Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elmentünk a falig a ködben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt a forradalmi ünneplés utáni első napon! Tegnap Orbán Viktor megünnepelte magát. Kicsit rekedten adta elő a zavaros hülyeségeit, de az a néhány ember, akit közel engedtek hozzá, biztosan hallotta. Sajnos én is hallottam, mert adták élőben a Facebookon, így tátott szájjal hallgathattam, hogy a büdöslibsik Budapesten élnek, lesajnálják a vidéket és nem értik, a nemzeti ünnepen miért Zalaegerszegen szónokol a fővezér. Szerintem pedig nem éppen az a feladat a nemzeti ünnepen, hogy a miniszterelnök most is uszítsa egymás ellen az ország népét. Senki nem gondolja, hogy csak a fővárosban lehet neki beszédet tartani, hanem azt gondoljuk – vagy csak én gondolom -, hogy gyáva az, aki nem mer kiállni az emberek elé akkor, amikor az elcseszett gazdaságpolitika éppen válságba taszítja az országot, hanem sunnyog és bujkál, majd az utolsó pillanatban benyögi a táskahordozója, hogy Zalaegerszegen fog krákogni. Rövid lehetett az idő az előkészítésre, mert csak néhány tucat ember állhatott közel a dobogóhoz, a többiek a kordonon kívül örülhettek a nagy eseménynek, de persze oda sem mehetett akárki, nehogy elégedetlen hang jusson el a méltóságos fülekig.

Ha már ott volt a főni, mindjárt át is írta a történelmet némileg. Közvetlenül azt követően, hogy mindig is a papság vezette ezt az országot – hol a politikusokkal közösen, hol önállóan – megtudhattuk, hogy 1956-ban reális esély volt arra, hogy kiverjük a szovjeteket (nekem az dereng, hogy ruszkikról volt szó), de a Nyugat cserben hagyott minket. Megint. Fura ezt annak a hangképző szervéből hallani, aki hónapok óta vért hugyozik az erőlködéstől, hogy kedvező helyzetbe segítse Putyint, és Ukrajnától elszigetelje a nyugati országokat, főleg azok segítségét. Biztosan ezt is írják valahol a Bibliában, hogy a magyaroknak minden segítség jár, más népeknek semmi, pláne, ha a volt szovjet kgb-s akaratát keresztezi. Csodásos. Mimagyarok – úgy is, mint szabadságharcos nép – elvárjuk másoktól az áldozatot, már amennyiben mi vagyunk a szenvedő fél, de mi aztán nem fogjuk mások háborújának az árát megfizetni, mert nem csak bátrak, hanem rendkívül agyafúrtak is vagyunk. Nem tudom, mások hogy vannak ezzel, de én már megállás nélkül szégyenkezem.

Ami miatt (talán, végre és ismét) nem kell szégyenkezni, az az ország fiatalsága. Tegnap is megmutatták, hogy nem ostobák, nem lehet őket elkábítani hazugságokkal. Mondanám, hogy Orbán helyében kezdenék idegeskedni, de úgy hiszem az ünnepi beszéd láttán, hogy ezt ő is egészen pontosan tudja. Helyes. Igazából az történt tegnap, hogy az emberek – nem csak budapestiek, sokan más településekről érkeztek – elüldözték, vagy inkább elijesztették a fővárosból a főnit. Túl sokan voltak és túl hangosak, biztosabbnak tűnt jó messzire inalni. Azt hiszem, most Pintér Sándoron van a sor, hogy megtalálja a módot, hogyan lehet a palackba visszazárni a szellemet, hogyan lehet annyira megfélemlíteni a fiatalokat, hogy eltűnjenek az utcákról. A pedagógusok kirúgása és fenyegetése nem vált be, most valami mást kell kitalálni. Nem lesz egyszerű, mert sem katonákkal, sem közmunkásokkal nem lehet pótolni a tanárokat sem, a diákokat sem. Úgy tűnik, a félelem már nem működik, ez nem is akkora nagy csoda. Igazából már mindenki elment a falig.

„A baloldal nem érti, hogy az ország nem azonos Budapesttel” – mondta Orbán, ezzel magyarázva a sunnyogást. Szerintem pedig ez nem a baloldalról szól, hanem az ország jövőjéről, és de bizony érti mindenki, hogy a főváros és a vidék együtt jelenti az országot. Éppen ezért van az, hogy nem csak Budapesten, hanem az ország rengeteg pontján voltak, vannak és lesznek demonstrációk, tiltakozások, polgári engedetlenségi akciók. Már nem fog működni az egymás ellen uszítás. Marad a hazudozás. A pártmédia egészen parádés produkciókra kényszerül. Egyrészről azt kell harsogniuk, hogy Dobrev Klára szervezte a tüntetést, ami egyértelműen ótvar hazugság. Az Origo megpróbált a központilag szervezett fáklyás felvonulásról olyan fotókat készíteni, ahol a résztvevő néhány száz ember tömegnek tűnik. Biztosra mentek, mert azt is többször leírták, hogy ezrek vonultak. Ezzel párhuzamosan a Gyurcsányék utcára hívják az embereket című fotógalériában gondosan olyan képek készültek, mintha Karácsony Gergely legalább ötven példányban ott lett volna a diáktüntetésen, rajta kívül még néhány idősebb ember csinálta a palávert a tömegnek nem nevezhető csoportocskában. A Magyar Nemzet is ezt az ukázt kaphatta a pártközpontból, mert hasonló nyomvonalon tolták a hazudozást. A PestiSrácok kénytelen volt nagyobbat gurítani (nem tudni, hogy a források apadása milyen sorrendben fogja érinteni a pártmédiát, tehát igyekezni kell):

Fröcsögő gyűlölet valódi célok nélkül – újra tüntettek a balosok, az 1956-os forradalomról egy szó se esett

Én fröcsögő gyűlöletet egyetlen helyen láttam, az is a miniszterek elnökének szájából ömlött. Gyűlölet a főváros, Brüsszel, a Nyugat ellen. Biztosan nem volt egyszerű feladat úgy legyártani a tegnapi szöveget, hogy abból úgy tűnjön, valójában ’56-ban az orosz tankok csak úgy véletlenül császkáltak erre, a Nyugat a rohadék bűnös. Nehéz lehetett az is, hogy Ukrajna felé egy gesztus sem fért bele, Nagy Imrének és társainak a neve sem merült fel, kizárólag a Látogatóközpont névadója harcolt. Valahol vidéken, mert igazából a forradalom alig érintette Budapestet. Jövőre – már ha lesz még olyan – azt is megérjük, hogy tulajdonképpen Felcsúton volt az ’56-os forradalom, az Orbán család harcolt a megszálló Brüsszel ellen, és az ő Viktor fiuk szélfútta hajjal, csillogó szemekkel, duzzadó izmokkal szállt szembe az elnyomó hatalommal. Majd Schmidt Mária ír erről egy remek tanulmányt, jövőre akár a törikönyvekbe is bekerülhet. Erre utaló jel az Orbán közösségi oldalára minden magyarázat nélkül feltolt fotó:

Facebook/Orbán Viktor

Gyanítom, hogy nem a pártvezér lehet a veterán, talán Wittner Máriára célozgattak, de a nevét elfeledték odaírni. Nem ez a valami, hanem az, hogy szerintem a szekta fele mostantól meg van róla győződve, hogy tényleg Orbán verte ki az országból a brüsszeli tankokat.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Remélem, hamarosan feloszlik a köd is az ország egésze felett. Ideje lenne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.