Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Csodavárás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Várunk a csodára. Talán enyhe telünk lesz, talán ki tudjuk fizetni az egyre pofátlanabb rezsiszámlákat, talán továbbra is tudunk elegendő mennyiségű élelmet vásárolni, talán hamarosan véget ér a háború, talán nem dobnak ránk atombombát, talán erősödni tud a forint, talán megkapjuk az uniós pénzeket, talán kibírjuk 18 fokban is, talán megsegít a Jóisten. Talán, talán, talán. Addig is próbálunk kevesebbet költeni, kevesebbet enni. Kiváló lehetőség egy jó kis fogyókúrára.

Az viszont teljesen más megítélés alá tartozik, hogy a mindig, minden helyzetben rendkívül határozott kormányunk is csak a csodát várja. Mondhatnánk, hogy nem azért fizetjük őket, hogy imádkozzanak és reménykedjenek, hanem azért, hogy csináljanak is végre valamit. Imádkozni, csodát várni mi is tudunk, akkor viszont inkább küldjék vissza a pénzünket. Jó, azért nem csak várnak, mert közben kapkodnak ide-oda, árstopokat hosszabbítgatnak, az állami intézményekben elkezdtek durván spórolni, 18 fok meg minden, korlátozzák a nyomtatók használatát, nem szabad telefont tölteni, stb. (várom már, hogy a nemzet nagy feltalálója a digitális aláírás után, mikor fogja feltalálni a digitális wc-papírt), persze tovább lehet spórolni a tanárok, egészségügyi dolgozók, mentősök, tűzoltók, postások, rendőrök, stb. fizetésén, de mindez csak porhintés. Matolcsy is megadta már magát, nem lesz több kamatemelés. Gondolom jó szolgálatot tett egy-két devizaspekulánsnak, akik most már az eddigieknél is nagyobb magabiztossággal fognak a forint további gyengülésére játszani. Talán a pénzügyeket és a gazdaságpolitikát is oda lehetne adni a Pintérnek. 

Persze magyarázni mindig meg lehet mindent; gonosz Gyurcsány, ostoba Brüsszel, szemét amerikaiak, stb. Lehet, hogy a kormányunk azt gondolja, hogy ettől változik majd valami? Oda jutottunk, hogy a világ legnagyobb politikuszsenije, minden idők legcsodálatosabb miniszterelnöke, egyeseknek maga a Messiás, konkrétan bevallotta, hogy már ő is csak a csodát várja. Fura módon számára ez a csoda egy sárga hajú bohóc, aki viszont világmegváltás helyett feltehetőleg épp azon mesterkedik, hogy megússza a börtönt. ORVOST! Ráadásul mindezt nem is itthon mondta el, mondjuk belső használatra, hisz az ilyen baromságokat már szinte megszoktuk, hanem Németországban. Idézhetném Besenyő Pista bácsit is: Nóóórmális? Szóval úgy tűnik, hogy végleg elgurultak a gyógyszerei. Ideje lenne azt a golyóálló mellényt lecserélni egy kényszerzubbonyra!

Egy, csak egy legény van talpon e vidéken, miPetink, aki megállás nélkül száguldozik összevissza a világban, hogy a békét hirdesse, és aki még arra is szakít időt, hogy immár sokadszorra is ellátogasson Moszkvába, hogy egyre jobb földgáz üzleteket kössön az oroszokkal (ha ez így megy tovább az oroszok fognak fizetni nekünk, hogy átvegyük a földgázukat, nekünk meg ingyen lesz energiánk – a nyilatkozataiból kiindulva, legalábbis ebbe az irányba tartunk). Aztán meg-megáll itthon is egy pillanatra, hogy biztosítson minket, hogy nekünk lesz elég gázunk, senki ne aggódjon. Valaki megmondhatná ennek az őrült kengyelfutó gyalog(bocs, luxus katonai repülős)kakukknak, hogy minket már rég nem az érdekel, hogy lesz-e elég, azt már tudjuk, hogy gáz van, nem is kevés, azt nem tudjuk, hogy mindezt hogy fogjuk kifizetni. És még mindig van képük rezsicsökkentésről beszélni.

Amúgy vannak ötleteim. Először is itt van a világ leggazdagabb szervezete. Nem, nem a Soros, hanem a katolikus egyház, ami hosszú évszázadok óta csak dézsmálja az embereket, ráadásul az elmúlt években ki tudja hány milliárddal tolta meg őket a mi kedves kormányunk, szóval igazán kivehetnék a részüket és átvállalhatnák a rezsiköltségek legalább egy részét. Mondjuk az átlagfogyasztás felettit. Kíváncsi lennék arra is, hogy vajon a Hit Gyülekezete, avagy Németh Sándor vajon nyújt-e anyagi segítséget a híveinek, akikből úgy él, mint egy király. A többi egyház nem tudom, hogy áll anyagilag, de összességében az egyházak is alkalmazhatnák magukra nézve is a saját szövegeiket. Csak egy példa: „Adjátok el amitek van, adjátok oda a rászorulóknak!” (Lukács 12:33)

Bizonyára sokunk fejében megfordult már az az ötlet is, hogy a csakafidesz kormányzása alatt (vagy akár előtt is), a mi pénzünkből zsírosra hízott oligarcháknak kellene most visszaadniuk a közösbe azt, amit kivettek onnan. Mészáros és társai úgyis ki tudnák találni, hogy keressenek továbbra is sok pénzt, elvégre ők a világ legtehetségesebb üzletemberei. Ha mégis problémáik lennének, majd mondhatnánk nekik, hogy csak legyenek bátorok és dolgozzanak még többet.

Mindenekelőtt azonban, az a kormány, amely csak mutogatni tud másokra, de kezelni nem tudja a válságot, csak várja a csodát, az mondjon le!

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.