Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Változtatni kellene a választási rendszeren

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép szombat reggelt kívánok mindenkinek! Némi változást észlelek a pártpropaganda ingoványos, kanyargó, repedezett, ám elpusztíthatatlannak tűnő ösvényén. Miután úgy tűnik, hogy tényleg sikerült felhergelni elég embert oktatási-vonalon (is), most éppen nem a demonstráló fiatalokat kommunistázza a mocsármédia, hanem mélységes megértést tanúsít. Hiszenhát tényleg, de valóban nincsenek igazán megfizetve a pedagógusok, a morgolódás jogos, de azért azt is be kell látni, hogy a ballibek miatt nem jön a pénz Brüsszelből. Aha, tényleg. Amúgy nem, nem az ellenség miatt nem jön, hanem a kormány miatt. Ebben az országban nem az ellenzék írja a törvényeket, hozza a szabályokat és osztja ki az unió és nemzeti forrásokat, hanem a kormány. Az ellenzék bele sem szólhat. Csak ugye ennek mi a lópikula köze van a pedagógusok (mentősök, ápolók, tűzoltók, könyvtárosok, szociális munkások…) fizetéséhez? Az úgy van, hogy mindenki, aki ebben az országban él, az fizet adót, járulékot, hozzájárulást, franc tudja mit nem. Úgy nagyjából a jövedelmünk háromnegyedét adóba fizetjük, ha beleszámoljuk az áfát is. Na, ebből a pénzből kellene fizetni például a pedagógusokat, ugyanis az emelt fizetés minden hónapban jár, a nyomorult Brüsszel pediglen aligha fog havonta utalni a mi nagyon drága kormányunknak.

Ameddig a lakájmédia itt hazudozik a fülünkbe, a vezér Prágából üzenget. A csúcstalálkozón megjelent országok vezetői közül senkit nem fogadtak olyan kitörő és zajos lelkesedéssel, mint a mi büszkeségünket. Miközben ő ott élvezi a népszerűséget, a szorgos alkalmazottak itthon részesülnek abban a nem várt megtiszteltetésben, hogy egy ország kezdi megtanulni a nevüket és megismerni az arcukat. Na igen, ez a pillanat kivétel nélkül mindig el szokott jönni a különféle rezsimeket kiszolgáló sorállomány esetében is, de mindig azt gondolják a soron lévők, hogy ez a hagyomány náluk fog megszakadni. A főni a nemzetközi frontvonalon járatja le magát (ami nem lenne akkora baj, de minket is lejárat), az aprójószág meg kerítésen belül. Hogyaszongya:

Egyre több kormány fog megbukni Európában – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban az európai energiahelyzetről és szankciókról. (Origo)

Magam is ebben reménykedem. Én mondjuk megelégednék egyetlen kormány bukásával is, bár a cikk címe egy pillanatra elterelte a figyelmemet a várakozásról:

Most jön a legnagyobb csata a szankciókkal kapcsolatban, ezért nagyon fontos a Nemzeti Konzultáció

Csata, mi? Aztán ki fog csatázni kivel? És a nemzeti konzultáció min változtat? Ha minden fideszes beküldi a konzultációra a válaszait (kétszer), akkor tetszik gondolni, hogy a 2,5-3 millió vélemény olyan sokat baszik a latban 450 millió ember véleményéhez képest? Mintha azt mondanánk, hogy majd Andalúzia eldönti a komplett unió jövőjét. Ne hülyélkedjünk már, mert aztán a végén úgy tetszünk maradni, akkor pedig már a legjobb dilidokik sem tudnak segíteni. Igaz, több honfitársunk már túl is van azon a ponton, ahonnan talán még van visszaút. Olvasgatom a gaztroguru-rezsi-, hadi- és nyugdíjszakos kondérharcos politikai élvonal közösségi oldalát, ahol kötelezően megosztotta (a kezelő személyzet) az örömhírt, immáron harmadszor lesz az idén nyugdíjemelés, és még nyugdíjprémiumot is fizet a drágaszép kormány. Valaki oda merészelte kommentelni, hogy hiszen a nyugdíjprémiumot a Bajnai-kormány vezette be, az nem kegy, hanem törvény, továbbá az infláció miatt kötelező a nyugdíjakat emelni, tehát szintén nem jótétemény. Erre nem felhorgadt a nép hangja? De. Hogy nem is adott a Bajnai prémiumot (a törvényt egyébiránt 2009. májusban nyújtották be megtárgyalásra, akkor még voltak ilyen vicces népszokások a parlamentben), amúgy pedig az Orbán-kormány hányszor eltörölhette volna már ezt a törvényt kétharmaddal? Megtette? Nem! – mondá a hűséges. Na, akkor meg kuss van! Ez már tényleg az a szintje az evolúciós zsákutcának, ahonnan aligha van tovább. Még a visszamászás a fára sem működik, mert ahhoz is kell némi agyvelő. Szerintem módosítani kellene a választási törvényen. Akinek nincs szembefordítható hüvelykujja (és ezt a hiányosságot nem baleset okozta, hanem alapvetően nincs ilyen neki), az ne szavazhasson választáson. Akinek van, az pedig szavazhasson. Igaz, így választópolgárrá válnának a főemlősök, koalák, néhány gyík, pár madár, oposszum, talán még a krokodil is, de ilyenből viszonylag kevés van az országban, hülyéből meg sok.

Úgy látszik, a hétvége sem elég indok arra, hogy a mocsármédia ne az orosz propagandát tolja vérző aranyérrel is. De, azt tolja. A Magyaridők Nemzetből például azt lehet megtudni, hogy Oroszországban egyáltalán nincs is infláció. De semennyi. Jó, nem teljesen semennyi, hanem szeptemberben 0.05 százalék volt. Előtte meg már defláció volt – ez nálunk jóformán ismeretlen fogalom és azt jelenti, hogy az árak nem fel, hanem lemennek -, úgyhogy köszöni szépen az orosz gazdaság, nagyon remekül van – ez a kicsinyke írás üzenete -, nem kell aggódni érte. Örvendjünk ennek! Ne vegyünk tőlük semmit és ne adjunk el Oroszországnak semmit lehetőleg, aztán amikor befejezték a háborút, amit ők kezdtek és kitakarodtak Ukrajnából végleg, kifizették a kártételt, bíróság előtt felelt minden gyilkos minden oldalról, akkor majd közösen megünnepeljük az orosz gazdaság csodálatosságát. A magam részéről boldogan adnám ajándékba az összes propagandalapot, ott biztosan nagyobb hasznát vennék, mint itt. Eléggé egyfunkciósok, nem sok hasznukat vesszük egy rendszerváltás után, de ott még jól jöhetnek a szakik. Például hólapátoláshoz.

Veszem a búcsúmat. Kellemes, nyugis, kirándulós, bringázós, túrázós, kutyával játszós, gyerekezős, unokázós hétvégét kívánok mindenkinek! Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.