Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tehát akkor a miniszterelnök úr valójában korrupciós kiképzésen volt Berlinben?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Jászberényben a Fidesz és a DK éppen összefogott, hogy megbukjon az ellenzéki polgármester, a helyi önkormányzat elvileg éppen ma szavaz a feloszlatásról, az országos politika színpadán egy teljesen más műsort vetítenek az elrettentő sötétségben tartott közönségnek.

Arra gondolok, hogy miután az elmúlt héten a főnöke is, meg a DK európai parlamenti képviselője, a DK árnyékkormányának vezetője, Dobrev Klára is találkozott Olaf Scholz német kancellárral, a Fidesz gyurcsányozásért felelős, heteroszexualitására büszke, azaz nem buzeráns frakcióvezetőjének olyan messzire gurultak a gyógyszerei, és olyan mértékben tolta túl a teljhatalmi nevetségessé válás rozsdás biciklijét, hogy ha az ember nem ismerné a pártjáéra rímelő kártékony múltját és jelenét, akár meg is sajnálhatná. Erről van szó:

– Ha valakinek még mindig nem lenne teljesen világos, hogyan okoz a baloldal hidegvérrel ezermilliárdos károkat az országnak, az csak pillantson rá Dobrev Klára tegnapi berlini túrájára.

– Gyurcsány Ferenc árnyéka, (egyben a felesége) Olaf Scholz német kancellárnál járt, és véletlenül pont a Magyarországnak járó európai uniós források felfüggesztésről ejtettek szót. A hivatkozás Gyurcsányné részéről természetesen a szokásos korrupció volt. Igen, ezt pont ő mondja, akinek az egész családja generációk óta fosztogatja az állami vagyont.

– Figyelemreméltó bája az is a találkozónak, hogy épp Olaf Scholz kancellár és kormánya hozta össze a német történelem legnagyobb adócsalási botrányát, szóval ha Dobrev korrupciós továbbképzésre ment, akkor jó helyen járt.

– Röviden: nagyszerű ötlet, amit a baloldali német kancellár mond, de először talán a saját háza táján sepregessen, mert egyelőre kötésig jár a korrupciós ügyekben.

– Kioktatást pedig nem fogadunk el olyan magyar-bolgár kommunistáktól, akik a rablóprivatizációban gazdagodtak meg, és akik egyszer már tönkretették ezt az országot.

És így néz ki az Origo-Deákdániel-Megafon-PestiSrácok színvonalú frakcióvezetői suttyóság (a gyurcsánynézás fölöttébb primitív és egy közpénzből élősködőhöz különösen méltatlan címkézés, pont annyira, amennyire Orbánt is kínos törpézni a testmagassága miatt) a mindenki pénzéből fenntartott, ámde kizárólag a Fidesz érdekeit szolgáló közszolgálati jellegétől megfosztott mocsármédia tálalásában, nem kevesebb mint 4 percben szájbarágva:

Előbb akkor nézzük, hogy mi maradt ki ebből a Kocsis-féle gúnyposztból. Csak a lényeg, a kontextus, aminek a fényében a helyes következtetéseket le lehetne vonni ebből az előemberi röfögésből. A lényeg pedig az, hogy pár nappal Gyurcsányné németországi túrája előtt, történetesen Orbán Viktor túrázott Berlinben. Ahol egyrészt hátsó ajtókon sündörgött a tiszteletére összegyűlt berlini magyarok elől menekülve, másrészt hivatalos látogatása keretében ő maga is megtekintette Olaf Scholz kancellárt, aki ezek szerint maga a két lábon járó korrupció. Az tény, hogy Kocsis főnökének fogadtatása meglehetősen hűvösre sikerült, amennyiben az ilyenkor szokásos katonai tiszteletadás is elmaradt, és közös sajtótájékoztatót sem tartottak a tárgyalás után (senkinek nem tett volna jót, hogy igazi újságírók igazi kérdésekkel provokálják Európa leghírhedtebb oligarcha-politikusát), de nem is ez a fontos.

Hanem az, hogy a Kocsis Máté pártja által TIZENHARMADIK ÉVE KÉTHARMADOS TÖBBSÉGGEL KORMÁNYZOTT Magyarország azért nem jut hozzá a neki járó uniós forrásokhoz, mert Kocsis Máté pártja korrupt és szétbarmolta a jogállamot. És bár ezt nem verte nagydobra a Kocsist és pártját szolgáló cselédmédia, miután a kormány tett néhány látszatvállalást a korrupció felszámolása érdekében és némi haladékot is kért az Európai Bizottságtól, hogy ne novemberig, hanem decemberig lépjenek életbe ezek az intézkedések (nem mintha két vagy három hónap alatt fel lehetne számolni azt, amit 12 év alatt betonba öntöttek), és miután erről a lehetséges haladékról az uniós tagországok nagykövetei múlt szerdán döntöttek, a nem Fidesz által pórázon rángatott nemzetközi sajtó megírta, hogy Orbán azért utazhatott Berlinbe, hogy NER számára eme fontos döntés előtt megszerezze a németek támogatását.

Namármost. Azt tudjuk, hogy nem volt feszültségmentes Kocsis főnökének német kancellárral folytatott megbeszélése – különös tekintettel a jogállamisággal és az uniós vétóval kapcsolatos problémákra, amelyekben összehördültek a felek -, vagyis Orbán látogatása ilyen értelemben sikertelennek bizonyult, DE. Ezt az ostobaság péniszerdejét idéző fröcsögést, amit elővezetett a frakcióvezető úr, egyszerűen nem értem. Ezért lenne néhány kínzó kérdésem:

– Orbán Viktor mit keresett Berlinben a két lábon járó korrupciónál? Ezek szerint Orbán Viktor is korrupciós kiképzésen volt Olafnál?

– Ha Gyurcsányné egész családja generációk óta fosztogatja az állami vagyont, és ebből a sok-sok évből az utóbbi 12 évben Kocsis és pártja volt hatalmon, mit tett Kocsis és pártja azért, hogy Gyurcsányné és családja ne fosztogathassa az állami vagyont? (Ha az állami vagyon fosztogatása 2010 óta a jobboldal kiváltsága, akkor nincs kérdés.)

– Ha a 13. éve ellenzékben lévő baloldal hidegvérrel ezermilliárdos károkat okozhat az országnak, vagyis el tudják intézni, hogy Magyarország ne jusson uniós forrásokhoz, és ezzel szemben a kétharmados kormány tehetetlen, akkor miért nem mondanak le? Kocsis és elvtársai miért vezetnek országot, miért vannak kormányon, ha Dobrev Klára a német kancellárral tandemben ezt ilyen lazán el tudja intézni?

– Ha Magyarország kormányának papírja van arról, hogy korrupt és lebontotta a jogállamot (ezt maga a magyar kormány ismerte el azzal, hogy vállalásokat tett a jogállamiság helyreállítása és a korrupció megfékezése ügyében, még ha a korrupció szót nem is hajlandó kimondani), Kocsis miért van megsértődve? Miért ne beszélhetne Dobrev Klára bárkivel a jogállamiságról, a korrupcióellenes küzdelemről, a regnáló kormány miatt nem érkező uniós forrásokról? Miért nem amiatt aggódik az országot Gyurcsányné ellen uszító frakcióvezető úr, hogy ha pártja és kormánya nem képes (mert nem is hajlandó?) eredményeket felmutatni a jogállamiság helyreállítása és a korrupció megfékezése terén, akkor az valóban ezermilliárdos károkat okoz az országnak?

– Ha a magyar-bolgár kommunisták a rablóprivatizációban gazdagodtak meg és tönkretették az országot, az mire érv? Akkor a jobboldali nemzetikeresztény putyinistákat, a törvényesített lopás fejedelmeit, a Tiborczok és Farkas Flóriánok gazdáit ez feljogosítja arra, hogy ők is tönkretegyék? Ha mások korrupt gecik, akkor nekik is joguk van annak lenni, őket ne oktassa ki senki?

– Ha Olaf Scholz a német történelem legnagyobb adócsalási botrányát hozta össze (az Origo megírta pont ezzel az őrjöngő poszttal egy napon, tehát biztos), nem mintha ítélet született volna az ügyében, és nem mintha innen nézve nem lenne már eleve az sci-fi, hogy egy miniszterelnök ellen nyomozás indul, mert egyáltalán eljut odáig az ügy, mert működik az igazságszolgáltatás, és nem szaros nyelvű pártkatonák sikálják el az ügyeket az ügyészségen, akkor tehát mi a büdös francot keresett Orbán Viktor Olaf Scholznál egy héttel ezelőtt? Nem mintha Orbán rá lenne szorulva bármilyen korrupciós kiképzésre, de akkor miért nem fröcsögött önkívületi állapotban Kocsis, hogy a főnöke egy korrupcióban kötésig járó figurával tárgyal? És ha akkor nem fröcsögött, akkor most miért?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.