Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem tudom, Schmidt Mária merre tekintget, de hogy nem a jó irányba, az egészen biztos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Schmidt Mária Kovács Zoltán podcastjének vendége volt, ami már önmagában is vicces. Két Soros-ösztöndíjas kormánypárti megmondóember leült beszélgetni egymással, ennek mégis milyen hátulütői lehetnek? Mint kiderült, igen komolyak, hiszen olyannyira elragadtatta magát Schmidt, hogy elképesztő ökörségeket beszélt a podcastben. Olyan megjegyzéseket tett, mint hogy bár a kommunista rendszer megdőlt 1990-ben, a marxizmus megmaradt Magyarországon, Nyugat-Európában pedig vezető ideológiává vált. Illetve hogy bizakodóak lehetünk, hogy a magyar nemzet képes ellenállni „mindannak, ami Nyugatról ömlik ránk”. Azt már jó ideje tudni lehet, hogy Schmidtnek komoly problémái vannak a Nyugattal és úgy általában mindazokkal, akik bírálni merik a nemlétező magyar demokráciát, de a történet itt csak elkezdődött, hiszen volt még mondandója bőséggel a drága múzeumigazgatónak és történészasszonynak.

Legkésőbb a 2015-ös migrációs válság óta világos, hogy „a szabadság nálunk sokkal teljesebb, mint náluk”.

Amelyhez szorosan kapcsolódóan elmondta:

Magyarországon sajtó- és szólásszabadság van, és senkinek nem jut eszébe, hogy a véleménye miatt bármilyen hátrány érhetné, míg például Amerikában boszorkányüldözés folyik, Németországban tapintható a félelem, és az emberek nem mernek megszólalni sem.

Schmidtnek valamiért Németország–fixációja van, ott szerinte ugyanis mindenki épp megfagy, internet sincs és úgy általában a sötét középkorban élnek az emberek. Ezt egy olyan országról állítja, amely egyébként Európa legjelentősebb gazdaságával rendelkezik és lényegében az unión belül a legtöbb döntésért felelős. Lesajnál egy olyan országot, amely fényévekkel Magyarország előtt jár társadalmi fejlettségben, nem beszélve a demokrácia állapotáról, és az általában vett szabadság(jogok)ról. Mégis ki tapint félelmet Németországban vagy az Egyesült Államokban? Ott bárki gond nélkül megszólalhat, hiszen még létezik sajtószabadság és nem uralt mindent le a kormányzati propaganda, mint idehaza.

Schmidt szerint idehaza senkinek sem jut eszébe, hogy a véleménye miatt bárkit is hátrány érhetne. Ezt a kijelentést napokkal azután teszi, hogy több tanárt is kirúgtak amiatt, mert fel merték emelni a szavukat a tanárok béremelése mellett. Egy teljes osztályt hivatott be egy, az egyház által vezetett gimnázium igazgatója azért, hogy lényegében megtiltsa nekik, hogy szolidaritást vállaljanak a tanárokkal. Művészek, énekesek, előadóművészek vannak tiltólistán, amelyeknek a létezését ugyan a mai napig tagadják, de tudhatóan egy létező dologról van szó. Olyan módszereket használ a kormány, amelyek a kommunista időkben voltak jellemzőek, mégis szabad véleménynyilvánításról beszélnek. A Népszabadságot is azért zárták be, ugye? Mint ahogy az Origót és az Indexet is azért kaparintották meg, mert olyan szabadság van, hogy ihaj. De a CEU egyes képzéseinek állami megszüntetése is természetesen a szabadság jegyében történt.

A valóság az, hogy diákok, tanárok, egyszerű dolgozók félnek nyíltan véleményt nyilvánítani, mert rettegnek attól, hogy milyen megtorlások érhetik őket. Itt nincsenek leszámolások, bombák sem robbannak úton-útfélen, de ha a hatalomnak nem tetszik valakinek a munkássága, azt igen gyorsan el tudja tüntetni a süllyesztőben. Áthelyezik hirtelen, földönfutóvá válik egy szerencsétlen esemény következtében. Ha Orbánnak valaki szúrja a szemét, az igen gyorsan elkezdheti bámulni azt, hogy ki az, aki minden mozzanatát követi. Elég csak az utóbbi időből Herczeg Zoltán esetét felhozni, aki nyíltan kormányellenes és nem riadt vissza a véleménynyilvánítástól sem, erre mit ad Isten éppen drogokkal kapcsolta őt le a rendőrség. Egészen biztosan véletlenről van itt szó, semmi köze a politikának ehhez az egészhez, hiszen akár felsőbb vezetői körökben is lecsaphatott volna a rendőrség – hiszen senki se higgye, hogy ott nem történik komoly drogfogyasztás -, csak épp nem erre utasították őket. Mert hát ne felejtsük el, a magyar rendőrség a kormány szolgája, amely olyan emberekből áll ma már – többségében legalábbis -, akik éhbérért szolgálják a rendszert.

Itt nem nagyon nőhetnek ki kormánykritikus politikusok a földből, nem fog egyik napról a másikra megjelenni valaki, aki komoly kihívója lehet Orbánnak, hiszen a többmilliárd forintból működtetett propagandagépezet azonnal rááll, és még azelőtt kicsinálja, hogy bármi lehetősége is lenne arra, hogy változásokat hozzon a magyar közéletbe. MZP annak idején a semmiből tört elő és egészen a miniszterelnök-jelöltségig jutott, de a propaganda képes volt hónapok alatt kicsinálni, mert pár alkalommal ostoba, félreérthető kijelentéseket tett. Ma már egyetlen kisebb hiba is elég, Rogán propagandagépezete azonnal kicsinálja az embert. Aki már ismertségre tett szert (lásd Hadházy Ákos), azt nem tudják csak úgy elpusztítani, ahhoz már késő, de pont ezért próbálják meg már a legelső pillanatoktól korlátozni azokat, akikben bármiféle potenciál is lehet arra, hogy egy napon Orbán kihívói legyenek, az útjába álljanak.

Akár fiatal diákokat is tönkretesznek a cél érdekében, senki se gondolja azt, hogy létezik bármiféle morális iránytű is a Fidesz oldalán. A parancs nem más, mint hogy minden veszélyesnek tűnő elemmel le kell számolni, különben ha valaki képes gyökeret verni a magyar közéletben, az veszélyt jelenthet Orbán hatalmára hosszútávon. Már csak ezért sem létezik ma már szabad sajtó, minden olyan felületet ki kell csinálnia a hatalomnak, amely platformot nyújthat olyan emberek számára, akik szembe mernek szállni Orbán hatalmával. Elnyomás tehát nem Németországban, az Egyesült Államokban és más nyugati országokban van, hanem idehaza, ahol a nemzeti, keresztény kormány mindent megtesz azért, hogy elhallgattassa mindazokat, akik fel mernek szólalni Orbán hatalma ellen. Schmidt Mária pedig ezen rendszer kiszolgálója, tehát nem túl meglepő az, hogy ilyen ökörségeket képes beszélni a szájával.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.