Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És még mindig ott van a helyén, és még mindig ujjal mutogat másokra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak a hablaty. Az viszont mesteri szinten megy ennek az erkölcsi toprongynak. 

Ha esetleg még nem látták, de most megnézték ezt a berlini pódiumbeszélgetésről szóló összefoglalót, akkor nézzük a tényeket. 2014 szeptember 5-én Minszkben az EBESZ égisze alatt a normandiai négyek aláírták a dokumentumot a kelet-ukrajnai háború eszkalálódásának megakadályozásáról. A Minszk 1. folyományaként a háromoldalú kontaktcsoport, valamint a keleti megyék képviselői szeptember 19-én ugyancsak Minszkben jegyzőkönyvet írtak alá a tűzszünet körülményeiről. A teljes tűzszünet azonban nem valósult meg. 

Aki veszi a fáradságot, és nem a kormánypropagandának, azon belül pedig nem a főhazudozó Orbán nevűnek hisz, az láthatja, hogy a béketárgyalások, és a TŰZSZÜNET közel 8 éve lehetetlen küldetés ebben a háborúban. Hozzátenném azt is, hogy Oroszország bekebelezte a Krím-félszigetet, Ukrajna két keleti megyéjében, Donyeckben és Luhanszkban pedig hibrid hadviselés bontakozott ki. Az utóbbi kezelésére születtek meg az úgynevezett minszki megállapodások. 2022. február 21-én Putyin orosz elnök bejelentette a szakadár köztársaságok elismerését, másnap újságíróknak kijelentette: „a minszki megállapodásoknak most már vége”.

Akárhonnan nézzük, és akárhogyan próbálja mosdatni Orbán az orosz cimboráját, az egész cirkuszt Putyin kezdte. Milyen nagyhatalomról beszél Orbán? A Szovjetunió felbomlott, a keleti blokk meggyengült, az pedig, hogy Putyinnak birodalmi rögeszméi vannak azzal kapcsolatban, hogy ő lesz majd a modern kori cár atyuska, hogy jól újraépíti  Sztálin diktatúráját, ne legyen már az USA meg az Európai Unió sara, hogy ezt nem nézik jó szemmel. Halóka, Orbán! El vagy tévedve a putyinista dezinformáció és a saját hazugságaid kusza erdejében.

Milyen duma az, hogy csak Trump tudja megoldani a békés átmenetet, csak ő tud rendet teremteni? Egy elmebeteg autokrata, egy szélsőséges, korrupt, szintén zenész diktátorkezdemény? Tényleg? Aki ellen a szövetségiek nyomoznak, akit bíróság elé vittek, és a New York-i főügyész, Letitia James többek között azt állítja, hogy a Donald Trump által kitervelt és végrehajtott csalás annak minden üzletkötését átszövi, beleértve a golfpályákat és az ingatlanokat is? A Trump Organization félrevezető és valótlan értékelésekkel megnövelte az ingatlanok értékét, ezzel pedig megtévesztette mind a hitelezőket, mind pedig a biztosítókat. És akkor még nem beszéltünk a Capitolium elleni támadásra való felbujtásról, amivel kapcsolatban nemrég derült ki, hogy az amerikai fellebbviteli bíróság döntésével engedélyezte, hogy az igazságügyi minisztérium folytassa a nyomozást az FBI által a volt elnök floridai birtokán lefoglalt titkos dokumentumok ügyében. Ami azt jelenti, hogy Trumpnak ismét szembe kell néznie a büntetőjogi eljárással.

Ez a csávó a béke záloga? Az embernek a maradék esze is megáll, amikor ilyeneket hall. Ja, hogy a szándékosan lebutított, szándékosan félrevezetett fideszes rajongókat ezekkel a jól hangzó lózungokkal lehet hülyíteni, az egy dolog. De ezen már rég túl vagyunk. Értem, hogy glettvassal kell a szart elsimítani azon a bűzös hazugsághalmazon, amit itt az elmúlt 100 év legsikeresebb 12 évében összelapátoltak, de ennek már vége. Pontosabban áprilisban lett vége, amikor a szeme rebbenése nélkül hazudozott és ígért fűt-fát a választóknak úgy, hogy ezer százalékig tisztában volt azzal, hogy mi mindennek nézünk elébe. Az infláció 2-es számmal kezdődik, doktorminiszterelnök úr! A szar már nem a szánkig ér, hanem konkrétan betemetett mindent, szalmaszállal vesszük a levegőt, és tetszhalott állapotban abban reménykedünk, nehogy lekapcsolja az Európai Unió a lélegeztetőgépről az országot. Nem a rengeteg horkolásgátlóról van szó, amit ezek beszereztek, kifizettettek velünk, majd eltüntettek, hanem arról, amitől a túlélést remélhetjük.

Mert lehet itt ipari mennyiségben locsolni és teregetni a felelősséget mindenkire, a guruló dollárbaloldaltól kezdve a patás ördögként ábrázolt Soros Györgyön keresztül a brüsszeli kokainozó gazemberekig, ez akkor is csak és kizárólag egyetlen párt, pláne egyetlen ember felelőssége, aki nem más, mint az Orbán Viktor nevű. Neki köszönhető a 430 forintos euró, neki köszönhető a gigainfláció, ami nálunk a legmagasabb az egész térségben, és nem utolsósorban a különutas illiberális politika, ami mind a mai napig kiszolgálója az orosz érdekeknek. Ennek a bukott gazdaságpolitikának semmi, de semmi köze nincs az orosz-ukrán háborúhoz. Ennek egy valamihez van köze, az pedig nem más, mint az bűnös unortodox pénzszórás, lopás és uszítás legfőbb politikája.

És ez beszél úgy, mint aki mindenre tudja a választ és a megoldást? Ez a velejéig romlott lény, aki miatt földbe csapódott a gazdaság, és emberek, cégek, vállalkozások fognak tönkremenni? Ez az a senki, akinek van egy olyan szintén idióta MNB-elnöke, aki élő egyenes adásban jelenti be, hogy vége a kamatemelésnek? Ez olyan, mint ha a pókerasztalnál valaki megmutatná a lapjait a többieknek, és úgy akarna nyerni. Aki már blöffölni se tud, mert mindenki tisztában van vele, hogy nincs egy vasa se. Ezek akarnak az elcseszett gazdaságpolitikájukkal másokat kioktatni, hogy mit és hogyan csináljanak? Ez most komoly? Valószínűleg igen, mert viccnek elég durva lenne. A büdös kurva életbe, abba. Hogy ez mindenkit hülyének néző kalandor azt akarja, hogy az USA tárgyaljon az orosz agresszorral? Ez a gátlástalan, aki a saját országában soha senki véleményét nem kéri ki, mert ő mindenkinél okosabbnak képzeli magát? És itt mi van? Kuss, bazdmg. Mindenki kussol, pedig azt a plafont, ami már ezerszer is rászakadt volna fejére a hazudozásai miatt, mi tartjuk itt mindannyian, nehogy agyon nyomjon. Minket! És még mindig ott van a helyén, és még mindig ujjal mutogat mindenkire, csak egyvalakire nem: saját magára és a sajátjaira, akikkel együtt nagy egyetértésben összehozták ezt a nyomorúságot az országnak. Gratulálok, szép volt, fiúk!

Egy megoldás lenne: megszorítások, kiigazítások, a pazarló, szarrá hízott, az állam csöcsén csüngő, azaz a mi pénzünkön élősködő semmirekellők leépítése, szigorú monetáris és fiskális politika, és persze a legfontosabb: Orbán távozása a sleppjével és strómanjaival kézen fogva. Mondjuk egy szibériai munkatáborba. Más megoldást pillanatnyilag nem látok, mert ha ez így megy tovább, bármilyen hihetetlennek tűnjön is, itt tényleg kitör a nemzeti-keresztény dzsihád, és akkor már késő lesz. Ha mindenáron ragaszkodik a hatalmához, akkor viselje az ezzel járó következményeket is. Olyan nincs, hogy valaki soha semmiben nem hibás. Hát ki a franc vezeti 13 éve abszolút többséggel és kétharmaddal ezt az országot úgy, hogy a Covid óta, tehát durván két éve rendeleti kormányzással is megspékelte azt? Ki? Akkor meg? 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.