Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Működik a k(r)émia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fákat csavart ki tövestül négy évvel ezelőtt a hír, hogy kémkedéssel és más, kisebb súlyú csínyek elkövetésével vádolják az akkor még (szélső)jobbikos EP-képviselőt, Kovács Bélát. Hiába mondta a gyanúsított, hogy semmi köze a KGB-hez, neve örökre összeforrt a szervezettel. KGBéla ügyében most – távollétében – megszületett a legújabb ítélet. A harmadfokon eljárt Kúria szigorú verdiktje szerint a vádlottnak 5 év fegyházat kell elviselnie, 10 év közügyektől eltiltással tetézve. A sakálmédia rögvest ujjongásba és tapsikolásba kezdett, miszerint lámcsak lám, megállíthatatlanul bővül a baloldali börtöntöltelékek névsora! 

A Moszkvában élő Kovács ügyvédje útján reagált a hírre. „Felőlem akár fel is akaszthatnak, ha nem vagyok ott!” – izente a pernahajder.

*

Tavaly ilyenkor tele volt az ország az emojis óriásplakátokkal, kellett az nekünk, mint egy falat kenyér! „Önt is dühíti az illegális bevándorlás?” – kérdezték az egyiken. 

Nem, engem az dühít, baszki, hogy még akkor is hazudtok, amikor kérdeztek! Magyarországon nincs illegális bevándorlás! A szerencsétlen háborús menekültek érvényes úti okmányok nélkül (mert hisz’ mely hatóság adhatott volna ki nekik ilyet?) árkon-bokron keresztül vágtak neki a nagyvilágnak, az általuk Kánaánnak képzelt nyugati államok irányába. Egy nem akadt közöttük, akinek az úti célja ez a ványadt ország lett volna! 

Illegális határátlépés, igen, az történt, de szerencsére itt volt a mi Orbánunk, és a saját törvényeit is lábbal tiporva, vagonnyi pénzünkért véget vetett a sétának. „Megvédte” Európát is, nemcsak a magánnyugdíjakat, bár erre a kutya nem kérte őkelmét. (Most éppen a gyerekeinket védi meg, meg a rezsicsökkentést, meg a békét, de soha senkit nem véd meg saját magától.) Az Európai Bíróság elmarasztalta 72 000 konkrét eset miatt, amikor is érdemi vizsgálat nélkül toloncoltak ki az országból potenciális menedékkérőket. Nagyon kapóra jött neki akkor a menekültek menete, ellenségképet gerjesztve, a tudatlanokat riogatva, koncepciós pereket kreálva lehetett velük választást nyerni. Most is erre játszik a gátlástalan gézengúz. Halkan megkérdezem: az ’56-os megtorlások idején, amikor 200 000 magyar vágott neki a zöldhatárnak, jutott-e eszébe a kedves sógoréknak illegális bevándorlást sipítozni, határkerítés mögött sunyítani? Úgy viszonyultak, mint egy normális, civilizált nemzet – amilyenek mi sosem voltunk és egyhamar nem is leszünk.

Bevándorlást rikoltoz újfent az a kormány, amely – személyesen Rogán propagandaminiszter által szervezetten – pénzért árulta a magyar (és egyben EU-s) állampolgárságot bárkinek, aki pengetett. (Ebből is üzletet csináltak a maguk hasznára, az ország kárára, akárcsak később a járványból.) Bevándorlással rémiszti a jónépet az a kormány, amely lasszóval fogdossa össze Ukrajnától Venezueláig az olcsó munkaerőt a gyáraikat itt működtető multiknak, csak hogy kellően alacsonyan tarthassák a béreket. Megemelték 20 %-ra a foglalkoztatható külföldi munkaerő arányát, csak azért nem többre, mert lakást is kell építtetnie nekik. 

Nem lesz az túl kevés? Már az oroszok is menekülnek amerre látnak, eleddig cirka 260 000-en megtették, csupa jó erőben levő, I. osztályú munkaerő. Bocsi, emberi erőforrás.

A „kétharmados”, választási umbuldákon hízó Orbán-rezsim az, amely szőröstül-bőröstül, minden ízében illegális, az Orbán-rezsim az, amely az át- és betelepítések révén mesterségesen gerjeszti a bevándorlást! Az az illegális, ahogy a határt papírok nélkül átlépni szándékozókkal bánik – a menedékért háborús okokból folyamodók kötelező befogadását mellőzve.

Na ez az, ami engem dühít, te csicska nemzet! (Amelyet nem ilyennek szeretek!)

*

Magyarország vizeinek kevesebb mint 20%-a van jó ökológiai állapotban. A nyár folyamán többször is olvastam arról, mennyire szennyezettek kémiailag a mi csodálatos tavaink, folyóink, felszín alatti vizeink. Ha a helyzet továbbiakban sem javul – vagy tovább romlik – akkor vízpartjaink emblematikus fajai és élőhelyei valamint ivóvíz-készleteink kerülnek veszélybe.

Ha rajtam múlna – nem pedig rajtuk –, szigorú törvényben tiltanám meg a társadalom krémjét jelentő politikusoknak, hogy az országhatáron belül a vizeinkben tisztálkodjanak, fürödjenek, lubickoljanak vagy ott egyéb vízszennyező tevékenységet (pl. pénzmosást, ciános aranymosást, robbanószerrel történő halászatot, agymosást, szellemi kútmérgezést) folytassanak!

Csobbanj bele a témába és védjük meg együtt édesvizeink tisztaságát a tisztátalanok mocskától!

*

Amint az illiberalizmus zászlóshajója, a szebb lapokat is látott Magyar Nemzet is megírta, a sikeres első kurzus sikerén felbuzulva az idén is meghirdeti gyakorlatorientált Tehetséggondozó Programját (MTP) a Mediaworks Hungary Zrt. A felsőfokon zajló program során a résztvevők a magyar konzervatív sajtó kienyelkedő szereplőiből „összeállított” előadókkal és mentorokkal dolgozhatnak együtt.

Kurzustrollokból sosincs elég! Az összeállított előadók és mentorok majd őket is jól összetákolják!…

*

A magyar parlament kétharmados többséggel döntött arról, hogy emlékérmet adományoz a brüsszeli szankciós terror ehoni áldozatainak. A kitüntetést a szankciókat megszavazó Orbán Viktor személyesen adja át az érintetteknek, kiscsoportos konzultációk keretében. Kormánykörökből jelezték: választásokig biztosan végez a munkával. 

Az árnyékkormány szerint annyira gáz ez az ötlet, hogy kitelne belőle a főváros egész téli fűtése! 

Egy friss kormányközleményből azt is megtudhattuk, hogy takarékossági okokból átmenetileg elzárják a Forradalom Lángját. Mint ismeretes, a közadakozásból megvalósult emlékművet – az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére – láthatósági okokból a Kossuth térről áttelepítették a II. kerületi Nagy Imre térre. Ott ugyanis sokkal kevesebben láthatják. 

A Kormányinfón Gulyás Gergely annyit fűzött hozzá a hírhez, hogy Magyarországon továbbra sem tilos forradalmat csinálni, azt a kormány sem vérbe, sem bérbe, sem szélbe nem tervezi fojtani. 

*

A tévedések elkerülése végett meg kell jegyeznem, hogy a „nemzeti konzultáció” és a népszámlálás nem tartoznak a közvetlen hatalomgyakorlás alkotmányjogi kereteibe. 

A népszavazás, a népi kezdeményezés és a szabad választások igen.

Tisztában vagyok azzal, hogy az ún. Alaptörvényben a nép már nem a hatalom birtokosaként, hanem hatalom forrásaként került említésre. Többek között ezért is érvénytelen az a fércmű. A változtatás értelme szerint a nép a választás révén átadja a hatalmat azoknak, akiket megválaszt.

Ahogy az Móricka – pontosabban Józsika – elképzelte! Egy Köztársaságban ez nonszensz! A nép a hatalom gyakorlásának a jogát adja át azoknak, akiket megválaszt – a hatalmat magát azonban sosem, mert az átadhatatlan, az államforma jellegéből és a jogállamiság ismérveiből fakadóan.

Európában legutóbb Hitler mímelte a népi beleszólási jogot efféle konzultációnak álcázott álkérdésekkel. Népszámlálni éppenséggel nem az ördögtől való, de a digitális korban ez eléggé értelmetlen. A hatósági nyilvántartásokban ott van minden, ami az államra tartozik – sőt több is. Minden adatodat, minden valamirevaló ingó és ingatlan vagyonodat, lemenőidet, járművedet, közmű-kapcsolódásaidat tudják a hivatalok. Szegénységi bizonyítványokat ugyan már nem ad ki az Elöljáróság (vagy még nem így hívják?), de a segélyért folyamodókat elég rendesen feltérképezik és monitorozzák. Amiket ezen felül kérdeznek – na az az, amihez semmi köze nincsen a hatalom gyakorlóinak. 

Egy fogságba esett katona sem mondhat többet annál, hogy mi a neve, melyik alakulathoz tartozik, mi a rangja és a beosztása.

Még az ellenségre sem tartozik semmi más!

*

Az álhírek legjobb ellenszere egy jól fizető állás. 

Utána már kajakra nem érdekel majd, ki mit híresztel.

*

A „járványhelyzet” elmúltával élesen vetődik fel a kérdés: mi indokolja annak az akkoriban bevezetett enyhítésnek a fenntartását, mely szerint nyelvvizsga hiányában is kiadhatóak – akár visszamenőlegesen is – a diplomák?

„Aktuálpolitikai indokaink vannak, természetesen, nem nyelvtaniak!” – reagált a költői kérdésre a nyalka Nyalóka Bertalan, orbánközeli főnyalonc. „A kormánynak nem kenyere a lehetőségek korlátozása nyali-fali vonatkozásban. Szabad országban – a nyelvleckéken való szükségszerű részvételen túlmenően – nyilván nem köthető semmilyen nyelvvizsgához a sűrű nyelvcsapásokkal való érvényesülés. Letört a béklyó, nyalni fogunk minden szinten, ha meggebedtek is!”- nyelvelt a nyalakodó.

*

Mondják az ebbarátok: kutyák nélkül lehet élni, de minek?!…

Én speciel a könyvekkel vagyok épp így!…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.