Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezer és egy ok van a szégyenkezésre az ország kormánya miatt, ez is ott van az okok között

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Lassan elő lehet kotorni Matolcsy György zseniális, tudományos kutatásokkal alátámasztott meglátását a magyar csecsemők seggén látható piros pötty és az ázsiai eredet összefüggéseiről. Legalábbis én erre következtetek Szijjártó Péter lelkes kijelentéseiből a Keleti Nyitás (biztosan nagy kezdőbetűvel kell írni, mert Mipetinknél is úgy van) elsöprő sikeréről, melynek örömére a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adta ő által Szato Josiónak, a Japán Üzleti Szövetség európai vezetőjének. Önmagát egyelőre még nem tüntette ki a külügyminiszter, de ami késik, az ugye nem feltétlenül múlik, legfeljebb csak később lesz. Az már nem később lesz, hanem most van, hogy az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nem vakok és süketek gyülekezete. Legalábbis erre enged következtetni a nagykövetség által közzétett videó.

Szegény Szijjártó Péter még a végén kénytelen lesz bekéretni az USA nagykövetét, hogy leordítsa a fejét. Mert az mégiscsak tűrhetetlen, hogy van pofájuk nem a kormánynak, hanem a saját szemüknek hinni. És az még semmi, de hogy ki is merik mondani, le merik írni! Felháborító! Nemzet elleni támadás! De minimum bele akarnak avatkozni a demokratikus magyar közéletbe, kormányt akarnak váltani vagy ilyesmi. Mindezt két covidjárvány között, miközben itt dúl a szomszédunkban egy háború, mert Amerika képtelen kiegyezni Oroszországgal. És háborús infláció is van nálunk, igazából nálunk van csak igazán, mert Ukrajnában sincs ekkora. Nálunk nagy a baj, de ennek ellenére a kormány az Univerzum leggigantikusabb rezsicsökkentését hajtja végre mimagyarok érdekében. Hogy valahonnan ki tudják gazdálkodni ezt a brutális támogatást, önmagukon spórolnak a tárcák. Nem lehet annyi üdítőt és pogit habzsolni az értekezleteken, utazgatni is csak módjával. Szerintem talán szólni kellene Orbánnak, Szijjártónak és Novák Katalinnak, hogy hagyják ki minden második – egyébiránt totálisan felesleges – különgépes röpködésüket, azzal nagyobb megtakarítást érhetnének el, mint negyven évnyi pogácsamegvonással.

Nyilván központilag gyártott propagandaszöveg, de én Németh Szilárdnak, a nagy gondolkodónak a közösségi oldalán leltem:

Gyurcsányék az energiaválságot okozó szankciók mellett kardoskodnak, tovább támadják a rezsicsökkentést, ők újra Európa legdrágább rezsijét fizettetnék a magyarokkal! 
A brüsszeli eliten és a baloldalon kívül ma már mindenki világosan látja, hogy a szankciók tönkreteszik Európát.
A nemzeti konzultációval azonban megüzenhetjük Brüsszelnek, hogy nem kérünk az elhibázott szankciókból!

Ez már nagyon határozottan gáz, amit csinálnak az elvtársak. Az még ennél is nagyobb baj, hogy vannak olyanok ebben az országban, akik el is hiszik ezt a sok baromságot. Van bármi beleszólása bármibe Gyurcsánynak? Nincs. Segíti a magyar kormány a családokat, a vállalkozásokat abban, hogy átvészeljék a rezsiválságot? Mert segíteni annak kell, aki rászorul. Annak viszont kellene. Más országokban ezt csinálják, és valahogy jobban működik, mint a rezsiharcos magyar módszer, amelyik egységesen szétteríti az olcsóbb árat, a veszteséget pedig ráterheli az önkormányzatokra és a vállalkozásokra. Más okát nehéz találni annak, hogy a valóságos piaci ár (ami sokkal kevesebb, mint amennyiért áramot és gázt kapnak az önkormányzatok) nem csökken akkor sem, amikor a tőzsdéken igen. Ha a brüsszeli elit és a baloldal látja rosszul, mindenki más látja jól, akkor pedig az van, hogy a mindenki más – ahová a Fidesz is tartozik – gyenge, és kevesen vannak. Más oka nem lehet annak, hogy Orbán nem tudja rákényszeríteni az akaratát senkire, csak a tulajdon országára. Tudomásul kellene végre venni, hogy Orbán az összes rajongójával és szolgájával együtt is csak akkora tömeget képvisel az uniós közösségben, hogy észre sem veszik őket. Itt persze ő a király – bár eléggé beszari király, ha beszédet sem mer mondani 23-án a saját híveinek sem a fővárosban, gyáván elbújik az emberek elől, pedig eddig minden évben nagyon megünnepelte ezen a napon önmagát és a saját hősiességét, most még központi ünnepség sem lesz -, de Európában, az unióban annyira erős ő, mint fing a szélben.

Ezt gyakran elmondja hol ez, hol az az udvari dalnok, most éppen Gál Kinga volt a szerencsés:

Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében rendkívüli erőfeszítéseket tesz az ukrán menekültek fogadása érdekében.

Igazán ideje lenne annak, hogy a horpadt mellkas téglaporos püfölésén túl lássunk erre bizonyítékot. A misebor nem számít humanitárius akciónak, ahogy az országon átutazó, vagy a határon belépő, majd ismét Ukrajnába távozó (sok esetben itt a munkahelye) sem számít mindig plusz egy menekültnek, ahányszor átjön a határon. Minden létező és hozzáférhető statisztika szerint bőven 30 ezer alatt van azok száma, akik  Magyarországon szeretnének maradni legalább a háború végéig. 30 ezer menekülttel pedig illene tudni mit kezdeni, ehhez képest az van, hogy a kormánypárt, amelyik állandóan a nagylelkűségével öblöget, jórészt szarik az egészre. Mint minden mást, ezt is önkéntesek, civilek cipelik a hátukon. Az már tényleg a pofátlan gátlástalanság – avagy a gátlástalan pofátlanság – csúcsa, hogy nerék és fideszék már megint a mások farkával óhajtják verni a csalánt, és szégyenkezés nélkül tartják a markukat, követelik a pénzt. Ezer és egy ok van a szégyenkezésre az ország kormánya miatt, ez is ott van az okok között. Remek lenne, ha a kifosztás, elbutulás, gyűlölködés és kifosztás évtizede után jöjjön végre valami embernek való, mert a végén tényleg csak a hithű szektások maradnak az országban, kéz a kézben, ajkukon imalánccal és Orbán nevével fognak éhenhalni. Ami nem biztos, hogy annyira rossz, hiszen maguk akarták így, én tisztelem az ember szabad döntéshez való jogát. Csak ne mérgeznék maguk körül még a levegőt is!

Jó ébredezést, vidám napot kívánok mindenkinek! Mi – ameddig tehetjük – most is hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.