Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezzel a kormánnyal nem lehet együttműködni, mert ennek a szónak a jelentését sem ismerik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Most olvasom, hogy félelemben él az elit, nem mernek ellent mondani annak a diktátornak, akit személyesen, a két szorgos kezükkel segítettek fel a trónra. Eddig valahogy jó volt az elitnek is, szépen dagadtak, gazdagodtak, fejlődött a családi vagyon, éltek az előjogokkal, szartak azokra, akiknek a fején tapostak. De most valami megváltozott, már ciki szolgálni a saját tenyésztésű zsarnokot és már anyagilag sem éri meg annyira. Sőt és pláne az sem kizárt, hogy a végén majd néhányuknak el kell számolni, hogy hát honnan a repcsi, kastély, hajócska, ezeregy bankszámla a dedek nevén. Szóval eliték már kicsit boldogtalanok és sírdogálnak is, mert félnek ők. Egyemis meg az érzékeny lelküket. Van az úgy, hogy az élet nem mindig és nem mindenhol egyenletesen marcipános. Fosás ellen ajánlom a széntablettát, mert a gerincbeültetés még nem igazán kiforrott technika az orvostudományban. Ja, el ne feledjem! Mindez Oroszországban történik, nem nálunk.

Minden ország életében van legalább egy olyan csodálatos és felemelő pillanat, amikor a nemzet nagy elméi kezet nyújtanak egymásnak, közösen igyekezvén megoldani valami korszakos vagy kevéssé korszakos problémát. Nálunk most következett be ez az időszak, Nagy Ervin filozófus, a XXI. Század Intézet (Schmidt Mária) elemzője (ugyanitt vezető elemző Deák Dániel), Hont András újságíró és Tibi atya (?) összefogott azért, hogy megóvja a hont Molnár Áron mozgalmától, pontosabban cégétől, A noÁr mi vagyunk! nonprofit kft.-től. Merthogy drágán árulja a feliratos pulcsikat és rondák a szatyrok is, rárepült a piaci résre és élősködni akar a kialakult elégedetlenségen, meg amúgy sem úgy kell csinálni, hanem valahogy máshogy. Hogy hogyan, az nem derült ki pontosan. Miután a hagyományokat megtörve a PestiSrácokra bekerült hivatkozás is, link is, ezt teszem be, vissza lehet keresni a forrásokat. Hogy kerek legyen a történet – és mert a PestiSrácokból véletlenül kimaradt -, itt van Molnár Áron válasza is:

Mindenki meg tudja nézni a noÁr működését, projektjeit, adóbevallásait, minden nyilvános. Aztán el lehet dönteni, ki a hülye.

A tankerületekben dolgozók, főleg azok vezetői mostanában hasonló módon vannak, mint az orosz elit. Valamiért nem annyira büszkék arra, hogy sikerült nekik beverekedni magukat a jó kis állásukba. Végtére is – gondolom, mert persze nem tudom – nem lehet olyan rossz a fizu. Ha már az én adómból kapja a fizetését, nehogy megtudjam, mennyi az annyi. Annyit sikerült lelnem, hogy 2013-ban találtam adatot – abban az évben darálták be az iskolákat a KLIK alá -, akkor 408 ezer forint volt az alapilletményük. De bármennyi is, nem érzik feladatuknak, hogy bárkivel csacsogjanak a ténykedésükről. Akkor sem, ha annak következményei diákot, pedagógust, szülőt, önkormányzatot, tehát lényegében mindenkit közvetlenül érintenek. Történt, hogy a terézvárosi polgármester találkozót kért a Belső-Pesti Tankerület szakmai vezetőjétől, akinek Marosi Beatrix a neve. A vezetőasszony legalább válaszolt a kérésre (már ez is apróbb csoda kicsiny országunkban), mégpedig azt írta, hogy az iskolák működése a tankerület feladata, ő sem szól bele, hogy a polgármester hogyan irányítsa a kerületet. Bátor katonák harcolnak a végeken, szó se róla. Előbújni az irodájukból nem mernek, személyesen a pedagógusokkal találkozni nem mernek, a polgármesterrel tárgyalni nem mernek. Hosszú munkanapok lesznek, ha az íróasztal alá bújva óhajtják eltölteni, lehetőleg biztonsági őrök védelme alatt. Normális ez? Szerintem sem.

Miközben a kormány és a tankerületek hozzáállása megmerevedni látszik, alul is történik valami. Sorra jelentkeznek olyan éttermek, kifőzdék, hamburgerezők és egyéb vendéglátósok, konditermek, akik komoly kedvezménnyel vagy akár ingyen biztosítanak ételt, sportolási lehetőséget azoknak a pedagógusoknak, akik már áldozatául estek a Pintér-féle tisztogatásnak, akiket fenyegetnek és akik részt vesznek az ellenállásban.

Miközben a kormány a saját polgáraival harcol, valahogy elfelejtenek arról beszámolni, hogy a nagy harsonaszóval létrehozott – zömében külföldi tulajdonban lévő – beruházások, melyeket nem kevés közpénzzel volt kedves támogatni a jó kormány, sorra húzza le a rolót és bocsátja szélnek az alkalmazottakat. Biztos, hogy nem csak Ózdon, de most onnan érkeztek hírek. Ez szokott történni gazdasági válság esetén. Azért ugattunk jópáran, hogy nem a multikat kellene tömni a mi pénzünkből, hanem a magyar vállalkozókat segíteni, nem pedig szétszívatni és rommá adóztatni. A magyar vállalkozó ugyanis itt marad és igyekszik átvészelni a viharokat, a multi fogja a putyerkát és első dolga hazavinni a gyártást. Hiszen vele szemben az az elvárás, hogy elsősorban a saját honfitársainak adjon munkát, ne más országok polgárainak. Más országok polgárai pedig oldják meg a saját kormányuk segítségével a bajaikat.

A baj pedig pontosan ez, hogy ezzel a kormánnyal nem lehet együttműködni, mert ennek a szónak a jelentését sem ismerik. Ők parancsolni akarnak, uralkodni, dönteni mindenki helyett és feje fölött, beletaposni a földbe mindenkit, aki nem hajtja le elég alázatosan a fejét. Csakhogy úgy tűnik, egyre több fej emelkedik fel. Ezt fenyegetésként élheti meg a magát mindenhatónak gondoló főmufti, ezért várható, hogy az eddiginél is jobban meg fog vadulni. Legyen úgy. Az már biztos, hogy a cselédség be van szarva és bujkál az emberek szeme elől. Sokba fog kerülni, ha még testőrt is kell majd melléjük adni, mert a testőrök kellenek az értékőrzésre (Orbán, Szijjártó, Kövér, Novák, Matolcsy és a többi nemzeti kincs), a gonosz unió pedig csak nem küldi egyelőre a pénzt, amiből bizonyára csurranna ilyen fontos dolgokra. A végén még fel kell számolni néhány propagandalapot, csökkenteni kell az alapítványokon keresztül szétlopott pénz mennyiségét, nehogy szétpotyogjon a rendszer. Nagy kár lenne.

Veszem a búcsúmat. További jó ébredezést, kellemetes vasárnapot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.