előtt, a háborúra készülve fegyverként lóbálta a gázt, zsarolt és árat emelt? Ők, akik azt hazudták, hogy 2018-ra megszüntetik az egyoldalú orosz energiafüggést, de 2022-ben csak azért is a háborús bűnös oroszokkal építtetnek atomerőművet, és mantrázzák, hogy micsoda megbízható partner Moszkva? Annyira megbízható, hogy miközben jövőre Paks 2-nek már termelnie kellene, jó, ha az évtized végére lesz belőle valami.

Nem, nem zavarja őket, hogy már mindenhol köpnek utánuk, hogy gúny és megvetés tárgyát képezi a leplezetlen törleszkedésük Moszkvához, hanem arról győzködik a közönségüket, hogy az orosz-magyar korrupció fideszes haszonélvezőinek érdekei és a magyar nemzet érdekei azonosak. Hogy nem számít, hogy az oroszok megtámadtak egy független országot, hogy népirtást követnek el kilencedik hónapja, hogy háborús bűnök száradnak a sötét lelkükön, hogy egyértelműen Európát akarják szétverni. Ez mind nem számít, az a baj, hogy Európa nem hajlandó ezt ölbe tett kézzel nézni. Miközben mérsékelten jó hír, hogy Kövér már csak a sajátjai előtt meri nagyra nyitni a pofáját, és miközben tudjuk, hogy ez ordenáré mantra belső használatra van a híveknek, aztán Brüsszelben jó eséllyel mindent aláírnak, amit eléjük tolnak, és már a vétójukat is a hajukra kenhetik, mert legfeljebb kihagyják a döntésekből őket, az a helyzet, hogy nem utánuk köpnek, nem őket vetik meg, nem ők maradnak ki mindenből, hanem az ország. Az ország, amelyik végignézi és tapsol is annak, hogy a pofájába hazudnak a választott és meg nem választott Kövérjei és az ország gazdasági, politikai és katonai szövetségesei ellen politizálnak. Nyíltan, szégyentelenül.

Ez itt a Fidesz több mint három évtizedes köpönyegforgató, pávatáncos, a harcos liberalizmustól a szélsőjobbos Putyin-barátságig terjedő politikai pályafutásának megkoronázása, az egész országot Moszkvának kiszolgáltató nemzetrontók dicstelen életműve. A szankciós bombás plakátok kapcsán írtam, hogy innen már nincs lejjebb. Kövér moszkovita őrjöngésével összerakva ennél tényleg nincs lejjebb. Csak az nem világos, hogy Kövér bűnbandájára, vagy az egész országra fog így emlékezni a világ és az utókor. Mint egy háborús bűnös seggébe beleszorult erkölcsi szemétdombra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.